fbpx

JIPPO on solminut syksyyn 2026 asti kestävät sopimukset kolmen nuoren lupauksen kanssa, jotka edustivat viime kaudella seuran B-junioreita P17 Ykkösessä ja SM-karsintaotteluissa. Edustusjoukkueen rinkiin nousevat maalivahti Verneri Vainikainen (16), puolustaja Erol Erguner (16) sekä keskikenttäpelaaja Matias Juurikainen (16).

Verneri Vainikainen on alkujaan Ylämyllyn Yllätyksen kasvatti, ja hän on edustanut JIPPOa kaudesta 2020 asti. Päättyneellä kaudella Vainikainen pelasi kaikki B-junioreiden 26 kilpailullista ottelua ja pääsi myös haistelemaan edustusjoukkueen tunnelmaa. Vainikainen oli varamaalivahtina penkillä yhdessä Kakkosen ottelussa sekä Ykkösliigan karsintojen ratkaisevassa finaalissa.

– Olen itsevarma maalivahti, joka on hyvä avaamaan sekä lukemaan peliä, kuvailee Vainikainen itse itseään.

Keskuspuolustaja Erol Erguner on JIPPOn oma kasvatti, joka debytoi B-junioreissa jo 14-vuotiaana pelaten kesällä 2021 yhdessä P17 SM-sarjan ottelussa. Päättyneellä kaudella hän oli avauskokoonpanossa yhtä vaille kaikissa joukkueen otteluissa.

– Olen monipuolinen, tavoitteellinen ja johtajatyyppinen pelaaja. Olen aika hyvä pelaamaan jalalla, ilmassa olen voittava, ja olen hyvä puolustamaan. Pelasin aiemmin hyökkääjänä tai hyökkäävänä keskikenttäpelaajana, mutta muutama vuosi sitten pelipaikkani vaihtui toppariksi. Pelasin muistaakseni 2022 SM-karsinnoissa pari-kolme kertaa laitapakkina, mutta sen jälkeen aina topparin tontilla.

Sekä Vainikainen että Erguner valittiin viime kesänä U16- ja U15-poikien UEFA A-malliryhmäleirille, jossa ikäluokkien maajoukkuevalmentajat tarkkailivat potentiaalisia pelaajia tuleviin miehistöihinsä.

Keskikentän pohjalla viihtyvä Matias Juurikainen on Ergunerin tapaan JIPPOn oma kasvatti, joka nousi B-junioreiden runkomiehistöön kaudella 2022. Päättyneellä kaudella Juurikainen toimi joukkueen kapteenina ja oli avauskokoonpanossa kahta vaille kaikissa otteluissa.

– Olen pelaajana periksiantamaton ja voitonhaluinen. Haluan voittaa jokaisen pallon joukkueelleni. Olen aina tykännyt treenata paljon, ja siksi pallotaitoni on hyvä. Olen hyvä voittamaan kaksinkamppailuja ja riistämään palloja. Lisäksi osaan lukea kenttää hyvin, Juurikainen kertoo.

Vainikainen, Erguner ja Juurikainen ovat kaikki hyvin tuttuja pelaajia Mikko Hallikaiselle, joka vaikutti JIPPO-junioreissa valmentajana ja toiminnanjohtajanakin ennen vajaa vuosi sitten alkanutta pestiään edustusjoukkueen päävalmentajana.

– Olen valmentanut jokaista heistä ensimmäisen kerran 3-4 vuotta sitten. On hienoa huomata, että jokaisen intohimo lajia kohtaan on säilynyt. Se on varmasti avainasemassa sen suhteen, että jokainen heistä on kehittynyt vuosi vuodelta, ja nyt puhutaan edustuksen sopimuspelaajista. Taustalla on valtava työmäärä, joka on johtanut tähän pisteeseen, mutta mitä minä jokaista kolmea tunnen, niin tämä ei ole päätepysäkki vaan välietappi, ja työnteko kohti seuraavia tavoitteita jatkuu varmasti entistä kovempana!

– Kaikki kolme harjoittelivat jo menneen kauden aikana suhteellisen paljon ja osoittivat omalla tekemisellään, että ansaitsevat sopimukset edustusjoukkueeseen. Innolla odotan, mitä jo tuleva talvi tuo tullessaan. Odotan ennakkoluulotonta heittäytymistä täysimääräisesti edustuksen ympäristöön. Lahjakkaita nuoria ja JIPPOn näköisiä pelaajia!

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen

Pelaajat (11): Erol Erguner, Matias Juurikainen, Topi Kela, Joona Malinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Pyry Piirainen (mv), Eemil Tanninen, Verneri Vainikainen (mv), Eetu Viitaniemi

 

Laitimmaiset kuvat: Mikko Kalavainen
Keskimmäinen kuva: Jonna Eriksson