Maaleista ei ollut tulla loppua, kun JIPPO pääsi vauhtiin lauantain vastustajaansa TiPS:aa vastaan lauantain loppuiltapäivän ottelussa. Niin kuin heinäkuussa Joensuussa, tälläkin kertaa livahti sarjan nousijajoukkue johtoon ensimmäisellä jaksolla. JIPPO kuittasi kuitenkin tasoituksen nopeasti ja toinen jakso olikin sitten yhtä maalia, kuten 0-7 jaksovoitosta voi päätellä. Maaleista vastasivat Anton Eerola kolmesti, Janne Partanen kahdesti sekä Toni Tahvanainen, Yoshiaki Kikuchi ja Aake Yletyinen kerran.

Avaus: Piirainen; Viitaniemi – Kela (79′ Haataja) – Harju – Malinen; Junnosuke (79′ Kettunen) – Kikuchi; Eerola; Partanen (69′ Tanninen) – Tahvanainen (62′ Saarenkunnas) – Vainikainen (61′ Yletyinen)

Penkki: Rissanen, Matheus

1. jakso

Vielä toistaiseksi ilman voittoa sarjassa oleva isäntäjoukkue meni ottelussa johtoon viiden minuutin kohdalla. JIPPOa myös Joensuussa heinäkuussa rokottanut Niko Haiko onnistui ohittamaan tolppien väliin palanneen Pyry Piiraisen. Hetkeä ennen tätä isännät kokeilivat saksipotkulla maalia, mutta tämä ei maaliin vielä uponnut.

JIPPO otti pelin hallinnan itselleen maalin jälkeen ja alkoi murtamaan TiPS:n puolustusmuuria. Tämä onnistui lopulta maalin muodossa ottelun 18. peliminuutilla. Aloitteen puolustuslinjan taakse tehnyt Janne Partanen pelattiin tarkalla syötöllä läpi, pallo komeasti chipillä yli vastaan tulleen Aaro Reiniluodon ja tämän jälkeen tyhjään rysään.

Jakson loppupuoli mentiin myös vieraiden hallitessa pelitapahtumia. Parhaat maalipaikat tulivat useammasta kulma- ja vapaapotkusta, mutta maalit säästeltiin toiselle jaksolle. Eerolalle tarjoutui aivan jakson lopussa hyvä tilaisuus laukoa vapaapotkusta päivän ensimmäinen maalinsa, mutta pallo meni 20 metristä hiukan ohi maalin. Isännätkin pääsivät avausjakson aikana muutamaan otteeseen hyökkäämään ja saivatkin pari kertaa pallon rangaistusalueelle, mutta isompaa paniikkia ei Piiraisen maalille syntynyt.

2. jakso

Toinen jakso oli yksipuolinen näytös, kun isäntäjoukkue alkoi hiljalleen väsymään ja vieraat latoivat palloa TiPS:n selustaan armotta. Ottelun voittomaali nähtiin 51. minuutilla, kun JIPPO riisti pallon keskialueella, Partanen pelattiin Kikuchin toimesta läpi vasemmalta ja pallo varmalla sijoituksella taka-alakulmaan. Toni Tahvanaisen kauden toinen maali vain paria minuuttia myöhemmin oli käsikirjoitukseltaan lähes identtinen. Tätä edelsi JIPPOn pallonhallinta ja nappikeskitys Tahvanaisen jalkaan. Tästä meni jälleen vain muutama minuutti, kun Antsa Eerola pääsi avaamaan maalihanansa. Pallo vasemmalta Partasen lähettämällä matalalla keskityksellä keskilinjaa juosseen Eerolan jalkaan maalin eteen, peli 1-4:een. Tässä vaiheessa alkoi haiskahtamaan siltä, että JIPPOn yhden ottelun maaliennätys tämän kauden osalta voisi mennä tänään uusiksi.

TiPS yritti sinnikkäästi hyökätä ja saikin muutaman kerran pallon JIPPO-alueelle. Joensuulaiset puolustivat kuitenkin nämä lähentelyt mallikkaasti. Mutta niinhän se yhden ottelun maaliennätys uusiksi menikin, vaikka seuraavaa maalia saatiinkin odotella vartti neljännen täysosuman jälkeen. Kaava sentään oli vanha tuttu: tällä kertaa Jens Harju laittoi kaukaa keskityksen TiPS:n linjan taakse Eerolalle, joka latasi pallon viidennen kerran ohi Reiniluodon. Aake Yletyinen tökkäsi välissä lähietäisyydeltä 80. minuutilla kauden kolmannen maalinsa ja Eerola täydensi iltansa kolmannella täysosumallaan muutamaa minuuttia ennen täyttä aikaa. TiPS-pelaaja rikkoi JIPPOn hyökkäysalueella, mutta vapaapotku pelattiinkin salamannopeana Eerolalle, joka laukoi pallon paristakymmenestä metristä maaliin. Antsa on osunut nyt maalipuiden väliin kahdeksassa pelaamassa ottelussaan yhtä monta kertaa. Viimeinen silaus illalle saatiin, kun lisäajalla JIPPO riisti pallon hyökkäysalueella ja Yoshi pääsi irtaantumaan vasemmalla laidalla. Pallo taka-alakulmaan ja peli pakettiin.

JIPPO johtaa nyt A-lohkoa, kun PK-35 on tasapisteissä 32 pisteellä. HJK Klubi 04 on pisteen päässä, mutta töölöläisillä on ottelu vähemmän pelattuna. Tasaisessa kärkikolmikossa maaliero voi nousta isoon rooliin, kun Kakkosen “runkosarja” paketoidaan muutaman viikon päästä. Maalieroa saatiin tänään JIPPOn toimesta komeasti paranneltua – tällä hetkellä se on joensuulaisilla sarjan paras (+34 maalia). JIPPO pelaa seuraavan ottelunsa viikon päästä kotona, kun sarjassa sijalla 5 oleva NJS saapuu vieraaksi. Ottelu vauhtiin kello 16:00, tervetuloa!

Seuraava ottelu: JIPPO – NJS  I la 23.9. klo 16:00  I  Joensuu

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen