Kakkosen A-lohkon loppusarja alkoi JIPPOn osalta lauantaina päivällä ottelulla Lahden Reipasta vastaan. Jos joukkueiden aiemmat kohtaamiset olivat tällä kaudella olleet tiukkoja ja tasaisia maalin pelejä, ei tämä märissä olosuhteissa käyty kamppailu tehnyt poikkeusta sääntöön. Edellisessä kohtaamisessa Lahdessa Reipas otti pisteet lisäajan lopun maalilla, mutta nyt oli JIPPOn vuoro kokea sama euforia; sarjanousua ja lohkovoittoa ajatellen jättimäisen arvokkaat pisteet jäivät Joensuuhun 2-1 voitolla Toni Tahvanaisen iskettyä lisäajalla voittomaalin kauden kymmenennellä maalillaan.

JIPPO tuli peliin melko hyvin ja sai avausminuuteilla Timo Tahvanaisen pitkän rajaheiton jälkeen aiheutettua traffikkia Reippaan rangaistusalueella. Vieraat selvittivät tämän ja ottivat sen jälkeen pelin hallinnan itselleen osin myös isäntien huolimattomien pallollisten ratkaisujen seurauksena. Tim Martiselle avautui Gullit Zolameson oikealta puolelta tulleen keskityksen jälkeen vaarallinen paikka laukoa vieraat johtoon. Yksi ottelun hahmoista, Pyry Piirainen, nappasi kuitenkin tämän laukauksen kiinni. Vieraat saivat useita vastaavanlaisia tilanteita ensimmäisellä jaksolla, mutta ne pysähtyivät kerta toisensa jälkeen Piiraiseen. Vaikka punapaidat paransivatkin pallollista peliään 30 minuutin pelin jälkeen, olivat JIPPOn maalipaikat ensimmäisellä jaksolla harmillisen vähissä. Kenties paras niistä tuli Janne Partaselle, joka asettui laukomaan Ryohei Fujimuran hankkimaa vapaapotkua noin 20 metristä. Veto painui kuitenkin reiluhkosti yli maalin. Jobinpostia ensimmäisellä jaksolla JIPPOlle aiheutti myös Ryon loukkaantuminen, kun mies joutui jättämään kentän hetki ennen taukoa Niko Niemeläisen korvatessa japanilaisen.

Toinen jakso alkoi jippolaisittain riemukkaasti. Partanen hankki sivuvapaapotkun oikealta puolelta Reippaan puolustusalueelta. Lari Liukkonen antoi loistavan pallon rangaistusalueelle, johon Niemeläinen sai päätään tarvittavan verran väliin -punaiset 1-0 johtoon. Maali oli Nikolle kauden seitsemäs. JIPPOn maalin jälkeen kentällä tahtipuikkoa heilutti vierasjoukkue. 55. minuutilla Piirainen venyi jälleen Asaad Babikerin puskuun väliin torjuen sen kulmapotkuksi. Tasoitus oli lähellä kulmapotkusta, mutta tolppa pelasti isännät vielä tällä kertaa. Kymmenisen minuuttia myöhemmin annettua kulmapotkua JIPPO ei pystynyt selvittämään, kun Lirinis Haziri puski pallon maaliin. Ottelun viimeinen 20 minuuttinen oli aaltoilevaa päästä päähän, kun molemmat joukkueet hakivat voittomaalia. JIPPOn parhaat tilanteet tulivat vaihdosta kentälle tulleelle Terrence Smithille ja Santeri Saarenkunnakselle, mutta molempien viimeistely-yritykset jättivät toivomisen varaa. Lisäajalla Smith lähetti keskityksen oikealta laidalta kohti rangaistusaluetta. Reipas-puolustaja Masa Malen sai tähän jalan väliin ja pallo meni vain joitakin senttejä yli maalin. Tästä aiheutuneen kulmapotkun Reipas vielä selvitti ja oli lähdössä vastahyökkäykseen, jonka Victor de Paula sai katkaistua. Pallo Liukkoselle, joka syötti pallon vasemmalla laidalla linjan taakse juosseelle Tahvikselle. Ulkosyrjäsijoitus painui takatolpasta kimmoten maaliviivan oikealle puolelle. Pari minuuttia tämän jälkeen ottelu vihellettiin päättyneeksi ja JIPPO-juhlat saivat alkaa.

Kehä III:n sisäpuolelta kantautui joensuulaisittain varsin maireita uutisia tunti JIPPOn ottelun päättymisen jälkeen, kun JIPPOn niskaan hengittävä KäPa jäi kotonaan 1-1 tasapeliin Kiffeniä vastaan. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli JIPPO voittaisi ensi viikon lauantaina Kiffenin vieraskentällä ja Reipas ottaisi samaan aikaan KäPaa vastaan vieraskentällä 1-3 pistettä, varmistuisi joensuulaisten nousu ennen kauden viimeistä ottelua. Tuohon on kuitenkin vielä todella pitkä matka. Todennäköisesti nousu ratkaistaan siis kauden viimeisessä ottelussa KäPaa vastaan Mehtimäellä 22.10. klo 14.00 alkavassa ottelussa, otteluliput tuohon peliin ostat kätevimmin tästä. Loppusarjan toinen näytös kuitenkin viikon päästä Brahenkentällä Helsingissä klo 15.00 alkaen!

Avaus: Piirainen; Saarenkunnas – Viitaniemi – de Paula – Ti. Tahvanainen; Liukkonen – Partanen (73′ Juurinen) – Kettunen (46′ Vainikainen); Fujimura (41′ Niemeläinen) – Turunen (73′ To. Tahvanainen) – Yletyinen (55′ Smith)

Penkki: Koikkalainen, Sottinen

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen