fbpx

JIPPO on solminut kauden 2024 kattavan sopimuksen laitapuolustaja Yusei Ohashin, 26, kanssa. Japanilainen liittyi harjoitusrinkiin tammikuussa ja vakuutti valmennuksen koejakson aikana. Hän pelasi tammi-helmikuun aikana kahdessa harjoitusottelussa sekä kirjautti täydet minuutit molemmissa JIPPOn tähänastisissa Ykkösliigacupin otteluissa KTP:tä ja MP:tä vastaan. Ohashi on ehtinyt esitellä yleisölle juoksuvoimaisuuttaan sekä teknisiä taitojaan, mutta itse hän näkee suurimmat vahvuutensa henkisellä puolella.

– Parhaita ominaisuuksiani jalkapalloilijana ovat luottamus itseeni ja taitoihini. Tunnen ylpeyttä ollessani osana tätä joukkuetta, ja aion tehdä kaikkeni sen eteen, että saavutamme hyviä tuloksia yhdessä, Ohashi kertoo.

Japanin pääsaarella Honshūssa sijaitsevassa Kioton prefektuurissa tammikuussa 1998 syntynyt Ohashi on pelannut koko aiemman jalkapallouransa kotimaansa kentillä. Kolme viime vuotta hän edusti Arterivo Wakayamaa, joka pelasi Kansai Soccer Leagueta, joka sijoittuu Japanin sarjajärjestelmässä neljän valtakunnallisen sarjaportaan jälkeen tulevien korkeimpien alueellisten sarjojen joukkoon. Ohashi päätti pyrkiä ammattilaiseksi Eurooppaan Arterivo Wakayaman voitettua sarjansa viime syksynä toista kertaa putkeen. Hyppy nousevan auringon maasta talviseen Joensuuhun on iso, joten Yoshiaki Kikuchin ja Junnosuke Watanaben läsnäolosta joukkueessa on tuoreelle kasvolle hyötyä.

– Halusin osoittaa arvoni ja taitoni maailmalle, sillä olen pelannut jalkapalloa koko elämäni ajan. Pidän tätä mahdollisuutena haastaa itseäni entistä korkeatasoisemmassa joukkueessa. Pelaan nyt ensimmäistä kertaa Japanin ulkopuolella, joten siitä on suuri apu, että minulla on kaksi japanilaispelaajaa tukenani. Olen kiitollinen siitä, että hekin ovat täällä.

Uuden laitapuolustajan kiinnittäminen tuli JIPPOlle ajankohtaiseksi, kun Eetu Viitaniemellä alkoi tammikuussa armeijakomennus, joka pitää hänet kiireisenä keskikesään saakka, ja Joona Malinen sai vamman, joka valitettavasti pitää hänet poissa pelikentiltä pitkään.

– Yusei on ollut mukanamme nyt reilun kuukauden verran. Tiesin toki ennakkomateriaalien kautta, millainen pelaaja meille on tulossa, mutta nyt on helppo todeta, että juuri sellainen mies tänne myös saapui. Pelaaja, jolla on valtava potentiaali. Hän on nyt ensimmäistä kertaa tekemisissä eurooppalaisen futiksen kanssa, ja kielitaito ei vielä häikäise, mutta paranee koko ajan. Tietysti meillä on myös omasta takaa “tulkkeja” jeesaamassa, päävalmentaja Mikko Hallikainen toteaa.

– Mielestäni Yuseilla on kaikki työkalut olla sarjan parhaimmistoa omalla pelipaikallaan, mutta samaan aikaan meidän tulee olla kärsivällisiä hänen suhteensa ja kehittyä yhdessä päivä päivältä. Jo nyt olemme huomanneet kehitysaskeleita, joita hän on ehtinyt reilun kuukauden sisällä ottaa. Hän on ehdottomasti myös hieno persoona ja ihminen, joten on hienoa, että Yusei päätti jäädä meille ja sopimus saatiin maaliin.

TERVETULOA, YUSEI!

 

Sopimustilanne 2024

 

Päävalmentaja: Mikko Hallikainen
Valmentajat: Jalmari Sivonen, Timo Ronkainen

Pelaajat (26): Sami Aho, Anton Eerola, Erol Erguner, Lassi Forss, Niklas Haataja, Matias Juurikainen, Topi Kela, Yoshiaki Kikuchi, Jyri Kiuru, Joona Malinen, Victor Matheus, Niko Niemeläinen, Atte Nuutinen, Yusei Ohashi, Erkka Oikarinen (mv), Janne Partanen, Oskar Pihlaja, Pyry Piirainen (mv), Santeri Saarenkunnas, Terrence Smith, Eemil Tanninen, Nuutti Tykkyläinen, Verneri Vainikainen (mv), Junnosuke Watanabe, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen

 

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen