Ennen Kyöpelinvuorelle lentämistä punamustan miehistön edessä odotti harjoituskauden grande finale PEPOa vastaan. Maaliton ensimmäinen jakso oli lähinnä raituohon kasvamisen seuraamista, mutta toisella jaksolla pelilliseen mämmiin lisättiin liraus kuohukermaa kuuden maalin muodossa. Harjoituspelit ovat nyt virallisesti ohi ja edessä on pääruokana tarjoiltava Ykkösliiga 2024!

Avaus: Piirainen (Linnas 46’);  Viitaniemi – Victor Matheus (Haataja 46’) – Huhtala (Kela 72’) – Ohashi; Watanabe – Aho (Saarenkunnas 46’)  – Yoshi (Vainikainen 72’); Smith – Yletyinen (Eerola 25’, Piiparinen 72’)  – Tanninen (Nuutinen 65’)

Penkki:

1. puoliaika

Ottelun seitsemännellä minuutilla Pyry Piirainen pakotetaan ensimmäistä kertaa torjuntatöihin, kun oikealta laidalta keskemmäs kenttää livahtanut Miro Salminen pääsee yrittämään maalintekoa aivan boksin rajalta. Piirainen onnistuu tökkäämään Salmisen vasemman jalan laukauksen riman yli.

Jobinpostia lähtee kentältä JIPPOn vaihtopenkkiä kohti ottelun 22. minuutilla, kun Aake Yletyisen peli loppuu kuin seinään. Aaken takareisi pettää kesken kaiken, ja lyhyen hoivahetken jälkeen päävalmentaja Hallikainen joutuu vaihtamaan kentälle pitkästä aikaa takaisin tositoimiin palaavan Anton Eerolan.

PEPO ottaa kuuliaisesti ryhdikkäässä puolustusmuodossa vieraita vastaan omalla alueellaan, eikä JIPPO liioin pääse hyville maalipaikoille. Ensimmäinen varsinainen tilanne PEPOn maalin edessä lankeaa entiselle PEPO-pelaajalle Roope Huhtalalle, kun hän pääsee lähietäisyydeltä sörkkimään Yoshin kulmapotkun kohti maalia. Vanhaa seuraansa “Rops” ei kuitenkaan nyt pääse rokottamaan, sillä pallon tie kulkee PEPO-pelaajan kautta maalin ohitse.

Ensimmäinen puoliaika päätyy aikakirjoihin maalittomana.

2. puoliaika

Harjoitusottelun hengen mukaisesti puoliajan aikana tehdään useampia vaihtoja. Ensimmäisen puoliajan maalittomuus vaihtuu toisella jaksolla kuuden maalin tykitykseksi.

Ottelun 58. minuutilla Eerola puskee voimalla Yoshin kulman kohti maalia, mutta entisen JIPPOn maalivahdin Jirko Sorsan tauolla tolppien välissä korvannut Niko Pienmunne venyy paraatipelastukseen. Seuraavasta kulmapotkusta on Niklas Haatajan vuoro päästä puskemaan. Puskun takana ei ole yhtä paljon voimaa, mutta pallo napsahtaa silti ylärimaan. Jatkotilanteesta PEPO onnistuu purkamaan pallon vihdoin pois.

PEPOn oikea laitapuolustaja Akseli Junnikkala kamppaa 64. minuutin kohdalla Haatajan pitkää avausta puolustuslinjan takana tavoittelevan Eemil Tannisen. Koska rike on räikeä ja se tapahtuu myös rangaistusalueen sisäpuolella, on ainoa oikea ratkaisu viedä pallo pilkulle. Anton Eerola niittaa rangaistuspotkun nonchalantisti keskelle maalia ja lukemat kohenevat 0-1:een.

Harjoituspeliensä maalimäärän Eerola tuplaa reilua viittä minuuttia myöhemmin, kun hänelle pelataan pallo PEPOn boksiin. Kookkaana mutta näppäränä pelaajana “Antsa” kykenee kääntämään negatiivisen peliasentonsa hetkessä kohti maalia. Targetin laukaus ei ole järin kova, mutta se painuu tolpan avustuksella Pienmunteen maalin perukoille.

PEPOn onnistuu kaventaa pelin lukemiksi 1-2 ottelun 78. minuutilla, kun kotijoukkueen Jari Reposen vartionti jää vajaaksi. Nuori PEPO-kärki juoksee hänelle pystyyn pelatun tikkarin kiinni ja sijoittaa pallon hienosti ulkosyrjällä JIPPO-debyyttiään torjuvan Otso Linnaksen ohi.

JIPPOn oikean laidan vapaapotkun jälkipeleistä pallo tipahtaa sopivasti Atte Nuutiselle, jolla on helppo työ viimeistellä JIPPOn 1-3 johto-osuma keskeltä boksia pelikellon näyttäessä 85. minuuttia. Heti JIPPOn johtomaalia seuraavasta hyökkäyksestä pelin lukemiksi kaventuu 2-3, kun PEPO vie oikealta laidalta kulkevan hyökkäyksen boksiin. Patrik Pesonen saa nauttia lähes nuutismaisesta rauhasta viimeistelyä suorittaessaan.

Aivan ottelun täyden peliajan kohdilla Alex Oikkoselle käy vanhanaikaisesti oman alueen edessä, kun hänen harhautuksensa ei lumoa prässäämään syöksyvää Veeti Piiparista. Oikkonen joutuu kaatamaan “Pipen” ja pallo viedään jälleen pilkulle. Piiparinen saa itse viimeistelllä hankkimastaan pilkusta ottelun loppulukemiksi 2-4.

Reissun paluubussista pääsiäismunien napostelun lomasta ja Kinder-yllätyksen kokoamisen parista yllätetty JIPPOn päävalmentaja Mikko Hallikainen on tyytyväinen Joutsenossa pelatun PEPO-ottelun antiin.

– Peli palveli meitä hyvin. Vastassa oli yhtenäinen, suoraviivainen joukkue, joka myös puolusti tiiviisti. Varsin epätasainen tekonurmi toi vielä omat lisähaasteensa peliin. Ensimmäisellä jaksolla meillä oli hiukan hankaluuksia edetä hyvän kontrollimme kautta parhaille sektoreille, mutta puoliajan jälkeen pienten viilausten kautta olikin vain ajan kysymys milloin onnistumme. Saimme konkretisoitua kontrollin selkeäksi vaaraksi yhä useammin. Teimme myös suunnitellusti paljon vaihtoja ja kaikki 19 pelaajaa pelasivat ottelussa. Tietenkin suuri vaihtoruletti näkyi hieman ja kontrolli vähän osin niiden myötä katosi, mutta saimme elintärkeitä minuutteja sekä myös toiveissa olleita onnistumisia monelle pelaajalle. Se mikä jäi kaivelemaan, oli PEPOn tekemät maalit. Päästimme pelin aaltoilemaan liian helposti, mutta toisaalta varsinkaan jälkimmäistä maalia ei olisi pitänyt hyväksyä missään tapauksessa aiemmin tapahtuneen selkeän rikkeen takia. Kiva että hoidimme homman yhdessä koko joukkueen voimin kotiin ja päätimme preseasonin pelit voittoon.

– Viikonloppuna ladataan akkuja ja maanantaina palataan sorvin ääreen. Analysoidaan peli,  parannellaan tarvittavat haavat, kehitetään pelaamistamme ja käännetään katseita jo edessä siintävää SalPa-peliä kohti. Hienoa, että se vihdoin alkaa, Hallikainen iloitsee ja viittaa huhtikuun toisena lauantaina käynnistyvään Ykkösliigaan.

Seuraava ottelu: SalPa – JIPPO  I la 16.4. klo 16:00  I  Salo

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen