JIPPO aloitti kalenterivuoden 2024 harjoitusottelulla Kolmosen kauteensa valmistautuvaa LehPaa vastaan. Joensuun Hope Areenalla pelatun ottelun voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun JIPPO voitti ottelun lukemin 5-0 (3-0). Maalinteossa kunnostautuivat Eemil Tanninen kahteen otteeseen, Terrence Smith, Eetu Viitaniemi sekä Miika Vainikainen. JIPPOn riveissä pelasi useampi testipelaaja, jolla ei vielä ole sopimusta ensi kaudelle.

Avaus: Piirainen (62′ V. Vainikainen); Viitaniemi – Haataja – Kohonen (ei sop.) – Tykkyläinen; Saarenkunnas (ei sop.) – Aho (62′ Tanninen) – Niemeläinen (62′ M. Vainikainen ei sop.); Smith (62′ Nuutinen) – Yletyinen (ei sop.) (62′ Piiparinen ei sop.) – Tanninen (46′ Kiuru ei sop.)

1. jakso

Ottelun avausjakso oli JIPPOn kontrollissa, joskin tehtyjen maalien lisäksi maalipaikat olivat kohtalaisen vähissä. Yksi sellainen nähtiin kuitenkin ottelun alkuminuuteilla, kun JIPPO sai vapaapotkun oikealta laidalta. Se pelattiin nopeana ja pallo ajautui vasemmalle puolen rangaistusaluetta. Terrence Smithin matala laukaus meni kuitenkin tolppaa nuollen ohi maalin. Hetkeä myöhemmin saatiin todistaa myös ottelun avausmaalia. Hyvän ottelun pelannut Niklas Haataja käynnisteli hyökkäystä yhdessä Santeri Saarenkunnaksen kanssa. Pallo pelattiin muutamalla siirrolla oikeaan laitaan, ja lopulta Eetu Viitaniemi laukoi pallon lähietäisyydeltä maaliin.

LehPan parhaat tilaisuudet maalintekoon tulivat erikoistilanteista. Aivan ottelun ensimmäisellä minuutilla tullut vapaapotku tai vartin pelin jälkeen tullut kulmapotku eivät kuitenkaan aiheuttaneet suurempaa hätää Pyry Piiraisen maalin edustalla. 27. minuutilla JIPPO rakenteli jälleen nopean hyökkäyksen koko ottelun hyvin toimineen oikean laitapuoliskon kautta. Pallo pelattiin muutamalla syötöllä reittiä Haataja – Viitaniemi – Tanninen, joista viimeksi mainittu viimeisteli pallon komeasti maalin kattoon. Vielä ennen taukoa JIPPO sai kulmapotkun. Ensin Haatajan ilmava pusku kolahti ylärimaan, ja irtopalan kävi päällään nakkaamassa sisään Terrence Smith.

2. jakso

Jälkimmäinenkään puoliaika eikä varsinkaan sen avauspuolikas tarjonnut varsinaista maalipaikoilla mässäilyä kummassakaan kenttäpäädyssä. Ottelu eteni JIPPOn kontrolloidessa pelivälinettä ja kenttätapahtumia, kun LehPa panosti vastahyökkäyksiin. Kertaalleen se saikin pallon tolppaan, mutta JIPPOn maaliverkko pysyi koskemattomana.

Hieman terävämmällä viimeistelyllä olisi maaliverkko voinut venyttyä jo aiemminkin, mutta neljättä maalia saatiin odotella aina 76. minuutille asti. Ensin Haataja kuljetti pallon päättäväisesti keskisektorista LehPa-alueelle. Pienen vasemman laidan rakentelun päätteeksi pallo ajautui uudestaan Haatajalle, joka vapautti tarkalla syötöllä pystyliikkeen tehneen Eemil Tannisen maalintekoon. Kaunis viimeistely jälleen kerran yli maalivahdin ja peli 4-0:aan.

Vaihdosta kentälle tulleella Veeti Piiparisella oli heti maalin jälkeen paikka lisätä johtoa, mutta tällä kertaa maalivahti oli pallon tiellä. Tästä ei mennyt kuitenkaan kuin pari minuuttia ja pallo toimitettiin oikeaan laitaan. Viitaniemi vapautti testipelaaja Jyri Kiurun, jonka matala syöttö löysi rangaistusalueelta myöskin toistaiseksi ilman sopimusta olevan Miika Vainikaisen. Milky laukoi pallon tarkasti maalin vasempaan nurkkaan ja peli 5-0:aan.

Näihin lukemiin peli myös päättyi, joten uusi kalenterivuosi sai JIPPOn osalta hienon alun hyvinkin ehjällä esityksellä. Harjoitusottelut jatkuvat viikon päästä, kun Hope Areenalla vastaan asettuu FC Vaajakoski kello 14:15 alkaen. Tervetuloa!

Seuraava ottelu: JIPPO – FCV  I  Sunnuntaina 14.1. klo 14:15  I  Joensuun Hope Areena

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen