fbpx

Haastava kesäkuu paketoitiin JIPPOn osalta Pietarsaaressa FF Jaroa vastaan. Pietarsaaren keskuskentällä JIPPO esitti etenkin ottelun alussa kenties parasta peliään koko kaudella, mutta voitotonta putkeaan eivät joensuulaiset onnistuneet katkaisemaan, kun täysi pistepotti jäi Pietarsaareen 1-0-tuloksella.

Avaus: Piirainen; Haataja – Matheus – Huhtala; Tykkyläinen – Junnosuke – Forss (65′ Saarenkunnas) – Viitaniemi (65′ Yusei); Yoshi – Eerola (86′ Smith) – Tanninen (65′ Pihlaja)

Penkki: Linnas, Malinen, Nuutinen

1. puoliaika

JIPPO tulee peliin erittäin hyvällä jalalla halliten peliä varsinkin ensimmäiset puolituntia. Vierasjoukkue voittaa kaksinkamppailuja, saa luotua painetta isäntien kenttäpäätyyn ja on ottelussa kuskin paikalla. Ensimmäisen maalipaikkansa se saa seitsemän minuutin kohdalla. Pallo pelataan oikean laidan kautta Yoshiaki Kikuchille noin kuuteentoista metriin. Laukaus on laadukas, mutta kotijoukkueen puolustaja ehtii blokkaamaan tämän.

Jaro pääsee peliin mukaan hieman paremmin jakson edetessä, mutta vaarallisimmat maalipaikat nähdään Sergei Lazarevin maalilla. Vartin kohdalla pitkä avaus tulee kohti Anton Eerolaa, joka laittaa juoksukoneensa täyteen vauhtiin ja pinkoo Jaro-puolustajista takamatkalta ohitse ja ehtii palloon ensimmäisenä lähellä maalia. Laukaus jää kuitenkin vaisuksi ja Lazarev saa torjuttua. Viitisen minuuttia myöhemmin Roope Huhtala pääsee yrittämään maalintekoa Yoshin antamasta kulmapotkusta, mutta laukaus hieman ohi maalin.

Pelikellossa on 23 minuuttia, kun Jaro saa ensimmäisen vaarallisen maalipaikkansa. Isännät katkaisevat JIPPOn pelinrakentelun ja Sergei Eremenko vapautetaan maalipaikkaan. Nosto yli Pyry Piiraisen osuu kuitenkin onneksi vain tolppaan.

Pari minuuttia tämän jälkeen Jaro-päädyssä nähdään tilanne, josta jää joensuulaisleiriin jossiteltavaa. Yoshi kaadetaan selän puolelta nurin vastahyökkäyksen päätteeksi. Erotuomarin mukaan tämä rike ei tapahtunut rangaistusalueen sisällä, joten tuloksena vapaapotku. Yoshi itse yrittää vapaapotkusta maalia, mutta tämä kolahtaa muuriin.

Reilun puolen tunnin jälkeen Jaro onnistuu tekemään ottelun ainoan maalin. Eremenko keskittää pallon vasemmalta laidalta rangaistusalueelle, jossa palloon koskee viimeisenä ennen maaliviivan ylittämistä Albin Björkskog.

Viimeiselle varttitunnille ottelun tempo laskee jonkun verran eikä merkittäviä pelitilanteita nähdä kummassakaan päässä. Tauolle tilanteessa 1-0.

2. puoliaika

Toiselle puoliajalle osat vaihtuvat. JIPPO joutuu pelaamaan kovaan vastatuuleen, mikä hankaloittaa pelin avaamista ja isäntäjoukkue Jaro on muutenkin ottelussa niskan päällä. Se saa luotua ainakin puolittaisia maalipaikkoja heti jakson alusta lähtien. Nämä kuitenkin JIPPO-puolustus ja Piirainen selvittävät kunnialla. Alkupuoliskon uhkaavin tilanne nähdään 53. minuutilla, kun Sergei Eremenko lataa pallon noin 20 metristä kohti JIPPO-maalin yläkulmaa. Piirainen näkee kuitenkin tämän laukauksen hyvin ja venyttää kätensä pallon kulkureitille.

JIPPOn pelaamisen taso laskee harmittavasti toisella jaksolla ja maalipaikkojen luominen on sille haastavaa. Jakson edetessä JIPPOkin saa pelin juonesta kiinni ja etenkin vaihdosta kentälle tullut Oskar Pihlaja tuo kosolti uutta virtaa vieraiden pelaamiseen. Pihlaja pääsee kahteen kertaan yrittämään maalintekoakin lyhyen ajan sisään. Ensimmäisen yrityksen 77. minuutilla Lazarev torjuu vasemmasta alakulmasta. Paria minuuttia myöhemmin vastahyökkäyksen päätteeksi Pihlaja hakee samaa alakulmaa, mutta pallo hieman ohi maalin.

Jarollakin on lopussa tilaisuutensa lisätä johtoaan. Se saa kahteen kertaan lyhyen ajan sisään vapaapotkun oikealta laidalta ottelun viimeisellä kympillä. Eremenkon antamat vapaapotkut löytävät molemmilla kerroilla punapaitaisen Jaro-pelaajan. Ensimmäinen jatko menee maalin yli ja jälkimmäinen kolahtaa JIPPO-maalin tolppaan. JIPPOlla on ottelun lopussa vielä pari hyvää aihiota tasoitusmaaliin, mutta Yoshin antaman kulmapotkun jälkeen palloa ei saatu toimitettua Lazarevin selän taakse. Näin ollen JIPPOlle kauden kolmas tappio 1-0 lukemin.

Kesä jatkuu JIPPOn osalta lauantaina vieraspelillä hulppealla OmaSP Stadionilla Seinäjoella SJK Akatemiaa vastaan. Kotiin Mehtimäelle palataan 10.7., kun JäPS saapuu vieraaksi Joensuuhun.

Seuraava ottelu: SJK Akatemia – JIPPO  I  lauantaina 6.7. klo 16:00  I  Seinäjoki

Seuraava kotiottelu: JIPPO – JäPS  I  keskiviikkona 10.7. klo 18:30  I  Joensuu

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen