fbpx

Kakkosen kauden loppuhuipennus lähestyy, kun JIPPO pelaa lauantaina toiseksi viimeisen kotiottelunsa A-lohkossa ennen mahdollisia nousukarsintaotteluita. Vieraaksi Mehtimäelle saapuu viidentenä lohkossa ennen viikonlopun otteluita oleva Nurmijärven Jalkapalloseura. Ottelu käynnistyy klo 16.00 ja voit ostaa siihen lipun jo etukäteen verkkokaupastamme.

JIPPO otti viime lauantaina murskavoiton sarjajumbo TiPS:stä. Ottelun ensimmäinen puoliaika muistutti joukkueiden edellistä kohtaamista Mehtimäellä: TiPS siirtyi yllätysjohtoon ja JIPPO tasoitti, tällä kertaa Janne Partasen toimesta, ja tauolle siirryttiin 1-1-lukemissa. Toisella jaksolla joensuulaisten pyöritys uuvutti vantaalaiset vielä pahemmin kuin viimeksi, ja JIPPO onnistui takomaan peräti seitsemän maalia lisää. JIPPOn suurin tähti 1-8-voitossa oli hattutempun viimeistellyt ja lisäksi peräti neljää maalia rakentamassa ollut kärkimies Anton Eerola, jolle oivaa tulitukea antoi Janne Partanen kahdella maalillaan. Toni Tahvanainen, Aake Yletyinen ja Yoshiaki Kikuchi viimeistelivät maalin mieheen.

Alku oli aika yllättävä, sillä TiPS sai ainoasta paikastaan maalin heti ottelun alkuun. Olin kuitenkin täysin varma siinäkin vaiheessa, että tulemme voittamaan ottelun ja tekemään tarvittavat maalit ennemmin tai myöhemmin, JIPPOn kolmannen iskenyt Toni Tahvanainen kertoo.

Kahdeksatta kauttaan JIPPOssa pelaava konkarihyökkääjä Tahvanainen on saanut tällä kaudella tyytyä hieman aiempaa pienempään rooliin. Viime kaudella kymmenen maalia iskenyt “Tahvis” on tullut usein kentälle loppuminuuteiksi, mutta viime lauantaina TiPS:iä vastaan hän nousi Terrence Smithin pelikiellon myötä avauskokoonpanoon ja viimeisteli toisen maalinsa tällä kaudella.

Meillä on tällä hetkellä tosi hyvä avauskokoonpano, josta on vaikea tiputtaa ketään pois. Anton (Eerola) on tehnyt tuhoisaa jälkeä ja hyvä niin. Minulla on mennyt treeneissä hyvin, ja olen ollut pirteä aina kentälle tultuani. Olemme jutelleet peliajasta valmentajan kanssa, mutta tärkeintä on joukkueen pärjääminen. Kausi on ollut rankka, ja omaa arjen jaksamistani haastaa fyysisesti sekä henkisesti päivätyöt Pielisjoen koulussa, minkä vuoksi pitkät pelimatkat viikonloppuisin välillä rassaavat, eivätkä anna optimaalista mahdollisuutta palautumiselle. Toki saahan reissuilla onneksi kaksi lämmintä ruokaa ja suihkun, joista tulee olla kiitollinen. Toivottavasti onnistun maalinteossa vielä tällä kaudella, mutta tärkeintä on, että joukkueena saavutamme tavoitteen, jonka olemme asettaneet.

TiPS-voitolla JIPPO piti asemansa sarjakakkosena, kun muutkin kärkijoukkueet voittivat oman ottelunsa, mutta paranteli maalieroaan sarjan parhaaksi (+34). 19 ottelukierroksen jälkeen kaksi pistettä JIPPOa edellä olevalla HJK Klubi 04:llä maaliero on +31 ja kolmantena JIPPOn kanssa tasapisteissä olevalla PK-35:llä +22. Tilanne lohkon voittotaiston suhteen on varsin kutkuttava, kun jäljellä on kolme ottelukierrosta.

Toni Tahvanainen oli avauskokoonpanossa keväällä, kun JIPPO kohtasi vieraissa lauantain vastustajan NJS:n. Pisteet lähtivät kuin lähtivätkin Joensuuhun, mutta helpolla 0-1-voitto ei tullut. Sarjaa johtava Klubi 04:kin joutui vajaa kuukausi sitten tyytymään tasapeliin kotikentällään nurmijärveläisten kanssa, joten JIPPOlla ei ole varaa lähteä otteluun takki auki, vaikka ennakkosuosikkina se siihen lähteekin.

NJS on hyvä nippu, jota ei voi aliarvioida, mistä osoituksena tuo nihkeä vierasreissu. Saadaan tehdä täysi päivätyö voiton eteen, ja viime lauantain murskavoitolla ei tulevan pelin osalta ole enää mitään merkitystä. Siitä huolimatta meillä on vain yksi tavoite, ja se on kolme pistettä.

JIPPO saa kokoonpanoonsa takaisin pelikieltonsa kärsineet Nuutti Tykkyläisen ja Terrence Smithin. Lisäksi puolitoista kuukautta loukkaantumisen vuoksi sivussa ollut Niko Niemeläinen on palannut joukkueen harjoitusvahvuuteen ja lähestyy pelikuntoa. TiPS-ottelussa oli Santeri Saarenkunnaksen vuoro saada korttitili täyteen, joten hän huilaa NJS-ottelun pelikiellon vuoksi.

 

Vieraat palasivat viime viikolla voittokantaan

 

JIPPO ja NJS kohtasivat Nurmijärvellä liki viisi kuukautta sitten sarjan avauskierroksella. Vahvasti ottelun aloittanut JIPPO sai ensimmäisellä jaksolla kulmapotkuja liukuhihnalta, ja yhden niistä jälkitilanteesta brassitoppari Victor Matheus pamautti upealla volleyllä joukkueen johtoon. Jakson loppua kohden NJS alkoi päästä mukaan peliin, ja toisella jaksolla joensuulaiset saivat puolustaa johtoaan tosissaan. Kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt tolppaa lähemmäs maalia, ja kun JIPPOn Terrence Smithin näyttävä saksipotku loppuhetkillä tyssäsi ylärimaan, päättyi ottelu 0-1-lukemiin. Ottelu oli fyysinen, ja esimerkiksi Sauli Kettunen ja Topi Kela joutuivat jättämään kentän saamiensa kolhujen vuoksi.

Kausi 2023 on ollut NJS:lle varsin vuoristoratamainen. Se on ottanut hienoja voittoja mm. PPJ:stä, FC Futurasta ja PKKU:sta sekä hakenut tasapelin sarjaa johtavan HJK Klubi 04:n vieraana, mutta kauteen on mahtunut myös lukuisia tappioita sarjan keskikastin joukkueita vastaan.

Edellisessä vierasottelussaan toissa viikolla, vajaa kaksi viikkoa 1-1-päättyneen Klubi 04 -tasapelin jälkeen, Teemu Savukosken valmentama NJS taisteli tiukasti voitosta otteitaan parantanutta PEPOa vastaan. Nurmijärveläisten maalitykki Miro Salminen vei vieraat ensimmäisellä jaksolla johtoon, mutta kotijoukkue tasoitti pian. Toisen jakson alussa nuori keskikenttäpelaaja Aleksi Kallio palautti NJS:n johtoasemaan, mutta PEPO käänsi tilanteen edukseen tunnin korvilla Pablo Stupiskin kahdella pikamaalilla ja voitti ottelun lopulta 3-2.

Viime lauantaina “Palokärjet” voitti Miro Salmisen maalilla FC Futuran 1-0. Tosissaan taisteluun sarjapaikkansa puolesta herännyt Futura oli voittanut kolme ottelua putkeen ja pelannut neljä ottelua putkeen tappiotta, mutta NJS pysäytti porvoolaisten lennon.

Miro Salminen on ollut NJS:lle kaikki kaikessa. Pian 22 vuotta täyttävä tehohyökkääjä paukutti kausina 2020-2021 nurmijärveläisseuralle yhteensä 19 maalia ja ansaitsi liigasopimuksen Valkeakosken Hakaan. Hakassa vastuuta ei viime kaudella kuitenkaan tullut eikä lainastintti Kakkosen B-lohkon Ilves-Kissoissakaan onnistunut mairittelevasti. Salmisen palattua täksi kaudeksi tuttuihin maisemiin Nurmijärvelle on jälki kuitenkin ollut entistä tuhoisampaa, ja miehellä on tässä vaiheessa kautta tilillään jo 12 maalia.

Salmisen vuotta nuorempi pikkuveli, keskikenttäpelaaja Vico Salminen on tehnyt kaksi maalia, kuten myös FC Lahden B-junioreista NJS:ään täksi kaudeksi siirtynyt hyökkääjä Ahmed Aethe sekä Hakassa muutaman liigaottelun kaudella 2020 pelannut HJK-kasvatti Akseli Lehtojuuri.

NJS:n ehdoton avainpelaaja on kapteeninnauhaakin kantava kokenut maalivahti Otso Knuuttila, jonka ohella puolustuspään vakionimiä ovat nuori laitapuolustaja Arvi Liljaniemi sekä Denis Bäckström. Keskikentällä isoa vastuuta kantaa Vico Salmisen ohella 18-vuotias Veka Ketonen.

NJS:llä on farmisopimus Ykkösessä pelaavan IF Gnistanin kanssa. Gnistanin nuorista sopimuspelaajista laituri Kauri Koivunen ja hyökkääjä Joose Rahja ovat olleet säännöllisesti NJS:n avauskokoonpanossa tällä kaudella.

 

Nousutaisto kiihtyy syksyn edetessä

 

Kun Kakkosen A-lohkosta on pelaamatta enää kolme viimeistä kierrosta, on selvää, että JIPPO tulee sijoittumaan sarjassa kolmen parhaan joukkoon. Sarjajärjestelmämullistuksen myötä tämä tarkoittaa sitä, että joensuulaisilla on huonoimmassakin tapauksessa edessä kaksiosainen Ykkösen nousukarsinta Kakkosen B- tai C-lohkossa (mitä luultavimmin) neljänneksi sijoittunutta joukkuetta vastaan.

JIPPO kuitenkin taistelee edelleen HJK Klubi 04:n ja PK-35:n kanssa lohkovoitosta, joka tarkoittaisi paikkaa uuden Ykkösliigan nousukarsinnoissa sekä nousua vähintään Ykköseen. Myös Kakkosen paras lohkokakkonen pääsee Ykkösliigan nousukarsintoihin ja nousee vähintään Ykköseen, ja toiseksi paras lohkokakkonen nousee suoraan Ykköseen, joten viimeisillä kierroksilla riittää panosta.

Lue tästä artikkelista tarkemmin A-lohkon kärkijoukkueiden asetelmista ennen kolmea viimeistä kierrosta: Ykkösliiga, Ykkönen, Kakkonen – JIPPO lähtee loppukauteen harvinaisen jännittävistä asetelmista

Sarjatilanne ja otteluohjelma kärkijoukkueiden osalta:

 

Sijoitus Joukkue O V T H Maalit P
1. HJK Klubi 04 19 13 5 1 40 – 9 44
2. JIPPO 19 13 3 3 49 – 15 42
3. PK-35 19 12 6 1 38 – 16 42

 

la 23.9. 16:00 JIPPO NJS Mehtimäki, Joensuu
la 23.9. 16:00 PK-35 TiPS Algeco Areena, Helsinki
su 24.9. 16:00 FC Futura HJK Klubi 04 Pallokenttä, Porvoo
la 30.9. 19:00 HJK Klubi 04 JIPPO Bolt Arena, Helsinki
su 1.10. 14:00 NJS PK-35 Klaukkalan urheilualue, Nurmijärvi
la 7.10. 14:00 JIPPO Reipas Mehtimäki, Joensuu
la 7.10. 14:00 PK-35 HJK Klubi 04 Algeco Areena, Helsinki

 

 

 

 

JIPPO – NJS lauantaina 23.9. klo 16.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput 10 € aikuiset, 8 € erikoisryhmät (opiskelijat, varusmiehet, työttömät, eläkeläiset), 5 € lapset 7-15v, kausikortilla ilmaiseksi sisään. Liput ovat ostettavissa ennakkoon verkkokaupastamme. HUOM! Perjantaihin 22.9. mennessä kaikkien ennakkolipun ostaneiden kesken arvotaan 10kpl Subway Joensuu lahjakorttia (á 10€). Suomen Seniorikodit tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn yli 75-vuotiaille.

Lauantaina tehdään historiaa, sillä JIPPO – NJS on tiettävästi kautta aikain ensimmäinen virkkausmatsi! Ottelukumppani Taito Pohjois-Karjala ry:n kanssa suunnitellussa tapahtumassa on virkkauskatsomo, johon pääsee ilmaiseksi oman virkkauksen tai neuleen kanssa. Jos omaa ei löydy, voit ostaa virkkaus-/neulontapaketteja lipunmyyntiportin läheisyydestä löytyvästä Taitobussista huokeaan hintaan. Alueella myös on Taito Pohjois-Karjalan väkeä opastamassa käsitöiden kanssa.

VIP-PAKETTIKISA. Taitobussilta löydät myös “isoäidin neliö” -virkkauspaketteja, joissa on ohjeet, langat ja virkkuukoukku mukana. Yleisö virkkaa isoäidin neliöitä matsissa, ja niistä tehdään syksyn kylmiin peleihin peitto vaihtopenkille JIPPOn pelaajia lämmittämään. Kaikkien isoäidin neliöiden Taitobussille palauttaneiden kesken arvotaan kahden hengen VIP-paketti JIPPOn runkosarjan viimeiseen kotiotteluun JIPPO – Reipas.
KUKA OTTAA HAASTEEN VASTAAN? Haasta myös tutut ja kaverit mukaan niin saadaan täysi virkkauskatsomo lauantain matsiin!

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

 

Sanomalehti Karjalainen toteuttaa ottelusta livelähetyksen, joka on katsottavissa tilaajille maksutta lehden verkkosivuilla. Lähetys alkaa klo 15.50. Selostajana Mikko Holopainen, kommentaattorina Tero Tahvanainen.

Karjalaisen tilauksen pääset tekemään osoitteesta https://karjalainen.fi/tilaa
Vuorokauden mittaisen tilauksen (3,90 €) voit tehdä osoitteesta https://punamustamedia.portal.worldoftulo.com/v2/shop/vuorokausi?source=verkko

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen