fbpx

FC Kiffen on ollut JIPPOlle haastava vastus viime vuosina. Eilen lauantaina JIPPO kävi kuitenkin hakemassa maukkaan 0-2 voiton jämäkällä esityksellä jättäen mustien hurmureiden hurmausyrityksen tällä kertaa lähinnä ajatuksen tasolle ja pukukopin tsemppauspuheisiin. Victor Matheus puski kauden kolmannen maalinsa ja Eetu Viitaniemi viimeisteli lisäajalla uransa ensimmäisen maalin JIPPOn edustuksen riveissä.

Avaus: Piirainen; Viitaniemi – Kela – Matheus – Tykkyläinen; Watanabe – Saarenkunnas (74′ Kettunen) – Kikuchi (85′ Vainikainen); Partanen (85′ Malinen) – Smith (60′ Tahvanainen) – Yletyinen (60′ Niemeläinen)

Penkki: Oikarinen

1. Puoliaika

JIPPO aloitti ottelun terävästi ja peli olisi hyvinkin voinut olla jo puolen tunnin jälkeen 0-2 joensuulaisille, mikäli viimeistely olisi ollut parempaa. Ensin Janne Partasen matala keskitys lähes päätyrajalta tavoitti rangaistusalueelta Watanabe Junnosuken, jolla oli mahtava tilaisuus iskeä JIPPO-uransa avausmaali. Kiffen-maalivahti Niko Tervonen sai kuitenkin torjuttua tämän. Hetkeä myöhemmin Terrence Smith pääsi puskemaan aivan vapaasti lähietäisyydeltä, mutta pusku suuntautui suoraan isäntien maalivahdin näppeihin. Myös Aake Yletyisellä oli ensimmäisellä jaksolla hyvä paikka laukoa JIPPO johtoon. Läpiajon viimeinen kosketus oli hieman turhan kova, eikä laukaus ollut optimaalinen mennen vasemmalta ohi maalin. JIPPOn puolustuspeli oli ensimmäisellä jaksolla jämäkkää ja vaikka isännillä oli omat painostushetkensä, ei Pyry Piiraisen maalille juuri syntynyt vaarallisia tilanteita.

2. Puoliaika

Toisen jakson alku oli isäntien hallintaa ja kertaalleen pallo meni maaliinkin asti kulmapotkun seurauksena, mutta tämä hylättiin paitsiona. Pikkuhiljaa JIPPO pääsi paremmin peliin mukaan. 56. minuutilla Yoshiaki Kikuchi asteli antamaan kulmapotkua, joka löysi rangaistusalueelta kohteensa eli Victor Matheuksen pään. Komea ja voimakas pusku painui maaliin ja JIPPO siirtyi ottelussa 0-1 johtoon. VIimeiset puoli tuntia peli aaltoili puolelta toiselle. JIPPO puolusti edelleen todella laadukkaasti eikä Kiffen kovinkaan montaa vaarallista paikkaa JIPPO-maalille saanut. Viimeisellä kymmenellä minuutilla vieraat jopa hallitsivat pelivälinettä ja isäntien potentiaalisimmat maalipaikat tulivat kulmapotkuista. Näistäkään ei todellisuudessa vaaraa Piiraisen maalille koitunut. Lisäajalla Junnosuke taisteli ja voitti pallon Kiffen alueella ja syötti Viitaniemelle rangaistusalueen rajalle. Vinski luikahti näppärärsti parinkin Kiffen-puolustajan välistä ja sijoitti tyynen rauhallisesti pallon ohi Tervosen. Näin JIPPO pääsi juhlimaan hienoa 0-2 voittoa, joka oli jo neljäs perättäinen.

JIPPO on juhlinut FC Kiffeniä vastaan vain kaksi kertaa täyttä pistepottia ennen eilistä, joten tämä voitto todellakin maistui hyvältä. Kolme pistettä siivitti joensuulaiset takaisin lohkokärkeen ohi HJK Klubi 04:n, joskin JIPPOlla on ottelu enemmän pelattuna. Helsinkiläiset jäivät torstaina 1-1 tasapeliin Reipasta vastaan. Reilun viikon päästä Mehtimäellä on tarjolla rokkiviikon kunniaksi huikea kärkipeli, kun Klubi 04 saapuu vieraaksi keskiviikkona 12.7. Sitä ennen pelataan vielä TiPS:aa vastaan lauantaina 8.7. Ottelu alkaa Mehtimäellä kello 16:00, tervetuloa!

Seuraava ottelu: JIPPO – TiPS I 8.7. klo 16:00  I  Joensuu

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen