fbpx

JIPPO on jatkanut joukkueensa rakentamista solmimalla vuoden mittaisen jatkosopimuksen hyökkääjä Veeti Piiparisen (18) kanssa. Myös valmennustiimi alkaa rakentua, kun maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemi (25) jatkaa joukkueessa niin ikään vuoden mittaisella sopimuksella.

Veeti Piiparinen on JIPPOn oma kasvatti, joka debytoi edustusjoukkueessa viime kaudella. Hän tuli kauden ensimmäisellä puoliskolla vaihdosta sisään kolmessa Kakkosen ottelussa sekä kahdessa Suomen Cupin ottelussa. Hän syötti Kakkosen kotiottelussa FC LaPaa vastaan JIPPOn 4-0-maalin ohjaamalla keskityspallon päällään Miika Vainikaiselle, joka viimeisteli ottelun loppulukemat.

Piiparinen pelasi alkukaudesta myös neljä Kolmosen ottelua JIPPOn farmijoukkue LehPan miehistössä, mutta kauden jälkimmäisen puoliskon nuorukainen pelasi kokonaan isossa roolissa JIPPOn B-junioreissa. “Pipe” viimeisteli yhdeksässä P17 Ykkösen ottelussa viisi maalia.

– Viime vuosi oli minulle aika vaikea siltä osin, että pelasin kolmessa eri joukkueessa kauden aikana. Pääsin kuitenkin treenaamaan paljon, sillä edustusjoukkueen harjoitusten lisäksi pääsin treenaamaan myös B-junnujen kanssa. Näen, että kehitystä tapahtui eniten pallotatsissa ja pallon käsittelyssä, Piiparinen arvioi viime vuotta.

Viime vuosien aikana ensisijaisesti laitahyökkääjän paikalla pelannut Piiparinen on nopea ja periksiantamaton pelaaja, jonka vahvuuksiin kuuluu prässääminen. Näitä ominaisuuksia on nähty JIPPOn tämän talven ensimmäisissä harjoitusotteluissa, joista kahdessa viimeisimmässä Piiparinen on pelannut avauskokoonpanossa. Viime ottelussa PEPOa vastaan Piiparinen hankki joukkueelleen voittomaaliin johtaneen rangaistuspotkun ajamalla pallon kanssa röyhkeästi boksin sisään, kun vastustaja ei saanut pysäytettyä miestä sallituin keinoin.

– Hyvä fiilis sopparista. Treenimatsit ovat sujuneet ihan hyvin niin joukkueelta kuin minulta henkilökohtaisestikin. On ollut kiva päästä pitkästä aikaa pelaamaan, ja olen saanut ihan kivasti vastuutakin. Tavoitteenani tulevalle kaudelle on päästä pelaavaan kokoonpanoon.

Piiparisen sopimuksen myötä JIPPOlla on kasassa nyt 21 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

 

“Työskentely maalivahtikaksikkomme kanssa on antoisaa”

 

Pelaajaurallaan kasvattajaseuraansa Rovaniemen Palloseuraa sekä FC Santa Clausia maalivahtina edustanut Jarkko Ojaniemi vaihtoi pelaamisen vain vähän päälle kaksikymppisenä valmentamiseen, jonka hän aloitti RoPS:n junioreissa. Nyt 25-vuotiaana hän aloittaa toisen kautensa JIPPOn edustusjoukkueen maalivahtivalmentajana.

– Hyvä fiilis lähteä uuteen kauteen. Katse on tiukasti tulevissa viikoissa, jotka ovat meille tärkeitä ennen kauden alkua. Jokainen tapahtuma on meille mahdollisuus kasvaa joukkueena ja nauttia tästä matkasta, Ojaniemi muistuttaa.

Ojaniemi toimi viime kaudella JIPPOssa Sami Okkosen johtamassa valmennustiimissä, ja jatkaa nyt työntekoa uuden päävalmentajan Mikko Hallikaisen kanssa. Hallikainen ei kuitenkaan ole Ojaniemelle uusi tuttavuus, sillä he valmensivat yhtä aikaa JIPPO-junioreissa kaudella 2021.

– Huippu homma, että saan jatkaa valmennustiimissä, ja pääsemme oppimaan jatkuvasti uutta. Olemme valmentaneet aiemminkin yhdessä Mikon kanssa. Toimintatyylit ovat tutut, joten on helppo lähteä suoraan mukaan toimintaan.

JIPPOn veskariosaston muodostavat Kakkosen A-lohkon parhaaksi maalivahdiksi viime kauden päätteeksi äänestetty Pyry Piirainen sekä inttikomennuksen ja loukkaantumisen pilaaman kauden jälkeen nälkäisenä Piiraista kirittävä Erkka Oikarinen. Kumpikin kaveruksista saa vuolaita kehuja valmentajaltaan, joka hehkuttaa työntekoa heidän kanssaan.

– Työskentely maalivahtikaksikkomme kanssa on antoisaa. Molemmat janoavat toimintaa maalilla, mikä vie heitä eteenpäin. He ovat analyyttisiä jätkiä, ja laittavat päivästä toiseen itsensä likoon. On ilo jatkaa heidän kanssaan tulevalla kaudella!

 

Sopimustilanne 2023

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen
Maalivahtivalmentaja: Jarkko Ojaniemi

Pelaajat (21): Sami Aho, Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Sauli Kettunen, Eeli Kinnunen, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Veeti Piiparinen, Pyry Piirainen (mv), Santeri Saarenkunnas, Terrence Smith, Niklas Sottinen, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Miika Vainikainen, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen


Koe koko kausi ostamalla kausikortti – klikkaa tästä.

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen