fbpx

Oman seuran junioripolun ja JIPPOn edustusjoukkueen välille on perustettu tulevalle kaudelle uusi reservijoukkue, joka kantaa nimeä JIPPO/PunaMusta. Tavoitteellisen ja riittävän kovatasoisen ympäristön luominen edustuksen ja JIPPO-junioreiden väliin on asia, josta on puhuttu jo pitkään ja nyt PunaMusta Media JIPPOn pääyhteistyökumppanina haluaakin olla mahdollistamassa nuorten haastajien tietä ylöspäin kohti korkeampia sarjatasoja.

Nuorten JIPPOn junioripolun kasvattien nouseminen edustusjoukkueen vahvuuteen mukaan koetaan seurassa todella tärkeänä asiana. Pelaajiston omavaraisuuden säilyttäminen pitkäjänteisesti vaatii sekä laadukasta juniorituotantoa, että vanhimpien juniori-ikäisten integroimista aikuisten peleihin, minkä toteutumisessa oma reservijoukkue tulee kantamaan suurta arvoa. Viime vuosien aikana esimerkiksi Topi Kela ja Eetu Viitaniemi ovat nousseet seuran B-junioreista edustusjoukkueen vahvuuteen vakiinnuttaen paikkansa joukkueen avainpelaajina.

– Oman reservijoukkueen olemassaolo on välttämätöntä, kun mietimme seuran strategiaa, jossa korostuu paikallisuus ja suhteellinen omavaraisuus pelaajiston suhteen. B-junioreista hyppy edustusjoukkueeseen on suuri, joten on oltava paikka, jossa pelaajat, jotka eivät vielä edustusjoukkueeseen yllä pystyvät kehittymään edelleen kohti edustusjoukkuetta laadukkaan arjen kautta. Tämän paikan tulee olla sellainen, joka tukee pelaajien kehittymistä realistisesti ja toimii yhteistyössä edustusjoukkueen kanssa. Nyt tällainen ympäristö on luotu ja se on ehdottomasti hieno asia, summaa JIPPOn edustusjoukkueen päävalmentaja Mikko Hallikainen.

Tulevalla kaudella JIPPO/PunaMusta tulee pelaamaan alueellisessa Miesten Nelosessa tavoitteenaan sarjanousu heti ensimmäisellä kaudella. Tulevaisuudessa JIPPO/PunaMusta tulee olemaan tärkeä välisteppi monelle lupaavalle nuorelle, joka tavoittelee peliaikaa JIPPOn edustusjoukkueessa. Reservijoukkue toimii tukena seuran pelaajakehityksen pitkäjänteisyyden varmistamiseksi ja takaa seuran vanhimmille juniori-ikäisille lisää peliminuutteja sekä kokemusta myös aikuisten sarjoista. Edustusjoukkueen kokoonpanoon nouseekin seuran strategian mukaisesti vuosittain muutama pelaaja omista junioreista ja viimeisimpinä esimerkkeinä tästä ovat syksyllä sopimuksiin nimensä kirjoittaneet B-juniori-ikäiset Verneri Vainikainen, Erol Erguner sekä Matias Juurikainen.

– Pitää kuitenkin muistaa, että edellä mainittuihin tavoitteisiin päästäksemme on puhuttava tulevaisuudessa joukkueesta, joka harjoittelee ja toimii laadukkaasti ja itsenäisesti, on tiiviissä yhteistyössä edustusjoukkueen kanssa ja pelaa korkeammalla sarjatasolla. Tulevan kauden tavoite on tietenkin se, että pystymme tarjoamaan jo juniori-ikäisille miesten pelejä sekä edustusjoukkueen nuorille ja miksei myös aika ajoin vanhemmillekin pelaajille lisää peliaikaa tarpeen vaatiessa.

Uuden reservijoukkueen ottelut käynnistyvät Miesten Nelosen osalta torstaina 25.4., kun Joensuun Hope Areenalle vieraaksi saapuu kuopiolainen Kurkimäen Kisa. Joukkueelle tulee kauden 2024 aikana kertymään Nelosen otteluita yhteensä 16. Yhdeksän joukkueen sarjassa yli puolet joukkueista tulee Pohjois-Savon alueelta, mutta JIPPO/PunaMustan lisäksi myös pohjoiskarjalaisjoukkueita sarjasta löytyy kolme: Outokummun Pallo sekä Lehmon Pallon ja Ylämyllyn Yllätyksen kakkosjoukkueet.

JIPPO/PunaMustan tulevan kauden otteluohjelman löydät täältä.

Lue lisää PunaMusta Mediasta täältä.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen