JIPPO kärsi tämän vuoden toisen tappionsa lahtelaiselle jalkapallojoukkueelle ja samalla toisen tappionsa Kakkosen A-lohkossa lauantaina Lahden Kisapuistossa. Keväällä joensuulaiset pudottaneen FC Lahden perinteitä uhkuva pikkuveli Lahden Reipas piti täyden pistepotin Lahdessa 1-0 voitolla.

Avaus: Piirainen; Viitaniemi – Kela – Matheus – Tykkyläinen; Watanabe – Saarenkunnas (71′ Vainikainen) – Kikuchi; Partanen (46′ Niemeläinen) – Smith (81′ Juurinen)– Yletyinen (63′ Tahvanainen)

Penkki: Ojaniemi, Harju, Kettunen

1. Puoliaika

Ottelun alku oli isäntien hallintaa, JIPPOlla oli ajoittain haasteita murtaa korkealta prässännyt lahtelaisrintama. Maali pysyi kuitenkin ensimmäisen vartin ajan koskemattomana, kun Pyry Piirainen venyi liigalaina Jusif Alin matalan laukauksen tielle neljän minuutin pelin jälkeen. Toinen, vasemmalta laidalta lähtenyt lahtelaisten maalintekoyritys viitisen minuuttia myöhemmin meni ohi maalin. 15 minuutin pelin jälkeen Reipas sai kulmapotkun, josta nuori Eemil Laamanen onnistui tekemään maalin ja viemään isännät johtoon. JIPPO otti pelinhallinnan itselleen jakson loppua kohden ja alkoi saamaan painetta Reippaan maalille. Puolen tunnin jälkeen nähtiin JIPPOn parhaat maalintekoyritykset, kun ensin Janne Partanen nosti tempokuljetuksellaan pallon Reipaksen kenttäpuoliskolle. Peliväline ajautui Yoshiaki Kikuchille, jonka keskitys ei aivan tavoittanut Aake Yletyistä takatolpalta. Hetkeä myöhemmin pallo riistettiin keskialueella ja Victor Matheus nousi väkevästi aina rangaistusalueelle asti. Syöttö tavoitti Terrence Smithin, joka pääsi myös laukomaan hyvästä paikasta, mutta laukaus kilpistyi 16-vuotiaaseen Osku Maukoseen.

2. Puoliaika

Toisella jaksolla pelinvirtaus oli huomattavasti enemmän Maukosen maalia kohti, kuin ensimmäisellä jaksolla. Isännät puolustivat johtoaan ja iskivät muutaman kerran vastahyökkäyksellä. JIPPO pääsi useammankin kerran rangaistusalueelle hyvännäköiseen puolittaiseen maalipaikan aihioon, mutta viimeinen syöttö tai ratkaisu jätti valitettavan usein toivomisen varaa. Kaiken kaikkiaan isännät puolustivat johtoaan uhrautuvasti ja tiiviisti, joka aiheutti haasteita joensuulaisten hyökkäyspelille. Jakson loppua kohden JIPPO sai parikin kertaa kulmapotkusta pallon vaarallisen näköisesti Reippaan rangaistusalueelle pyörimään, mutta isäntien puolustus Maukonen viimeisenä lukkonaan selvitti nämä yritykset jättäen keltapaidat ottelussa maaleitta.

Toinen perättäinen tappio tiputti JIPPOn sarjataulukossa sijalle 3, kun PK-35 voitti oman ottelunsa aiemmin viikolla. Piste-eroa helsinkiläisiin on kuitenkin vain pisteen verran ja alaspäin Reippaaseen viisi pistettä. Seuraava ottelu on edessä ensi viikon torstaina Lappeenrannassa PEPO:n vieraana.

Seuraava ottelu: PEPO-JIPPO  I  to 27.7. klo 19:00  I  Lappeenranta

Seuraava kotiottelu: JIPPO-FC Futura  I  la 5.8. klo 16:00  I  Joensuu   (HUOM. Timo Tahvanaisen Testimonial ottelu alkaa jo klo 14:00!)

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen