JIPPO kohtasi Kakkosen neljännellä kierroksella Keravalla lauantaina PKKU:n. Vieraat ottivat 90 minuutin päätteeksi 1-2 voiton ja palasivat näin voittojen tielle viime viikkoisen tasapelin jälkeen. Ensimmäisen jakson päätyttyä maalittomana JIPPO onnistui kahteen kertaan tunnin pelin jälkeen, kun Janne Partanen ja Yoshiaki Kikuchi maalasivat maalin mieheen. Nuoret isännät kavensivat rangaistuspotkusta muutamaa minuuttia ennen loppua, mutta tämä jäi lopulta laihaksi lohduksi.

Avaus: Piirainen; Viitaniemi – Kela – de Paula – Tykkyläinen; Watanabe – Saarenkunnas (64′ Kettunen) – Kikuchi; Partanen (64′ Malinen) – Tahvanainen (64′ Smith) – Yletyinen (74′ Niemeläinen)

Penkki: Ojaniemi, Tanninen, Vainikainen

1. Puoliaika

Ottelu alkoi aurinkoisella Kalevan urheilupuiston tekonurmella tasaisissa merkeissä. Ensimmäisen vartin aikana molemmilla oli omat pallonhallintajaksonsa, mutta radikaaleja maalipaikkoja ei kumpaankaan päähän syntynyt pallon pyöriessä lähinnä puolustusmuotojen ulkopuolella. Keltapaitaiset vieraat saivat jakson parhaat tilanteensa melko lyhyen ajan sisään, kun jakso alkoi lähestyä puoliväliä. JIPPOn ensimmäinen kulmapotku tuli hyvännäköisesti Victorin päähän ja Partanen pääsi laukomaan kakkospalloon voimalla, isäntien puolustaja oli kuitenkin harmillisen oikeassa paikassa oikeaan aikaan maaliviivalla ja sai pelastettua varman maalin. Partasella oli pari muutakin paikkaa täysosumaan, mutta maukkaasta Yoshin tarjoilusta laukaus meni hieman yli maalin ja toisen yrityksen etukulmasta maalivahti torjui. Myös Aake Yletyisellä oli tilaisuutensa, mutta pusku lähietäisyydeltä oikealta tulleeseen keskitykseen meni hieman ohi maalin. PKKU hallitsi jakson loppua, mutta todellista uhkaa ei JIPPO-maalille tullut.

2. Puoliaika

Toinen jakso meni pallonhallinnan osalta isännille, mutta JIPPO teki maalit. Aivan jakson alussa PKKU sai tosin vapaapotkun hyvästä paikasta, mutta Pyry Piirainen torjui tämän kulmapotkuksi. Toni Tahvanaisella oli myös tilaisuus laukoa hienon pallonriiston jälkeen vieraat johtoon, punapaitojen puolustajan onnistui kuitenkin estää tämä yritys. JIPPO siirtyi ottelussa johtoon tunnin pelin jälkeen. Yoshin kulmapotku löysi jälleen Victorin pään takatolpalta. Puskun maalivahti Eliel Liimatainen vielä torjui, mutta Partanen tykitti paluupallon voimalla maalin kattoon. Kaksikymmentä minuuttia tästä, ja oli Yoshin vuoro maalata. Keskialueen sivurajaheiton jälkeen Terrence Smith voitti kaksinkamppailun, eteni rangaistusalueelle ja syötti Yoshille, joka laukoi pallon ohi Liimataisen. Noah Kaijasilta onnistui kaventamaan rangaistuspotkusta 87. minuutilla ja tämän jälkeen PKKU sai vielä pallon pariin kertaan JIPPO-boksiin, mutta “läheltä piti -tilanteita” ei Piiraisen vartioimalle maalille lopussa onneksi syntynyt. Näin ollen JIPPO pääsi juhlimaan kauden kolmatta voittoa.

Keravalta haetut kolme pistettä nostivat JIPPOn sarjakärkeen, joskin sillä on yksi ottelu enemmän pelattuna kuin toisena olevalla Klubi 04:llä, joka pelaa neljännen kierroksen ottelunsa ylihuomenna tiistaina. JIPPOn seuraava ottelu on edessä ensi viikon lauantaina, kun Mehtimäelle saadaan vieraaksi kahdella voitolla, yhdellä tappiolla ja tasapelillä kautensa aloittanut viime kauden päätteeksi Ykkösestä tippunut PK-35. Tervetuloa paikalle!

Seuraava ottelu: JIPPO – PK-35  I  27.5. klo 16:00  I  Joensuu

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen