Kakkosen kausi 2023 alkoi JIPPOn osalta Nurmijärvellä vierasottelulla NJS:aa vastaan. Avauskamppailusta muodostui tiukka vääntö heti kauden alkajaisiksi, mutta maistuvat pisteet lähtivät lopulta JIPPOn mukaan 0-1 voitolla. Voittomaalin iski viime kaudella Kakkosen A-lohkon parhaaksi puolustajaksi valittu Victor de Paula.

Avaus: Piirainen; Viitaniemi – de Paula – Kela (61′ Malinen) – Tykkyläinen; Kettunen (61′ Watanabe) – Saarenkunnas – Kikuchi (88′ Vainikainen); Niemeläinen – Tahvanainen (55′ Smith) – Yletyinen (55′ Partanen)

Penkki: Oikarinen, Tanninen,

1. Jakso

Ottelun ensimmäinen puoli tuntia oli vieraiden hallintaa, mistä kertoo myös useampi kulmapotku ensimmäisen jakson aikana. Suurelta osin nämä jättivät toivomisen varaa, mutta 25 minuutin pelin jälkeen JIPPO iski kauden avausmaalinsa. Pallo jäi pyörimään kulmapotkun jälkeen NJS:n rangaistusalueelle, mistä Victor de Paula laukoi sen komealla kääntövolleylla ohi Otso Knuuttilan ja vieraat ansaittuun johtoon. Heti perään yksi vierasjoukkueen päivän parhaista, Aake Yletyinen, peippaili pallon Nuutti Tykkyläiselle. Matala laukaus meni kuitenkin viitisen senttiä ohi takakulman. Myös Yoshiaki Kikuchilla oli paikka lisätä johtoa, mutta tällä kertaa Yoshillakaan ei uponnut. Jakson loppua kohden NJS pääsi paremmin peliin mukaan.

2. Jakso

Jälkimmäinen jakso oli joensuulaisittain edeltäjäänsä haastavampi. Isännät hallitsi pelivälinettä ja JIPPO joutui puolustuskannalle. Ihan solkenaan NJS:kaan ei tilanteita nollapelin torjuneen Pyry Piiraisen maalille luonut. Silti Palokärjet pääsivät kolistelemaan kertaalleen tolppaa ja hyökkääjät aiheuttivat joensuulaispuolustukselle kiirettä pystyyn juoksuillaan. Piirainen teki myös tukun oikein ajoitettuja vastaantuloja. Keltaisten toisen jakson parhaat tilanteet tulivat vaihdosta kentälle tulleelle Tico Smithille. Vikkeläkinttuisen nuorukaisen laukaus oikealta laidalta kymmenen minuuttia ennen loppua meni ohi maalin. Vuoden maali oli myös lähellä saman miehen jalasta hetkeä myöhemmin, mutta saksipotku noin viidestä metristä osui ylärimaan. Viimeisillä minuuteilla isännät saivat vielä pari kulmapotkua, mutta joensuulaispuolustus sekä Pyrde Piirainen selvittivät nämä ja pääsivät juhlimaan kauden avauspisteitä.

Seuraava ottelu tulee nopeasti, sillä keskiviikkona Mehtimäelle saadaan harvinaisia vieraita! Suomen Cupin kolmannella kierroksella vastaan asettuu Veikkausliigan voitolla ja kahdella tasapelillä aloittanut FC Lahti. Liput tuohon otteluun ovat myynnissä verkkokaupassamme.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen