fbpx

JIPPO on tehnyt kaksi lisäystä ensi kauden edustusjoukkueen valmennusryhmään. Mikko Hallikaisen johtamaan tiimiin liittyvät viime kausien ajan JIPPOn eri juniorijoukkueita valmentanut ja edustusjoukkueen valmennustiimissä mukana ollut Jalmari Sivonen sekä myös jo useampana kautena edustusjoukkueen valmennusryhmään kuulunut Timo Ronkainen. Molempien sopimukset ovat pituudeltaan vuoden mittaisia.

Etelä-Suomesta lähtöisin oleva Jalmari Sivonen on valmentanut jo useamman kauden ajan JIPPOn eri juniorijoukkueita.

– Tulevasta kaudesta ja valmennustiimissä jatkamisesta on odottavainen fiilis. Hienoa päästä jatkamaan viime kauden projektia ja ennen kaikkea auttamaan joukkuetta taistelemaan pisteistä kaudella 2024. Olen valmentanut JIPPO-junioreissa vuodesta 2017 alkaen, jolloin itseasiassa aloitin valmentamisen. Viime ja tulevalla kaudella toimin myös B-junioreiden ja 2009-syntyneiden päävalmentajana, Sivonen kertoo.

Viime kaudella Sivonen luotsasi JIPPOn B-juniorit 14 joukkueen Ykkösessä alkusarjan päätteeksi kärkipaikalle ja lopulta 12 joukkueen jatkosarjassa hienosti kolmannelle sijalle. Edustusjoukkueen valmennustiimissä toimiminen ei kuitenkaan tule Sivoselle uutena asiana, sillä hän hoiti kaksoisroolia jo viime kaudella.

– Viime kaudella tuplarooli junioreissa ja edustuksen mukana tuli tutuksi, mutta jouduin kauden vaihtuessa aidosti pohtimaan jatkamista. Muutamien keskustelujen jälkeen läheisten, valmentajien kanssa ja viime kauden kokemusten perusteella päätös mukana jatkamisesta oli kuitenkin selvä. Edustuksen mukana käynnistyy nyt kolmas kausi. Kaudella 2020 tuli oltua videoanalyytikon roolissa ja viime kaudella valmentajana, Sivonen jatkaa.

Timo Ronkainen on kuulunut JIPPOn valmennusryhmään jo useamman kauden ajan hänen oltua mukana Jussi Leppälahden ja Sami Okkosen valmennustiimeissä. Ennen sitä Ronkainen on valmentanut muunmuassa JIPPOn A-junioreita 1-divisioonassa kahden kauden ajan, JIPPOn kakkosjoukkuetta sekä LehPassa parin kauden ajan.

Ronkainen ennakoi tulevaa kautta seuraavasti:

– Hyvillä fiiliksillä mennään kohti sarjakautta. Vastassa on täysin uusi ja ennen kaikkea tasokas sarjataso. JIPPOon on saatu kiinnitettyä hyviä pelaajia, ja uskon, että pystymme vastaamaan sarjan haasteisiin. Valmennuksen vastuualueita ei ole vielä sovittu minun osaltani, mutta ne katsotaan valmennustiimin kanssa tässä alkuvuoden aikana. Toivottavasti uusi sarjataso kiinnostaa joensuulaisia ja saadaan katsomot täyteen!

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen