fbpx

JIPPOn kauden neljäs vierasreissu suuntautui sunnuntaina Atlantis FC/Akatemian vieraaksi Helsinkiin. Tappioitta Kakkosen kauden aloittanut JIPPO jatkoi samalla linjalla myös sunnuntaina; kotimatkalle lähdettiin maukas 0-3 voitto plakkarissa. Aake Yletyinen teki ensimmäisen maalinsa Kakkosessa, minkä lisäksi Victor Matheus ja Nuutti Tykkyläinen onnistuivat maalinteossa toisella jaksolla.

Avaus: Piirainen; Viitaniemi – Kela – de Paula – Viitaniemi; Watanabe – Saarenkunnas (74′ Kettunen) – Kikuchi (84′ Vainikainen) ; Partanen (74′ Tanninen) – Tahvanainen (84′ Piiparinen) – Yletyinen (48′ Niemeläinen)

Penkki: Ojaniemi, Malinen

1. Puoliaika

Keltapaitainen vierasjoukkue ei maalitilin avaamiseen kauaa aikaa kuluttanut. Kauden kolmannen nollapelin pelannut Pyry Piirainen avasi pallon oikeaan laitaan, kun pari minuuttia oli kellossa. Pallo pelattiin taidokkaasti muutamalla syötöllä Yletyiselle, joka kiihdytti vauhdilla ohi Atlantis-puolustajien. Rangaistusalueelta tarkka viimeistely taka-alakulmaan ja JIPPO johtoon heti ensimmäisestä maalipaikastaan. Ottelun ensimmäinen jakso meni pallonhallinnan osalta kutakuinkin tasan. Atlantis hallitsi palloa hieman enemmän JIPPO-maalin jälkeen, ja vartin kohdalla pallo kävi JIPPO-maalin tolpassakin. Janne Partasella oli tilaisuus lisätä johtoa Yoshiaki Kikuchin hienosta esityöstä, mutta melko kaukaa lähtenyt laukaus kiersi yli maalin. Myös Toni Tahvanaisella oli paikka lisätä JIPPO-johtoa puolen tunnin kohdalla, mutta Atlantis-maalivahti veti pidemmän korren. Tolppalaukausta lukuunottamatta Atlantiksen maalintekoyritykset olivat kevyttä kauraa Piiraiselle sekä JIPPO-puolustukselle.

2. Puoliaika

Jos avausjakso oli joensuulaisilta nihkeä maalista huolimatta, niin toiselle jaksolle Algeco Areenan tekonurmelle marssi energinen vierasjoukkue. JIPPO sai luotua heti jakson alusta hyvää painetta isäntien maalille ja sai useammankin kulmapotkun. Myös Yoshi Kikuchi pääsi kokeilemaan vapaapotkusta 54. minuutilla, mutta maalivahti torjui tämän jälleen kulmapotkuksi. Kikuchi asteli tuttuun tapaan antamaan tätäkin erikoistilannetta. Nappikeskitys kulmapotkusta takatolpalla päivystäneen Victor Matheuksen päähän ja vieraat 0-2 johtoon Victorin kauden toisella täysosumalla. JIPPO alkoi jakson loppua kohden varmistelemaan johtoaan ja pallonhallinta siirtyi luonnollisesti hieman enemmän isäntäjoukkueelle. Kunnollista kiriä Atlantis ei onnistunut kuitenkaan saamaan aikaan JIPPOn puolustaessa mainiosti. 82. minuutilla vieraiden onnistui vielä kertaalleen venyttää Atlantis-maalin verkkoja. JIPPO lähti rakentelemaan hyökkäystään alhaalta. Vaihdosta kentälle tullut Niko Niemeläinen laittoi erinomaisen syötön pystyliikkeen tehneelle Tykkyläiselle, joka paineli karkuun Atlantis-puolustukselta ja laukoi pallon voimalla maaliin.

Esitys oli JIPPOlta mainio molempiin suuntiin eikä paremmuudesta jäänyt tänään mitään epäselvyyttä, vaikka ensimmäisen jakson esitys parantamisen varaa jättikin. Voitto nosti JIPPOn taas hetkeksi sarjakärkeen, kun Klubi-04 pelaa oman 6. kierroksen ottelunsa huomenna maanantaina. Seuraava ottelu on edessä ensi viikon lauantaina, kun Mehtimäelle vieraaksi saapuu sarjassa yhdeksännellä sijalla majaileva PPJ. Tervetuloa kannustamaan JIPPO voittoon!

Seuraava ottelu: JIPPO – PPJ I 10.5. klo 16:00  I  Joensuu

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen