JIPPO pelasi tänään lauantaina Kakkosen Cupin puolivälierän Nurmijärven Jalkapalloseuraa vastaan Rantakylän Liikuntahallissa. Ottelun varsinainen peliaika päättyi maalittomaan tasatulokseen, mutta 2x15min jatko-ottelun ja Pavel Nazimovin upean laukauksen myötä JIPPO vei ansaitun Cupin jatkopaikan luvuin 1-0 (0-0, 0-0, 1-0). Yleisöä 227.

Ottelun ensimmäinen jakso oli pelitemmoltaan rauhallinen, mutta jakso eteni silti JIPPOn lievässä hallinnassa. Jakson parhaat paikat siunautuivat Risto Kahelinille sekä Nuutti Tykkyläiselle, mutta maalia niistä ei saatu lopulta aikaiseksi. Ottelun toisella jaksolla tempo ja tunteet nousivat. Minuutilla 59 vieraiden Joona Tukiainen hölmöili itselleen suoran punaisen kortin taklattuaan rumasti oikeana puolustajana pelannutta Henrik Hellsteniä. JIPPO teki tämän jälkeen muutoksia kokoonpanoon nostamalla topparina palenneen Tommi Tainion keskikentän keskelle ja tuomalla Tuomo Tolosen vaihdosta sisään toppariksi. Ylivoima ja tämä muutos alkoivat tuoda JIPPOlle lisää pallonhallintaa. Toisen jakson paras maalipaikka oli Aleksis Lehtosen pusku, joka osui ylärimaan. JIPPO-maalilla Jirko Sorsa ei joutunut kunnon torjuntatöihin.

Varsinaisen peliajan päättyessä tasan, edessä oli Cup-luonteeseen kuuluva 2x15min jatko-ottelu. JIPPO oli vaihtanut toisen jakson aikana hyökkäyspäähän tuoretta voimaa Pavel Nazimovin ja Miika Vainikaisen muodossa. Jatko-ottelun ensimmäinen vartti oli pelattu jo lähes umpeen, kun JIPPO onnistui. Pitkä minuutin pallonhallinta alkoi oikealta – kävi vasemmalle – ja päätyi oikealle, josta Timo Tahvanaisen riiston myötä pallo ajautui Vainikaisen ja Jere Hiltusen kautta Nazimoville. Paša sai pallon kuudentoista reunaan vasemmalle, haastoi oikean jalan vapaaksi kuudentoista kulmaan ja laukoi pallon upealla laukauksella maalin takakulmaan. Jatko-ottelun toisella jaksolla ei nähty kunnollista NJS-kiriä, joten JIPPO pääsi kuluttamaan aikaa kulmalipulle ja kontrolloimaan peliä. Lopulta ottelu päättyi ja JIPPO lunasti itselleen Kakkosen Cupin välieräpaikan.

Ottelussa JIPPOlla oli tavoitteena eliminoida vaaralliseksi tiedetty NJS:sän vastahyökkäyspeli, ja siinä myös onnistuttiin. JIPPO pelasi läpi ottelun hyvällä kenttätasapainolla pitäen vieraat käytännössä poissa maalipaikoilta. Jatko-otteluun saakka venynyt trilleri ratkesi vaihdosta tulleisiin tuoreisiin jalkoihin ja Pavel Nazimovin henkilökohtaiseen taitoon. Joukkue jää nyt viikon lomalle tiukan vuoden alun jälkeen ja palaa sorvin ääreen viikon päästä maanantaina. Silloin alkaa valmistautuminen kohti su 8.3. Tampereen Pirkkahallissa klo 15.30 pelattavaa Kakkosen Cupin välierää, jossa vastassa on viime kauden päätteeksi Ykkösestä pudonnut Tampereen Pallo-Veikot.

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, J. Tolonen, Tainio, Hellstén; Tykkyläinen (87´ Vainikainen), Je. Hiltunen, S. Kettunen (74´ T. Tolonen), Kahelin (61´ Nazimov); Jo. Hiltunen, Lehtonen (97´ Kähkönen)

Vaiohdossa: Nevalainen (mv), Saarenkunnas, Juurinen

PS. KAUSIKORTTIHAASTE voimassa vielä helmikuun loppuun, osta omasi hintaan 40e NYT täältä!