JIPPO jatkoi tiivistä ottelutahtiaan keskiviikkona Kalevankankaan kuplahallissa Mikkelissä. Kahdella voitolla kautensa aloittanut joensuulaisnippu sai vastaansa sarjajumbo MP:n, joka ei ollut vielä avannut maali- tai pistesaldoaan tällä kaudella. Tiukassa ja tasaisessa väännössä ei suurta hyökkäyksellistä ilotulitusta nähty, pisteet jaettiin lopulta lukemin 1-1. JIPPOn maalin iski Niklas Haataja.

Avaus: Piirainen (C); Tykkyläinen – Victor Matheus – Haataja – Viitaniemi (63′ Yusei); Yoshi – Junnosuke – Forss (81′ Saarenkunnas); Pihlaja – Eerola (63′ Tanninen) – Kiuru (81′ Smith)

Penkki: Vainikainen, Kela, Nuutinen

1. puoliaika

Ottelu alkaa isäntäjoukkueen pallonhallinnalla, eikä mene aikaakaan kun se saa ottelun ensimmäisen kulmapotkunsa. JIPPO-puolustus selvittää maalin eteen tulleen keskityksen hetkiseksi pois maalin välittömästä läheisyydestä. Sinipaitaisen kotijoukkueen Jan Heinonen pääsee kuitenkin lataamaan vastapalloon, mutta erinomaisesti tolppien välissä pelannut vierasjoukkueen kapteeni Pyry Piirainen pomppaa ja venyttää näppinsä väliin. MP pääsee hätyyttelemään JIPPOn maalia vielä uudelleen matalalla, uhkaavan näköisellä keskityksellä 7. minuutin pelin kohdalla, mutta tämän keltapaitojen puolustus selvittää.

Vartin pelin jälkeen JIPPO ottaa pelivälinettä enemmän hallintaansa. Ottelun ensimmäisen maalipaikkansa JIPPO rakentaa miltein silmänräpäyksessä. Niklas Haataja avaa peliä pitkällä pallolla kohti Oskar PihlajaaOsku nappaa pallon taidokkaasti mukaansa, kiertää MP-maalivahti Aleksi Honka-Hallilaa, mutta korkea laukaus menee tolpan kautta ohi maalin.

Puoli tuntia on pelattu, kun JIPPO siirtyy ottelussa johtoon. Yoshin kulmapotku tavoittaa rangaistusalueelta Victor Matheuksen. Honka-Hallila saa torjuttua brassitopparin puskun, mutta irtopalloon syöksyy topparivirkaveli Haataja. Nikke täräyttää pallon yläriman kautta maaliin ja keltapaidat saavat aihetta juhlintaan.

Lähes seuraavasta hyökkäyksestä maalin jälkeen JIPPO rakentelee vasemmalta laidalta tilanteen, jonka päätteeksi pallo ajautuu Yoshille rangaistusalueen rajalle. Yksi Japanin lahjoista joensuulaiselle jalkapalloilulle saa hyvin aikaa ja tilaa asetella laukaustaan, mutta se jää tällä kertaa vaisuksi.

Vielä ennen taukoa on sinipaitaisen isäntäjoukkueen vuoro aiheuttaa painetta JIPPOn maalille. Lopulta 39. minuutilla tämä painejakso tuottaa tulosta. Jesse Kilpeläinen keskittää pallon vasemmalta laidalta JIPPOn rangaistusalueelle. Niila Forsell jatkaa jalallaan pallon Benjamin Dahlströmille, joka tökkää pallon maaliin lähietäisyydeltä. JIPPOn maali säilyi koskemattomana Ykkösliigassa noin 220 minuuttia.

2. puoliaika

Jos ottelun avausjakso oli hienokseltaan emPeen hallintaa, on jälkimmäinen nelivitonen JIPPOn hallussa. Heti jakson kärkeen Anton Eerola hankkii vieraille vapaapotkun erinomaisesta paikasta. Yoshi pääsee laukomaan vapaapotkua suunnilleen samoilta sijoilta, mistä hän laukoi pallon maaliin kauden avausottelussa Salossa. Tällä kertaa laukaus ei nouse tarpeeksi vaan kilpistyy MP-muuriin.

JIPPO hallitsee pelivälinettä toisella jaksolla, mutta tiiviistä MP-puolustusmuodosta on hankalaa löytää aukkoja kunnon maalipaikoille. Parhaat tilanteet JIPPO saa rakennettua laitojen kautta ja pääsee useaan otteeseen etenemään rangaistusalueen rajalle, viimeinen silaus rakentelussa jää kuitenkin puuttumaan valitettavan usein.

Mutta jos on maalipaikkojen rakentelu JIPPOlle haastavaa, on se sitä myös kotijoukkue MP:lle. Isännät saavat kyllä pariin kertaan painetta luotua JIPPOn alueelle, mutta keltapaitojen puolustuspeli on hyvällä tasolla, joten pisteet jaetaan varsin oikeutetusti ottelutapahtumiin nähden.

– Kaksijakoinen ottelu oli. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä huono, ei päästy tasollemme. Oltiin liian kaukana ja liian myöhässä, eikä pystytty vastaamaan kamppailuvaateeseen. Jouduimme tekemään pieniä rakenteellisia muutoksia jo ensimmäisen puoliajan aikana ja niillä pääsimme jo hieman paremmin peliin mukaan. Toinen puoliaika oli sitten huomattavasti paremmin kontrollissa kuin ensimmäinen. Hienokseltaan varmasti hallitsimme pelivälinettäkin, mutta emme löytäneet tarpeeksi keinoja murtautua. MP puolusti hyvin läpi ottelun viiden linjallaan, oli suoraviivainen ylöspäin ja teki meidän elämää hankalaksi. Mikään MP:n pelaamisessa ei tullut yllätyksenä, mutta oma suoritustasomme ensimmäisellä jaksolla jätti hapanta makua suuhun, päävalmentaja Mikko Hallikainen ruoti ottelua.

– Pettynyt olen siihen, ettemme onnistuneet voittamaan ja peliesitys jätti myös parantamisen varaa. Vieraspiste on ja oli kuitenkin vähimmäisvaade ja sen onnistuimme mukaamme nappaamaan tänään huonommallakin esityksellä. Käännetään katseet sunnuntain kärkikamppailuun!, Hallikainen päättää.

Kolmen pelatun kierroksen jälkeen JIPPO on sarjataulukossa sijalla 2. Sunnuntaina Mehtimäellä vastaan asettuu sarjan kärkipaikalla puhtaalla pelillä oleva FF Jaro. Sanomattakin on siis selvää, että kärkikamppailua kannattaa tulla seuraamaan sankoin joukoin Mehtimäen sunnuntaiseen alkuiltaan!

Seuraava ottelu: JIPPO-FF Jaro  I  su 28.4. klo 18:30  I  Mehtimäki

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen