JIPPO:n taival jatkuu huomenna Respect Suomen Cupin 3. kierroksen ottelulla Joensuu Areenassa, jossa vastassa on jälleen paikallisvastustaja. Tällä kertaa tulevan kesän vastustajista kohdataan SC Riverball, joka kaatoi edelliskierroksella jyväskyläläisseura FC Villiketut. Ottelu käynnistyy klo 17.
JIPPO selvisi Cupissa jatkoon lopulta varsin tiukkojen vaiheiden jälkeen, kun puoliajan selvä 4-1 -johto vaihtui toisen puoliajan loppuhetkillä jo tasatilanteeksi 4-4. Eetu Koistisen maali lisäajalla pelasti JIPPO:n raastavalta rangaistuspotkukilpailulta, mutta ottelu jätti runsaasti parannettavaa etenkin toisen puoliajan osalta. Tuossa ottelussa erikoistilannepelaamisen merkitys korostui vielä tavallistakin enemmän, ja yhteensä seitsemän ottelun yhdeksästä maalista syntyi erikoistilanteista. Tässä ottelussa Areenan kenttää on levitetty kahdeksan metriä leveämmäksi, joten pelaamisen pitäisi hieman helpottua ja erikoistilanteiden merkityksen normalisoitua.
Kuten jo aiemmin mainittua, Riverball puolestaan selvitti tiensä jatkoon voittamalla FC Villiketut niinikään Joensuu Areenassa pelatussa ottelussa. Tuo ottelu eteni pitkän kaavan mukaan rangaistuspotkuille saakka, jossa Riverball oli etevämpi ja ansaitsi jatkopaikan. Riverballin pelaajistosta voidaan nostaa esiin kokeneen Eero Naakka, viime kaudella JIPPO:a edustanut Sami Ahonen ja vahvasti maalilla edelliskierroksella esiintynyt Antti Jäntti.
JIPPO:lta ottelusta puuttuvat varmuudella yhä pelikieltoaan sovittava Aapi Helvelahti, joka vapautuu kolmen ottelun pelikiellostaan tämän ottelun jälkeen, sekä Jere Simanainen ja Tuukka Tiainen, jotka kärsivät loukkaantumisista. Sen sijaan Topi Sormunen tekee suurella todennäköisyydellä paluun JIPPO-miehistöön tässä ottelussa. Myös ottelukohtaisella sopimuksella jatkavat Eetu Koistinen ja Johannes Mononen ovat joukkueen käytettävissä.

JIPPO – SC Riverball pe 5.2. klo 17, Joensuu Areena.
Vapaa pääsy, kahvio palvelee.
Peliaika ottelussa on 2x40min. Ottelun ollessa tasan varsinaisen peliajan jälkeen lauotaan suoraan rangaistuspotkukilpailu.