JIPPO matkaa lauantaina Ouluun kesän ensimmäiseen vierasotteluunsa, jossa vastaan asettuu JS Hercules. Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan aiemmin.

JIPPO aloitti sarjakautensa maalittomalla tasapelillä JBK:ta vastaan, ja putosi Suomen Cupista saappaat jalassa hävittyään nyttemmin jo finaaliin saakka edenneelle FC Interille 0-1 kovan taistelun jälkeen. Viime lauantaina JIPPO sai kolmannessa peräkkäisessä kotiottelussaan viimein maalihanat auki rökittäen SC KuFu98:a maalein 4-0 Joona Hiltusen iskettyä hattutempun ja Santeri Saarenkunnaksen osuttua kertaalleen.

– Ainahan se on kiva onnistua maalinteossa ja auttaa sitä kautta joukkuetta voittamaan. Voitto maistui tosi hyvältä JBK-tasurin ja Inter-häviön jälkeen, Joona Hiltunen kertoo.

Lauantain Hercules-ottelusta Hiltunen odottaa kovaa vääntöä. Mies hakee maalivireelleen jatkoa, mutta pääasia on tietenkin voitto.

– Tavoitteenamme on pelata joukkueena ehjä peli ja hakea kolme pinnaa. Tottakai haluan tehdä maaleja, mutta ihan sama se lopulta on, kuka ne maalit tekee, kunhan voittoja tulee.

JIPPOn sairastupa on tyhjillään, joten kaikki sopimuspelaajat ovat käytettävissä kokoonpanoon.

 

Vahvavireinen isäntä

 

Vuonna 1998 perustettu jalkapallon ja futsalin erikoisseura JS Hercules nousi liiton sarjoihin ensi kertaa kaudelle 2016, ja on pelannut Kakkosen C-lohkossa siitä lähtien. Kaudella 2018 joukkue ylsi parhaimpaan sijoitukseensa ollen lohkossa neljäs. Viime kaudella joukkueen sijoitus oli yhdeksäs.

Hercules aloitti kauden 2020 1-1-tasapelillä GBK:n vieraana. Sen jälkeen oululaiset ovat ottaneet kaksi voittoa: Kemi City FC kaatui kotona 2-0 ja VIFK vieraissa 1-2 loppuhetkien maalilla. Joukkueen hyökkääjistä tuulennopea nigerialainen Adeniran Muritala sekä vielä viime kaudella Ykköstä AC Oulun riveissä pelannut Pekka Welling ovat iskeneet kaksi maalia mieheen. Herculesin avainpelaajiin lukeutuvat myös maalivahti Aleksanteri Patronen sekä keskikenttäpelaajat Valtteri Kovalainen ja Henry Mäkäräinen, joista jälkimmäinen on lauantaina kuitenkin pelikiellossa viime kierroksella saamansa ulosajon vuoksi.

Hercules pyrkii aktiiviseen pallolliseen peliin päävalmentajansa Mikko Isokankaan johdolla. Isokangas toimii Hercules-pestinsä ohella Haukiputaan Pallon valmennuspäällikkönä ja oli viime kaudella mukana AC Oulun valmennustiimissä. Isokankaan apuvalmentajana toimii PK-35:n organisaatiosta siirtynyt espanjalainen Miguel Cervera López, jonka cv:stä löytyy La Liga -seura Levante UD:n junioreiden valmentaminen sekä UEFA Pro -lisenssi.

 

Tiesitkö

 

Joona Hiltusen edellisellä kierroksella tekemä hattutemppu on harvinaista herkkua JIPPO-pelaajille. Viime kaudella Miika Vainikainen oli ainoa hattutemppuun yltänyt JIPPO-pelaaja viimeisteltyään elokuussa Mehtimäellä pelatussa ottelussa kolme maalia Kouvolan Susien verkkoon lopulta 4-1-päättyneessä ottelussa. Sitä edeltäviä hattutemppuja joudutaan kaivamaan kaudelta 2017 asti. JIPPOn viimeisellä Kolmosessa pelatulla kaudella Jere Kähkönen heilutti maaliverkkoja kolmesti elo-syyskuun murskavoittoihin päättyneissä vierasotteluissa SaPaa (0-9) ja Huimaa (0-7) vastaan.

 

JS Hercules – JIPPO lauantaina 4.7. klo 15.00 Castrénin kentällä, Oulussa

 

Kuva: Vesa-Pekka Reponen