fbpx

JIPPO matkaa lauantaina Nurmijärvelle, jossa joukkue kohtaa Nurmijärven Jalkapalloseuran. Klaukkalan urheilualueella pelattava vierasottelu Kakkosen A-lohkossa kahdeksantena olevaa NJS:ää vastaan vihelletään käyntiin klo 16.00, ja se striimataan JIPPOn YouTube-kanavan kautta.

JIPPO palasi voittojen tielle viime lauantaina, kun joukkue kohtasi kotonaan sarjassa viidentenä olleen PKKU:n. Maalittoman avausjakson jälkeen Miro Turunen vei kauden viidennellätoista maalillaan JIPPOn johtoon 54. minuutilla, ja kymmenisen minuuttia myöhemmin Toni Tahvanainen ampui paluupallosta taululle 2-0-lukemat PKKU-maalivahdin torjuttua Turusen rangaistuspotkun eteensä. Kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa PKKU iski puskista kavennusmaalin JIPPOn triplavaihdon jälkeen, mutta keravalaisten loppukiri jäi siihen.

– Ottelu oli meiltä ihan kelpo suoritus, tosin lopussa päästimme vastustajan peliin mukaan ehkä vähän turhaan. Pelasimme tarpeeksi hyvällä tasolla ja loimme tarvittavat paikat, joista olisimme kyllä voineet tehdä useammankin maalin, laidalla viilettänyt Aleksi Nissinen näkee.

JIPPOon täksi kaudeksi vuoden tauon jälkeen palannut Nissinen loukkaantui maaliskuisessa harjoitusottelussa LehPaa vastaan ja kuntoutui kokoonpanoon alkukesästä. Paluu tositoimiin ei sujunut täysin ongelmitta, ja peliminuutteja kertyi miehelle vaihtelevasti. Elokuussa Nissisen tavaramerkkihaastot alkoivat tuottaa taas hedelmää, sillä niin FC LaPaa kuin FC Kiffeniäkin vastaan joukkuekaverit pöllyttivät verkkoja Nissisen voitettujen kaksinkamppailujen jälkitilanteista. PKKU-ottelussa Nissinen nousi avauskokoonpanoon.

– Viime viikot ovat tuntuneet todella hyviltä, ja tuntuu, että olen päässyt paremmin peliin mukaan. Alkukausi oli tosiaan hieman hankala ja rikkonainen, mutta koen, että minulla on vielä paljon annettavaa joukkueelle loppukauden ajan, Nissinen uskoo.

Kun runkosarjaa on jäljellä enää neljä kierrosta, ovat jyvät alkaneet erottua akanoista Kakkosen A-lohkossa. KäPa johtaa sarjaa ja JIPPO on toisena, mutta kovaan vireeseen yltyneet Lahden Reipas ja FC Kiffen jahtaavat kärkisijoja vain muutaman pisteen päässä. Jokainen jäljellä oleva ottelu on siis elintärkeä nousutaistelun kannalta. JIPPO sai loppukauden taistoihinsa rinkiinsä myös yhden pelaajavahvistuksen, kun Kolmosen FC Espoossa maaleja paukutellut Janne Partanen liittyi tällä viikolla joukkueeseen (linkki uutiseen).

JIPPO kohtaa lauantaina NJS:n, jota joensuulaiset höyhensivät kesäkuussa kotonaan 4-0-lukemin. Aleksi Nissiselle vastustaja on menneiltä kausilta tuttu. Kakkosen kaudella 2018 JIPPO matkusti päätöskierroksella NJS:n vieraaksi Klaukkalaan, ja Nissinen iski voittomaalin 2-4 päättyneessä ottelussa. Kaudella 2019 Nissinen osui NJS:n verkkoon kotiottelussa, jonka nurmijärveläiset tosin voittivat 1-3.

– Nuo maalit ovat hyvin muistissa, ja olisihan se hienoa osua uudestaan NJS:ää vastaan. Kunhan pidämme kiinni ottelusuunnitelmastamme ja pelaamme omalla tasollamme, uskon, että pisteet tarttuvat tälläkin kertaa mukaan, Nissinen toteaa.

 

Kotijoukkue jämähtänyt alempaan keskikastiin

 

JIPPO ja NJS kohtasivat Joensuun keskuskentällä juhannusviikolla. Vieraat aloittivat ottelun vahvasti pakottaen joensuulaiset ensimmäisen vartin ajan pitkälti puolustuskannalle, mutta sitten JIPPO hyökkäsi ja Miika Vainikainen iski johtomaalin. JIPPO otti maalin jälkeen kuskin paikan, ja vajaan puolen tunnin kohdalla Niko Niemeläinen lisäsi läpiajosta johtoa. Toisella jaksolla JIPPO löi lisää löylyä ja eteni Santeri Saarenkunnaksen ja Victor de Paulan maaleilla lopulta 4-0-voittoon ottelusta, joka oli joensuulaisilta alkuhetkiä lukuun ottamatta ehjää peliä.

JIPPO-tappion jälkeen Teemu Savukosken valmentama NJS voitti FC Futuran vieraissa 0-3 ja FC LaPan kotona 5-0, ja joukkue oli sarjassa kuudentena runkosarjan edettyä puoleenväliin. Kesätauon jälkeisestä 1-1-kotitasapelistä FC Kiffeniä vastaan alkoi kuitenkin nurmijärveläisten voitoton putki, joka jatkuu edelleen. Viimeisestä seitsemästä ottelusta NJS on hävinnyt neljä ja pelannut kolme tasan.

Edellisessä kotiottelussaan NJS joutui nöyrtymään sarjapaikastaan taistelevalle PeKalle, joka oli saanut otteluun useamman vahvistuksen emoseuraltaan KTP:ltä. PeKa johti ensimmäisen jakson jälkeen 0-2, ja ykköspyssy Joonas Mannisen kavennus kymmenen minuuttia ennen loppua jäi laihaksi lohduksi NJS:lle. NJS:n vaihtomies Hamza Lassoued lensi vielä ulos otettuaan lisäajalla kaksi keltaista peräjälkeen.

NJS kohtasi viime sunnuntaina sarjajohtaja KäPan vieraskentällä. Kotijoukkue meni heti ottelun alkajaisiksi johtoon, mutta keskikenttäpelaaja Valtteri Kangasniemi tasasi lukemat reilun puolen tunnin kohdalla. Tauolle asti NJS ei kuitenkaan päässyt tasalukemissa, sillä KäPa meni 40. minuutilla johtoon rangaistuspotkumaalilla. Toisella jaksolla NJS:n bensa loppui, ja KäPa marssi murskaavaan 5-1-voittoon.

Ennen neljää viimeistä kierrosta NJS on 21 pisteellään sarjassa kahdeksantena. Se on jäänyt nousukarsintasarjaan oikeuttavasta neljännestä sijasta jo ratkaisevat 13 pistettä, ja ensimmäisen putoajan paikalle eli yhdenneksitoista sillä on etumatkaa viisi pistettä.

Kahdeksan maalin mies Joonas Manninen on ollut NJS:n paras maalintekijä, ja toiseksi paras Reko Räsänen on maalannut viidesti. Kolmen maalin miehiä ovat hyökkääjät Akseli Lehtojuuri ja Eetu Sankkinen sekä keskikenttäpelaajat Mohamed Lassoued ja Matti Kaipio.

NJS:n laajaan hyökkäyskalustoon kuuluu myös alkukauden PK-35:ssä Ykköstä pelannut ja kesällä Nurmijärvelle palannut laitahyökkääjä Tony Lehtimäki, joka ei vielä ole onnistunut maalinteossa. Keskikentällä Kaipion ja Lassouedin ohella isoon rooliin on noussut Henry Nguyen, joka kantoi viime ottelussa kapteeninnauhaa toppari Aleksi Kilpeläisen ollessa sivussa.

Kilpeläisen ohella NJS:n puolustuksen kulmakiviä ovat laitapakit Benjamin Urgenc ja Arvi Liljaniemi, joista jälkimmäinen on pelannut tällä kaudella jokaisen joukkueensa sarjaottelun alusta loppuun. Maalivahdeista viisi ottelua pelannut HIFK-laina Ramilson Almeida siirtyi heinäkuussa pelaamaan Veikkausliigaan, ja sen jälkeen vastuuta NJS:n tolppien välissä ovat jakaneet Aaro Reiniluoto sekä Tuukka Niemelä.

 

Tiesitkö

 

Kun runkosarjaa on pelaamatta vain neljä kierrosta, on JIPPOn oma Miro Turunen kavunnut kirkkaalla erolla Kakkosen A-lohkon maalipörssin ykkössijalle tehtyään tähän mennessä viisitoista maalia. Maalipörssin jaetulla kakkossijalla on kolme pelaajaa: KäPan Kristian Yli-Hietanen, PPJ:n Tuomas Mustonen sekä KuPS Akatemian Justus Lehto, jotka ovat osuneet yksitoista kertaa. Viidentenä on kymmenen maalia tehnyt PKKU:n Hugo Toivonen, joka siirtyi hiljattain Italian Serie B -seura Palermon organisaatioon, ja kuudentena PeKan Aapo Hyppönen yhdeksällä maalillaan. Maalipörssin jaetulla seitsemännellä sijalla ovat KäPan Iiro Kärsämä sekä lauantain vastustajamme NJS:n Joonas Manninen, jotka ovat viimeistelleet kahdeksan kertaa.

 

 

 

 

NJS – JIPPO lauantaina 10.9. klo 16.00 Klaukkalan urheilualueen nurmella, Nurmijärvellä

Ottelusta toteutetaan maksuton livelähetys, joka on katsottavissa JIPPOn YouTube-kanavalla. Suora linkki striimiin: https://www.youtube.com/watch?v=qtTMPvO-x4A

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen