fbpx

Kausi 2022 päättyi JIPPOn osalta karvaimmalla mahdollisella tavalla kauden ensimmäiseen kotitappioon nuorta käpyläläisjoukkuetta vastaan. Voitto tai tasapeli olisi riittänyt sinetöimään sarjanousun Ykköseen ensi kaudelle. Vieraiden kapteenin Joonas Salmen pukukoppimaali juuri ennen taukoa riitti nostamaan KäPan joensuulaisten yli sarjataulukossa.

Ottelun luonteen huomioiden KäPa otti pallonhallinnan pelin avausjaksolla. Marius Söderbäckin antamat erikoistilanteet tulivat muutaman kerran Pyry Piiraisen maalille vaarallisestikin, mutta JIPPO puolusti uhrautuvasti. Vapaapotku parinkymmenen minuutin kohdalla noin 17 metristä oli painua alakulmaan, mutta Piirainen venytti komeasti kätensä tämän tielle. JIPPOn vaaralliset maalipaikat olivat melko vähissä avausjaksolla. Kenties paras niistä tuli Niko Niemeläiselle, joka kokeili suoraan vapaapotkusta. Luka Nokelainen haparoi hiukan torjunnassaan, mutta selvitti lopulta tilanteen. Läpi ottelun pelanneella Terrence Smithillä ja Miro Turusella oli omat tilaisuutensa rangaistusalueen sisällä, mutta maali jäi tekemättä. Joensuulaisten kannalta se kamalin tapahtui hetki ennen taukoa. Kun kulmapotkun jälkeistä flipperipalloa ei saatu siivottua rangaistusalueelta pois tarpeeksi tehokkaasti, Salmi pääsi lataamaan vastapalloon. Pallo voimalla maaliin yläriman kautta Piiraisen ollessa vailla mahdollisuuksia.

Jos JIPPOn pallollinen tekeminen ei ollut avausjaksolla parhaalla mahdollisella tasolla, ei se ollut sitä toisen jakson alussakaan. KäPa sai vietyä paineen JIPPO-päätyyn, mutta punaiset selvisivät tästä. Pikkuhiljaa JIPPO otti pallokontrollin ja rupesi hakemaan raivoisasti tasoitusmaalia. Lähinnä laidoilta suuntautuneet yritykset menivät kuitenkin järjestään karvaasti yli tai ohi maalin. Ticon yllättävä laukaus osui tolppaan vastahyökkäyksen päätteeksi ja toinen hetkeä myöhemmin meni takatolpasta hiukan ohi maalin. Myös Ryohei Fujimura haki omaa ratkaisuaan pari kertaa tulisella laukauksellaan rangaistusalueen takaa, mutta nämä menivät ohi maalin. Lopussa painetta saatiin luotua myös muutamilla sivuvapaapotkuilla ja kulmapotkuilla, mutta palloa ei saatu toimitettua maaliin asti.

Ottelua seurasi kauden kirkkaasti komein yleisömäärä: 937 katsojaa. Toivottavasti mahdollisimman moni saapuu seuraamaan Kakkosen otteluitamme Mehtimäelle myös kaudella 2023, tervetuloa! JIPPO kiittää fanejaan, tukijoitaan ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta kaudesta. Ensi kaudella palaamme vahvempina takaisin!

Avaus: Piirainen; Ti. Tahvanainen – Harju (66′ Kela) – de Paula – Saarenkunnas; Kettunen – Vainikainen (66′ To. Tahvanainen) – Niemeläinen; Fujimura (78′ Yletyinen) – Turunen (78′ Nissinen) – Smith

Penkki: Koikkalainen, Partanen, Sottinen

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen