fbpx

JIPPOn joukkue Ykkösliigakaudelle 2024 vahvistuu merkittävällä nimellä, kun kahtena viime syksynä Kakkosen A-lohkon parhaaksi puolustajaksi valittu Victor Matheus palaa JIPPO-paitaan. Tammikuussa 29 vuotta täyttänyt brassitoppari on treenannut talven omatoimisesti kotimaassaan, mutta palasi täksi viikoksi Joensuuhun allekirjoitettuaan jatkosopimuksen seuran kanssa.

– Odotan innolla ensimmäisiä joukkueharjoituksia ja otteluita! Uskon, että kilpaileminen on jokaisen urheilijan addiktio. Vaikka olen treenannut joka päivä talven aikana ja kieltäytynyt pitämästä kunnon lomia, en silti ole saanut yhtään annosta kilpailemista, joten en malta odottaa sitä.

Kaudesta 2018 asti Kakkosta eri joukkueissa pelannut Victor saapui Joensuuhun ensi kerran keväällä 2022. Hänet valittiin kauden päätteeksi Kakkosen A-lohkon parhaaksi puolustajaksi, minkä jälkeen hän teki sopimuksen Andorran liigaan, mutta kääpiövaltion tiukat työlupasäädökset johtivat lopulta sopimuksen purkuun ennen ensimmäistäkään pelattua ottelua. Victor palasi Andorrasta Joensuuhun ja pelasi viime vuonna uran parhaan kautensa JIPPO-puolustuksen kiistattomana johtajana, pokaten syksyllä jälleen lohkon parhaan puolustajan palkinnon.

– Sanoin ennen viime kautta, että palasin Joensuuhun nostamaan JIPPOa ja Joensuuta urheilukaupunkina kartalle, ja onnistuimme joukkueena tekemään sen. Saavutimme kaikki tavoitteemme, mikä merkitsi meille paljon. Henkilökohtaisesti koen kehittyneeni paremmaksi pelaajaksi kausi kaudelta, mutta minulla on silti vielä varaa parantaa, koska treenaaminen, voittaminen ja työmoraali ovat pakkomielteitäni.

Victor missasi viime kaudella kaksi ottelua korttitilin täyttymisen ja pienen loukkaantumisen takia, ja loppukaudesta häntä lepuutettiin ottelussa sarjajumbo TiPS:iä vastaan. Kaikissa muissa 19:ssä Kakkosen ottelussa hän oli avauskokoonpanossa, ja Ykkösliigan nousukarsinnoissa hän kellotti täydet 330 minuuttia (120 + 90 + 120). Victor viimeisteli Kakkosessa topparille varsin mukavat viisi maalia ja osoitti kylmähermoisuutensa upottamalla rangaistuspotkukilpailuun edenneen nousukarsintojen välierän ratkaisevan rankkarin sisään.

– Viime kauden henkilökohtaiseen menestykseeni vaikuttivat suuresti loistavat joukkuekaverini ja valmennustiimi. Pyry Piirainen, joka on paras maalivahti, jonka kanssa olen pelannut, varmasti Veikkausliigatasoa, Topi Kela ja Eetu Viitaniemi, joiden olisi pitänyt kuulua nuorisomaajoukkueeseen, Nuutti Tykkyläinen puolustuslinjan teknisimpänä pelaajana, Junnosuke Watanabe, joka oli mielestäni joukkueen paras pelaaja viime kaudella, Niklas Haataja, joka osoitti luonnetta ja nälkää liityttyään joukkueeseen, Jens Harju kokemuksellaan ja johtajuudellaan, sekä kaikki muutkin mahtavat pelaajamme ja taustatiimi, joka tiesi, kuinka saada meistä parhaamme irti.

– Tältä kaudelta odotan viime kauden tapaan täydellisyyttä, omistautuneisuutta ja nälkää kehittyä joukkueena ja yksilöinä. Olen valmis tekemään historiaa uudestaan. Tiedän, millaista vastuuta kannan hartioillani toimittaakseni kannattajille ja seuralle sen, mitä he odottavat minulta kentällä ja sen ulkopuolella. Joukkueen tekemisestä en ole huolissani, sillä tiedän, millaisia pelaajia meillä on, mitä he pystyvät tekemään, ja että he ovat valmiita. Keskityn henkilökohtaisesti kehittämään pelaamistani seuraavalle tasolle ja auttamaan joukkuekavereitani tekemään saman, Victor paaluttaa.

Päävalmentaja Mikko Hallikainen kertoo, että Ykkösliigapaikan varmistuminen mahdollisti Victorin paluun.

– Kävimme jo viime kauden päätteeksi läpi mahdollisuutta sille, että Victor pelaisi kolmannen kautensa JIPPO-paidassa, ja kun lisenssi Ykkösliigaan varmistui, oli molempien yhteinen tahtotila selvä. On tietenkin todella hienoa, että Victor, joka on kehittynyt ja osoittanut olevansa Kakkosen parhaimmistoa pelipaikallaan molemmilla täällä pelaamillaan kausilla, jatkaa yhteistä matkaamme myös sarjaporrasta ylempänä. Victor on erinomainen puolustaja ja tinkimätön ammattilainen, joka kasvattaa kilpailukykyämme sisäisesti ja ulkoisesti sekä vaatimustasoa arjessamme. Victor tuo joukkueeseemme lisäksi tarvitsemaamme kamppailuvoimaa, kokemusta sekä voimaa erikoistilanteisiin.

Tervetuloa takaisin, Victor!

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen
Valmentajat: Jalmari Sivonen, Timo Ronkainen

Pelaajat (24): Sami Aho, Anton Eerola, Erol Erguner, Lassi Forss, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Yoshiaki Kikuchi, Joona Malinen, Victor Matheus, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Oskar Pihlaja, Pyry Piirainen (mv), Santeri Saarenkunnas, Terrence Smith, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv), Junnosuke Watanabe, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen