fbpx

Ennen kolmen pelin kotiotteluputkeaan JIPPO matkusti sunnuntaina Järvenpäähän kohtaamaan JäPS:n. Edellisessä ottelussaan viime lauantaina nollille jäänyt JIPPO mätti pallon toisella jaksolla viisi kertaa vastustajan maaliin, joten sunnuntai-iltana paremmasta joukkueesta ei jäänyt mitään epäselvyyttä. Maalinteossa vierailta onnistuivat Nuutti Tykkyläinen, Yusei Ohashi, Yoshiaki Kikuchi, Roope Huhtala ja Terrence Smith.

Avaus: Piirainen; Saarenkunnas (90+1′ Erguner) – Huhtala – Forss; Yusei – Niemeläinen (65′ Kiuru) – Junnosuke – Tykkyläinen; Tanninen (82′ Smith) – Eerola (90+1′ Aho) – Yoshi (90+1′ Nuutinen)

Penkki: Vainikainen, Malinen

 

1. puoliaika

 

Ottelun avausjakso on alusta lähtien tasaista vääntöä, jossa ei vaarallisilla maalipaikoilla juhlita. Toisella jaksolla JIPPOn avausmaalista vastannut Nuutti Tykkyläinen löydetään heti ensimmäisellä minuutilla rangaistusalueelta, mutta isäntien Hedi Khayat pysyy pallon ja maalin välissä niin jämäkästi, ettei Nuutti saa tilaa laukaista ja tilanne kuivuu kokoon. Hieman ennen kymmenen peliminuutin täyttymistä Noah Kaijasilta löytää tilaa oikelta laidalta ja laukoo kohti Pyry Piiraista, mutta tämä on helppo pala JIPPO-kapteenille.

Vartin pelin jälkeen JIPPO avaa peliä Anton Eerolan kautta. Tornimainen hyökkääjä jakaa pallon oikeaan laitaan Yuseille, joka kipittää tyhjään tilaan ja keskittää pallon maalille kohteenaan maanmies Yoshiaki Kikuchi. Isäntien Eemil Laamanen ehtii juuri ja juuri puskemaan hyvän näköisen keskityspallon ensimmäisenä, joka oli tulossa Yoshin päähän, kulmaksi. Kulmapotku ja vielä tämän jälkeinen sivuvapaapotku eivät aiheuta vaaraa JäPS-maalille. Viittä minuuttia myöhemmin Yoshin antama kulmapotku tulee jo paremmin Antsa Eerolan päähän etutolpalle, pukkaisu kuitenkin metrin yli maalin.

Puolen tunnin havinoilla tapahtuu molemmissa päissä. Ensin Yusei tekee tärkeän katkon rangaistusalueella keskitykseen, joka oli osoitettu täysin vapaana päivystäneelle Aleksi Ristolalle. Viisi minuuttia myöhemmin Yoshi lähettää matalan ja pomppivan laukauksen kohti Joona Tiaisen vartioimaa maalia. Tiainen saa kuitenkin torjuttua tämän kulmapotkuksi. Kaikkinensa JäPS pitää ehkä hieman enemmän palloa hallussaan avausjaksolla, mutta peli on hyvin JIPPOn kontrollissa läpi jakson mainion puolustuspelin myötä.

 

2. puoliaika

 

Jos ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä, on toinen jakso alusta alkaen lähes yhtä maalia -isäntien kenttäpäätyyn. Heti ensimmäisellä minuutilla Yoshilla on paikka viedä vieraat johtoon, mutta tämän laukauksen Tiainen torjuu.

Pelikellossa on 49 minuuttia, kun JIPPO iskee illan ensimmäisen. Isäntien puolustaja Taavi Arminen pudottaa pallon maalivahdilleen Tiaiselle, joka yrittää avata peliä pitkällä pallolla, mutta avaus kopsahtaakin toppari Eemil Laamasta päähän. Edellisestä tilanteesta prässäämään jäänyt Tykkyläinen ehtii palloon ensimmäisenä ja nostaa pelivälineen hallitusti yli maaliltaan ulkona olleen Tiaisen ja JIPPOn johtoon.

Avausmaalista menee vajaat kymmenen minuuttia, kun vieraat järjestävät jälleen ohjelmaa JäPS:n rangaistusalueella. Eemil Tanninen tiputtaa pallon maalin edestä rangaistusalueen rajalle Junnosuke Watanabelle.  Japanilainen hakee omaa ratkaisua, jonka Tiainen vielä torjuu, mutta paluupalloon ehtii ensimmäisenä Yusei Ohashi -vieraat tuplaavat johtonsa!

Isäntäjoukkue käynnistelee tunnin kohdalla kiriään. Ensimmäisessä keskityksessä päineen on välissä Roope Huhtala. Hetken päästä Hedi Khayat löytää uudella keskityksellään rangaistusalueelta Noah Kaijasillan, joka saa liikaa tilaa ja viimeistelee vastustamattomasti pallon ohi Piiraisen. Tässä vaiheessa yhdelle jos toisellekin tulee mieleen muistoja Ykkösliigacupista, jolloin JäPS nousi JIPPOa vastaan tasapeliin kahden maalin takaa.

Niin ei kuitenkaan tällä kertaa tapahdu, kun joensuulaiset ojentavat nilkkaa suoremmaksi latomalla lisää maaleja ja jättämällä järvenpääläisten kirin yhteen maaliin. Vaihdosta kentälle tullut Jyri Kiuru ajaa röyhkeästi sisään rangaistusalueelle oikealta laidalta. JäPS-puolustajat katkaisevat Kiurun menon kielletyin keinoin ja pallo kuuteentoista metriin. Yoshi laukoo tästä pallon varmasti kaksi kertaa maaliin -ensimmäisen yrityksen erotuomari Mikko Juusola hylkää, kun rangaistusalueelle tulee ylimääräistä liikettä liian aikaisessa vaiheessa.

Heti maalin jälkeen isännät pääsevät yrittämään maalintekoa terävästä hyökkäyksestä, mutta pusku menee puoli metriä yli maalin. Tästä ei mene aikaakaan, kun Tanninen pelataan taidokkaalla syöttökombinaatiolla keskialueella läpiajoon. Nuorukaisen matala sijoitus lähtee aavistuksen liian läheltä vastaantullutta Tiaista, joka nappaa tästä yhden torjunnan lisää tilastoihinsa.

Muutaman minuutin päästä joensuulaisten bileet saavat kuitenkin jatkoa. 81. minuutilla JIPPO saa vapaapotkun sivurajan läheisyydestä vasemmalta laidalta. Yoshin antama vapaapotku löytää takatolpalta Roope Huhtalan, joka puskee JäPS-pelaajan esteilyistä huolimatta isäntien neljännen.

Illan viimeistä täysosumaa kelpaakin sitten kelailla “Kauden hienoimmat maalit” -koosteesta vielä ensi joulunakin. JIPPO pelaa keskialueella vapaapotkun lyhyenä ja pallo ajautuu oikeaan laitaan Yusein kautta Junnosuke Watanabelle. Tämän keskitys tulee mittatilaustyönä rangaistusalueelle 30 sekuntia aiemmin kentälle tulleelle Tiko Smithille, joka viimeistelee pallon ilmaan hypäten tolpan kautta maaliin. Toisella jaksolla lisäosumat eivät myöskään kaukana olleet Tykkyläisellä (laukaus blokattiin) ja viimeisimpänä Kiurulla (Tiaisen venytys yläkulmaan suuntautuneeseen laukaukseen). Viiteen maaliin on siis joensuulaisten tällä kertaa tyytyminen, mutta bonuksena kuitenkin takaisin vallattu sarjan kärkipaikka!

– Kokonaisuutena hyvä esitys ja tulos. Erityisesti mieltä lämmitti hyökkäyspelaamisen kehittyminen viime lauantain SJK Akatemia-pelistä. Pystyimme luomaan maalintekotilanteita selkeästi aiempaa enemmän ja etenemään nopeasti, mutta myös hitaampien hyökkäysten ja murtautumisten kautta. Toki pelinkuva oli myös erilainen ja sopi varmasti meille. Ensimmäisellä jaksolla JäPS jaksoi vielä puolustaa, mutta tiesimme, että mikäli he eivät muuta mitään ja me jatkamme vaan töiden tekemistä, niin saamme palkintomme. Maali jäi kuitenkin kaivelemaan. Se oli nukahdus, jollaista ei saa käydä. Niistä rangaistaan välittömästi tällä tasolla. Nukahduksen ansiosta JäPS pääsi hetkeksi pelin päälle, mutta pystyimme hoitamaan sen ja kolmannen maalin jälkeen peli olikin sitten ns. “tapettu”,päävalmentaja Mikko Hallikainen kommentoi ottelua.

– Esityksen ja tuloksen arvoa nostaa erityisesti puolustuspään pelaajien poissaolot ja se, kuinka jälleen jokainen kentällä ollut hoiti oman roolinsa pyyteettömästi ja jeesasi kaveria, vaikka pelipaikka saattoi olla normaalista poikkeava. Kiitos kaikille paikalle tulleille faneille! Käännetään katseet kohti KäPa-peliä! Hallikainen jakeli vielä kiitosta pelaajilleen ja kannattajille.

Loppukuun JIPPO saakin pelata kotoisella Mehtimäellä, ja myös kesäkuu aloitetaan kotiottelulla. Lauantaina vieraaksi saapuu sunnuntaina kauden ensimmäisen voittonsa ottanut KäPa. Seuraavalla viikolla Mehtimäellä kohdataan vanha tuttu PK-35 ja kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina pelataan kotona SalPaa vastaan. Noihin otteluihin on saatavilla kolmen ottelun lippupaketti verkkokaupastamme 25 euron erikoistarjouksella!

Seuraava ottelu: JIPPO – KäPa  I  lauantaina 18.5. klo 16:00  I  Mehtimäki

 

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen