fbpx

JIPPO on värvännyt joukkueeseensa tärkeän vahvistuksen, sillä seura solmi kauden 2023 kattavan sopimuksen joukkueessa viime kaudellakin pelanneen puolustajan Victor Matheus de Paulan (28) kanssa. Victor teki talvella sopimuksen Andorran liigassa pelaavan Mavlon FC:n kanssa, mutta paperiasiat estivät brassitopparin pelaamisen Andorrassa, ja lopulta osapuolet päätyivät purkamaan sopimuksen. Miehen pelilupa JIPPOon on vielä prosessissa, mutta seura odottaa sitä luottavaisena.

– Kaksi muuta seuraa Suomessa ja yksi Vietnamissa halusivat minut myös. Päätin, että pysyn Euroopassa, koska minulla on edelleen toteuttamattomia unelmia jalkapallon saralla, ja ne edellyttävät pelaamista Euroopassa. Paluu JIPPOon tuntuu paluulta kotiin, jollaisena JIPPOa ja Joensuuta pidän, kuten sanoin lähtiessäni täältä syksyllä. Täällä sain mahdollisuuden pelata parhaalla tasollani. Kannattajien ja joukkuekavereiden tuki tekivät valinnan minulle helpoksi, ja tunsin myös syvällä sisimmässäni, että minulla jäi täällä työ kesken, kun emme saavuttaneet nousua viime syksynä, Victor paljastaa.

Victor solmi tammikuussa sopimuksen Andorran pääsarjassa pelanneen Mavlon FC:n kanssa, joka toimi vuodenvaihteeseen asti nimellä Penya Encarnada d’Andorra ennen nimenvaihtoaan uusien afrikkalaisomistajiensa myötä. EU:hun ja Schengen-alueeseen kuulumattoman mikrovaltion viisumikäytännöt pysyvälle oleskelulle ovat kuitenkin tiukat etenkin toisen EU:n ulkopuolisen valtion kansalaisille, minkä niin Victor kuin Mavlon FC:kin saivat kokea. Peliluvan mahdollistavat paperityöt eivät koskaan ehtineet valmistua.

– Andorra on pieni valtio, jolla on sääntöjä, jotka vaativat runsaasti dokumentteja sen todistamiseen, että olen pelannut ammatikseni kauemmin kuin neljä vuotta. Ja he todella ottavat aikansa kaikkien dokumenttien läpikäyntiin. Pyysin lopulta lupaa siirtyä muualle, koska 28-vuotiaana tiedän, että minun täytyy pelata kehittyäkseni ja saavuttaakseni tavoitteeni urheilijana. Seura hyväksyi pyynnön, koska heidän ei ollut taloudellisesti järkevää pitää minua, kun en voinut pelata. Sitten (päävalmentaja) Mikko Hallikainen ja muut JIPPOsta olivat minuun yhteydessä ja kyselivät, haluaisinko palata kotiin.

Victorin epäonni Andorrassa osui JIPPOlle osuvaan ajankohtaan, sillä seura on hakenut vahvistusta juuri keskuspuolustukseen. Mikko Hallikainen kertaa sopimuksen syntymiseen johtanutta prosessia ja kiittelee kaikkia tahoja, jotka olivat mukana viemässä sitä maaliin:

– Meillä on ollut akuutti tarve täydentää puolustuspään pelaajistoa, ja olemme etsineet kuumeisesti topparia. Meidän tarpeemme täyttäviä ja meille sopivia toppareita on ollut markkinoilla todella vähän. Ajattelin sitten kysellä Victorilta kuulumisia ja varmistella, milloin hänen diilinsä Andorrassa päättyy, ja onko hänellä jo suunnitelmia jatkoon. Selvisi nopeasti, että kaikki ei Andorrassa ole mennyt kuin elokuvissa, ja Victor ei ollut saanut pelilupaa. Hän puolestaan halusi päästä pelaamaan virallisia pelejä, koska piti tätä vuotta tärkeänä uransa jatkoa ajatellen, eli pelkkä laadukas harjoittelu ei riittäisi. Aloitimme Victorin seuran kanssa selvittelyn siitä, onko hänen mahdollista purkaa sopimuksensa ennenaikaisesti. Seura asetti tietyn päivämäärän, johon mennessä pelilupa tulisi saada, ja jos he eivät sitä saisi, voisi Victor alkaa neuvotella muiden seurojen kanssa. Lopulta saimme luvan neuvotella, kun selvisi, ettei pelilupaa Andorrassa tulisi. Me halusimme Victorin takaisin, ja Victor halusi meille. Hänellä olisi ollut muitakin ottajia Suomessa, joten on hienoa, että hän koki parhaimmaksi vaihtoehdoksi palata Joensuuhun! Ensimmäisistä viestien vaihdoista sopimuksen syntymiseen asti kesti varmaan noin kuukausi. Iso kiitos kaikille niille, jotka olivat mukana prosessissa, jonka ansiosta Victor on JIPPOn sopimuspelaaja myös tulevalla kaudella!

 

“Kyseessä on selkeä vahvistus ja toivottu lisä joukkueeseen”

 

Suomessa kausina 2018-2021 MiPK:ssä, HJK Klubi 04:ssä sekä Atlantis FC:ssä Kakkosta pelannut Victor saapui JIPPOon viime keväänä vain hieman ennen sarjakauden alkamista. Kauden alkupuoleen mahtui hankaluuksiakin, kuten COVID:n sairastaminen, mutta kesän aikana brasilialainen sementoi asemansa sarjan parhaimmistoon kuuluvana topparina. JIPPO jäi joukkueena lopulta katkerasti maalin päähän sarjanoususta, mutta Victor sai kauden jälkeen vielä henkilökohtaista kunniaa uransa parhaasta kaudesta, kun hänet valittiin pelaajayhdistyksen äänestyksen tuloksena Kakkosen A-lohkon parhaana puolustajana.

– Saavutus kertoo siitä, että vaikka olen jo 28-vuotias, minulla on silti varaa kehittyä paremmaksi urheilijana ja janota lisää. Nyt edessä on kuitenkin vaikeampi puoli työstä. Vuoren huipulle yltäminen voi joskus olla helppoa, mutta vaikeinta on pysyä siellä. Minulle palkinto merkitsi siis sitä, että minun täytyy tehdä töitä entistä kovemmin pitääkseni itseni vähintään samalla tasolla. Ainoa tavoitteeni alkavalle kaudelle on pystyä tekemään entistä enemmän töitä, ja antaa seuralle, kannattajille, kaupungille ja joukkuekavereilleni kaikkeni sen eteen, että voittaisimme jokaisessa ottelussa, Victor vannoo.

– Victor osoitti viime kaudella olevansa yksi sarjan parhaista toppareista ja saikin siitä lopulta hienon kunnianosoituksen. Kyseessä on selkeä vahvistus ja toivottu lisä joukkueeseen. Pelaaja, jolle kaupunki, toimintatavat ja pelikaverit ovat tuttuja on aina helpompi tuoda joukkueeseen. Victor tuo joukkueeseen aimoannoksen ammattimaisuutta, kokemusta, pääpelivoimaa ja ylipäätään vahvaa puolustuspelaamista. Hän on myös täysin arvojemme mukainen pelaaja, joka pistää kaiken likoon JIPPO-logolle! Olen todella tyytyväinen, että saimme Victorin takaisin, ja että saamme hänelle kaivattuja peliminuutteja alle jo ennen sarjakauden alkua, Mikko Hallikainen suitsuttaa.

Tervetuloa takaisin, Victor! Nähdäksesi lohkon parhaaksi tunnustetun puolustajan säännöllisesti tositoimissa suosittelemme ostamaan kausikortin verkkokaupastamme!

 

Sopimustilanne 2023

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen
Maalivahtivalmentaja: Jarkko Ojaniemi

Pelaajat (23): Sami Aho, Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Sauli Kettunen, Eeli Kinnunen, Joona Malinen, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Victor de Paula, Veeti Piiparinen, Pyry Piirainen (mv), Santeri Saarenkunnas, Terrence Smith, Niklas Sottinen, Toni Tahvanainen, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Miika Vainikainen, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen


Koe koko kausi ostamalla kausikortti – klikkaa tästä.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen