JIPPO pelasi kauden viimeisen kotiottelunsa eilen lauantaina Rantakylän hallissa FC Viikinkejä vastaan, ottelu päättyi 1-1 (1-1). JIPPOn maalin viimeisteli Risto Kahelin, vierailta osui Julius Remes.

Ensimmäisen jakson alku oli Viikinkien lievää hallintaa, mutta jakso kääntyi lopulta JIPPOlle ja sen voidaan katsoa olleen kokonaisuudessaan ihan hyvä. Viikingit saivat vapaapotkun reilusta 20 metristä huolimattoman JIPPOn oman pään pelaamisen ja rikkeen jälkeen. Julius Remes laukoi pallon oikealla jalallaan komeasti muurin yli yläkulmaan. JIPPO ei tästä hätkähtänyt, vaan tuli tasoihin. Maali oli pitkän pallonhallinnan kaunis sommitelma. Tuomo Tolonen keskitti lopulta pallon maalille ja Risto Kahelin puski tarkasti maalin takakulmaan. JIPPO sai maalin jälkeen vielä rangaistuspotkun. Pilkun veti tällä kaudella tupla Suomen Mestaruuden (KuPS edustus ja A-junnut) itselleen kirjauttanut Nuutti Tykkyläinen, mutta vieraiden ulottuva Sam Jammeh torjui sekä pilkun, että myös paluupallon. Tauolle tasatilanteessa.

Toisen jakson alku oli ensimmäisen jakson lopun kaltainen, eli JIPPO hallitsi palloa. Tämän laadukkaamman pallonhallinnan aikana JIPPO ei kuitenkaan parhaille paikoille päässyt, mutta vaihtojen jälkeen hieman sekavampi peli tuotti myös paikkoja. Miro Turunen pääsi puolittain läpi vasemmalta, mutta veto hieman ohi. Miika Vainikainen syötti Toni Tahvanaisen läpi, mutta laukaus ylärimaan. Henrik Hellstén sai myös loistavan vetopaikan läheltä, mutta veto epäonnistui täysin. Viikingit ei saanut toisella jaksolla laadukkaita maalipaikkoja, eikä sarjataulukon kannalta tärkeää voitto-osumaa, joten ottelu päättyi lopulta tasan.

Tämän tasapelin myötä JIPPO käytännössä varmisti A-lohkon kakkosijan, sillä ennen viimeistä kierrosta maalieromme on 18 maalia parempi kuin 3p Jipon perässä olevilla Viikingeillä. Kakkosija on ollut JIPPOn loppukauden tavoite sen jälkeen, kun MP karkasi ja varmisti nousunsa. Kauden 2019 kotiottelut ovat nyt ohi, KIITÄMME JOKAISTA KATSOJAAMME KOTIOTTELUISSA! Jos olet kiinnostunut kehittämään seuraamme, niin vastaa tätä kautta koskevaan seurakyselyymme tämän linkin kautta.

Kausi Jatkuu vielä viikon päästä lauantain Mikkelissä nousun varmistanutta Mikkelin Palloilijoita vastaan. MP ei ole vielä hävinnyt tällä kaudella, joten tässä ottelussa meidän tehtävämme on aiheuttaa se ensimmäinen tappio ja lopettaa oma kautemme tyylikkäästi.

Avaus: Sorsa; Tykkyläinen, Helvelahti, J. Tolonen, T. Tolonen; S. Kettunen; Kahelin (87´ Turunen), Mäkirinne (63´ To. Tahvanainen), Saarenkunnas, Nissinen (73´ Hellstén); Vainikainen

Vaihdossa: Nevalainen (mv), Kähkönen, Kellokumpu, Päivänurmi