Ilomantsin FC Pogostan kasvatti Toni Tahvanainen (27) on tehnyt Jipon kanssa kauden 2019 mittaisen pelaajasopimuksen. Hyökkääjänä pelaava Tahvanainen pelasi Jipossa Ykköstä 96 ottelua kausina 2010-2014, jonka jälkeen hän on edustanut Ykkösessä AC Oulua, sekä Veikkausliigassa ja Ykkösessä JJK:ta. Veikkausliigassa miehellä on 21 (1 maali) ja Ykkösessä 156 ottelua (25 maalia). Tahvanainen liittyy Jipon mukaan Klubi 04 kotiottelun jälkeen tiistaina 21. toukokuuta ja sopimus kestää loppukauden.

– Palaan kotiin erittäin mielellään, todella hyvä ja odottava fiilis! Muutan kesäksi Joensuuhun ja olen normaalisti mukana joukkueen toiminnassa. Asiat ei ollut kaikkein helpointa järjestää, mutta molempien halu oli niin kova, että saatiin sopimus hoidettua. Näen, että tämänhetkisessä Jipossa on minua varten sopiva kolo hyökkäyspäässä ja pyrin tekemään kaikkeni auttaakseni joukkuetta kärkikahinoihin. Olen kuullut nyky-Jiposta paljon hyvää ja odotan, että myös toiminta on kuulopuheiden mukaisella tasolla, kommentoi Tahvanainen.

”Tahviksen” mainitsema sopiva kolo hyökkäyspäässä tällä hetkellä onkin, sillä Irakli Sirbiladzen sopimus jouduttiin purkamaan ja Jere Kähkösen uusi loukkaantuminen pitää miehen sivussa kaksi kuukautta. Myös eilisessä ottelussa loukkaantunut Teemu Hallikainen on hyökkäyspään pelaajista sivussa todennäköisesti koko kauden.

– Blackbirdin kanssa tosiaan tein sopimuksen jo aiemmin, koska muiden kuvioiden yhteensovittaminen opiskelujen kanssa ei olisi ollut järkevää. Kun minua Jiposta lähestyttiin ja kerrottiin, että tällainen mahdollisuus avautuisi, en voinut sanoa ei. Suuri kiitos Jipolle, Jorma Karttuselle ja niille kaikille ihmisille, jotka mahdollistavat Jippoon tuloni. Toivon, että mahdollisimman moni tulee kannustamaan uutta nousua tekevää Jippoa, sillä aineksia on vaikka mihin. Nähdään Mehtimäellä, fiilistelee Tahvanainen.

Jipon päävalmentaja Jussi Leppälahti ei ole ennen valmentanut Tahvanaista, mutta uskoo miehen asettuvan Jippoon nopeasti.

– Paras tapa kehittää joukkuetta on aina laadukas harjoitteluarki, mutta kun Jere Kähkösen nilkkavamma vaatii todennäköisesti kevätkauden mittaisen poissaolon ja Sirbi putosi hyökkäyksestämme jo aiemmin pois, kartoitimme meidän mahdollisuudet löytää joku auttamaan hyökkäystämme. Tahvanainen oli halukas tulemaan Joensuuhun, niin homma oli sillä selvä. Yritämme kovalla työnteolla hioa hänet mukaan kuvioihin nopeasti, kommentoi Leppälahti.

————————————————————————

Jippo on tehnyt sopimuksen myös Pohjanmaalta Joensuuhun muuttavan Juska Päivänurmen (19) kanssa. Laitapuolustajana pelaava Päivänurmi on Joensuusta kotoisin, mutta hän on asunut ja kasvanut Etelä-Pohjanmaalla, jossa hän edusti SJK:n junioreita sekä viime kaudella Kolmosesta Kakkoseen noussutta VPS Akatemiaa.

– Erittäin hyvät fiilikset sopimuksesta Jippoon, Joensuuhun minut toi halu pelata joensuulaisena ja mahdollisuus kehittyä sekä pelata kovia pelejä tulevilla kausilla. Joukkue ja valmennusryhmä ovat ottaneet minut loistavasti vastaan. Odotan paljon tulevaa kautta! Tällä hetkellä tavoitteenani on auttaa ja olla mukana nostamassa Jippoa ykköseen, tulevaisuudessa haluan pelata Veikkausliigaa. Katsotaan sen jälkeen muuttuuko suunnitelmat. Hienoa olla Joensuussa ja pelata Jipolle, kommentoi Päivänurmi.

Päävalmentaja Leppälahti uskoo Päivänurmen mahdollisuuksiin kehittyä Jipossa, ja nousta tulevaisuudessa avauskokoonpanon pelaajaksi.

– Juska Päivänurmi on kovalla työnteon asenteella ja motivaatiolla varustettu nuori pelaaja, joten päätimme testijakson päätteeksi tehdä sopimuksen hänen kanssaan. Nyt alamme työstämään hänen kehityskohteitaan ja katsotaan, pystyykö hän murtautumaan lähivuosina Jipossa aloituskokoonpanon pelaajaksi.

Seuran puheenjohtaja Juha Purmonen ottaa molemmat pelaajat tyytyväisenä vastaan Jippoon.

– Tahvis on meille kaikille tuttu pelaaja, joka ilmentää hyvin Jipon arvoja. Myös Tahviksen tuleminen takaisin Jippoon ilmentää sitä, kuinka haluamme tarvittaessa joukkuettamme täydentää. Oli selvää, että loukkaantumisen vuoksi joudumme katsomaan hyökkääjävaihtoehtoja Joensuun ulkopuolelta. Näissä tilanteissa haluamme kuitenkin aina ensin selvittää Jippo-taustaisten ja täältä kotoisin olevien pelaajien tilanteen ja mahdollisuuden palata takaisin seuraan. Odotamme Tahviksen olevan meille profiilihyökkääjä tällä kaudella. Juska on meille hieman pidemmällä katseella hankittu pelaaja. Hän on lahjakas ja kehityshaluinen nuori mies, jonka kanssa halusimme tehdä nimenomaan kaksivuotisen sopimuksen. Odotamme hänen kehittyvän tämän sopimuksen aikana paljon, ennakoi Purmonen.

TAHVIS JA JUSKA, TERVETULOA JIPPOON!

Kuva: Vesa-Pekka Reponen