fbpx

Elokuu korkattiin JIPPOn osalta lauantaina päivällä FC Futuraa vastaan Mehtimäellä. Mainion ottelun pelannut kotijoukkue jätti toiseksi viimeisenä sarjassa olevat porvoolaisvieraat täysin jalkoihinsa 5-0 voitolla. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, kun maalista vastasivat Janne Partanen, Niko Niemeläinen, Anton Eerola, Terrence Smith sekä uransa ensimmäisellä Kakkosen maalillaan Joona Malinen. Lisäksi Pyry Piirainen nappasi toisella jaksolla kiinni vieraiden rangaistuspotkun.

Avaus: Piirainen; Viitaniemi – Kela – Harju – Tykkyläinen (75′ Malinen); Watanabe (58′ Kettunen) – Niemeläinen (82′ Vainikainen)– Kikuchi; Partanen (58′ Yletyinen) – Smith – Eerola (75′ Tahvanainen)

Penkki: Oikarinen, Saarenkunnas

1. Puoliaika

Ottelu oli isäntien hallussa heti ensiminuuteista lähtien. Yoshi Kikuchi pääsi Antsa Eerolan tiputuksesta kokeilemaan maalintekoa jo parin minuutin pelin jälkeen. Maanuoliainen meni kuitenkin liiaksi päin vieraiden maalivahti Robert Bartonia. Viitisen minuuttia myöhemmin JIPPO sai kulman, jonka Futura-puolustus sai selvitettyä hetkeksi. Nuutti Tykkyläinen laittoi kuitenkin uuden pallon rangaistusalueelle, jonka Janne Partanen jatkoi mainiosti maalin perukoille. Pian maalin jälkeen oli Eerolalla ja Smithillä tilaisuus lisätä isäntien johtoa, mutta näistä valkopaitainen vierasjoukkue vielä selvisi.

Futura pääsi ensimmäisen jakson aikana joitakin kertoja hyökkäämään, mutta todellista vaaraa ei Piiraisen maalilla ollut, kun erikoistilanteetkaan eivät vieraiden toivomalla tavalla toimineet.. Futuran ensimmäisen kulmapotkun jälkeen Partanen juoksi pallon syvälle vieraiden alueelle. Pallo jälleen Tykkyläiselle, jonka keskitys löysi tällä kertaa Niko Niemeläisen. Pallo komeasti maaliin ja Niemeläiselle kauden toinen täysosuma.

JIPPOlla sen sijaan oli parikin paikkaa lisätä johtoa. Muun muassa Barton torjui Partasen 17 metristä lähteneen laukauksen ja puolustaja pääsi blokkaamaan Kikuchin lähietäisyydeltä lähteneen yrityksen.

2. Puoliaika

JIPPO jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin ensimmäisellä jäi. Heti parin minuutin pelin jälkeen Eerola pelasi pallon rangaistusalueen rajalle Tiko Smithille, joka jatkoi pallon oikeaan laitaan Eetu ViitaniemelleVinskin nappikeskitys löysi maalin edestä Eerolan, jolla oli helppo työ jatkaa pallo kolmannen kerran Futura-maaliin.

Tunnin pelin jälkeen ottelun virtaus alkoi suuntautumaan enemmän JIPPO-maalia kohti. Vieraat alkoivat saamaan maalipaikkoja Piiraisen maalille, mutta viimeiset ratkaisut olivat lopulta melko kehnoja. 74. minuutilla Viitaniemi rikkoi Futura-pelaajaa rangaistusalueella, joten ottelun tuomari osoitti rangaistuspistettä. Piirainen venytti kuitenkin upeasti sormensa matalan, vasempaan kulmaan suuntautuneen laukauksen tielle.

Sekava toinen jakso ja koko ottelu sai joensuulaisittain hienon lopun, kun punapaidat onnistuivat loppumetreillä vielä kahteen kertaan maalin teossa. 87. minuutilla isännät saivat tehtyä hyvän katkon keskialueella. Pallo pelattiin vasemmalle kaistalle Aake Yletyiselle, joka kiihdytti rangaistusalueelle ja laittoi matalan keskityksen maalin eteen, jonka Tiko Smith jatkoi maaliin. Maali oli Smithille kauden viides ja vei herran yksin JIPPOn sisäisen maalipörssin kärkeen. Ottelun viidennen upean maalin teki Kakkosen uransa ensimmäisellä maalilla Joona Malinen. Toni Tahvanaisen tiputus 16:n alueen rajalle, josta Malinen pääsi lataamaan vastapalloon sydämensä kyllyydestä pallon verkon perukoille.

Ottelu oli hyvin punaisten hallinnassa lähes koko ottelun pientä toisen jakson suvantovaihetta lukuunottamatta. Lisäksi hienoja onnistumisia saatiin useammallekin pelaajalle.

Kun kautta on jäljellä yhdeksän ottelua JIPPOn osalta, alkaa sarjan kärki tiivistymään. HJK Klubi 04 hävisi lauantaina, joten JIPPO nousi sarjan piikkipaikasta kahden pisteen päähän. PK-35 on JIPPOa pisteen perässä kolmantena. JIPPOlla ja PK:lla on Klubi 04:ää yksi ottelu vähemmän pelattuna.

JIPPO jatkaa otteluitaan ensi viikon lauantaina kotinurmellaan, kun Mehtimäelle vieraaksi saapuu sarjassa sijalla seitsemän oleva PK Keski-Uusimaa. Ottelu alkaa klo 16:00, tervetuloa!

Seuraava ottelu: JIPPO – PKKU  I  12.8. klo 16:00  I  Joensuu

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen