Kahdella tasapelillä kautensa avannut Jippo jatkaa avausvoittonsa metsästystä lauantaina kotonaan Klubi 04:ää vastaan. Klubi 04 on nimensä mukaisesti 2004 perustettu Helsingin Jalkapalloklubin reservijoukkue, joka on viisitoistavuotisen historiansa ajan sahannut Kakkosen ja Ykkösen väliä. Klubi nousi viime kaudeksi vuosien tauon jälkeen sarjaporrasta ylemmäs, mutta visiitti Ykkösessä jäi tällä kertaa ranskalaiseksi.

Jippo ja Klubi 04 ovat kohdanneet toisensa vuosien aikana lukuisia kertoja. Ikimuistoisin kohtaaminen lienee syksyltä 2005, jolloin Jippo ratkaisi nousun Ykköseen voittamalla Klubin nousukarsintojen toisessa osaottelussa maalein 2-0. Edellisen kerran joukkueet pelasivat samassa sarjassa Kakkosen itälohkossa 2015, jolloin lohkovoittoon marssinut Klubi kaatoi putoamista kohti luisuneen Jipon kertaalleen sekä kotona että vieraissa, Jipon haettua Helsingissä pelatusta kolmannesta kohtaamisesta yhden tasapelipisteen. Sen jälkeen joukkueet kohtasivat vielä Suomen Cupin karsinnoissa syksyllä 2016, jolloin Klubi haki Joensuusta 0-1-voiton.

Lohkon suurimpiin ennakkosuosikkeihin lukeutuva Klubi 04 aloitti kautensa huhtikuun lopussa häviten kotonaan yllättäen VJS:lle 3-5. Joukkue korjasi kuitenkin kurssinsa vakuuttavasti jyräämällä toisessa ottelussaan FC Viikingit 6-1 ja kaatamalla sen jälkeen myös lohkon kärkikastiin ennakoidun PEPO:n 2-1. Nyt helsinkiläisryhmällä on edessään ensimmäinen vierasottelu, kohdistuen heti etäisimmälle vieraspaikkakunnalle.

HJK:n reservijoukkueena Klubi 04 on historiansa alusta asti toiminut nuorten lupausten, tulevien liiga- tai jopa maajoukkuepelaajien hautomona. Nytkin joukkue koostuu juniori-ikäisistä pelaajista, vahvistettuna muutamalla kokeneemmalla pelurilla. Heistä 25-vuotias Lahdessa Veikkausliigaa pelannut hyökkääjä Olli Tynkkynen on iskenyt kauden ensimmäisissä otteluissa jo viisi maalia. Joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat myös HJK:n liigaringissäkin pyörineet nuoret keskikenttäpelaajat Julius Tauriainen ja Otto Ollikainen sekä jo viime kaudella liigassa vastuuta saanut toppari Valtteri Vesiaho. Klubia valmentaa Mikko Mannila, jonka apuna toimii ex-Huuhkajatähti Mika Väyrynen. Vastustaja on erityisen tuttu Jipon keskikentän moottorille, HJK-kasvatti Tommi Tainiolle, joka pelasi Klubi 04:ssä viisi vuotta sitten.

– Kiva pelata vanhaa seuraa vastaan, vaikka porukka siellä on toki vaihtunut omilta ajoiltani. Klubi 04 on lohkon laadukkaimpiin kuuluvana joukkueena hyvä mittari meille tässä vaiheessa kautta. He tykkäävät pelata fudista maassa ja liikuttaa vastustajaa. Meidän täytyy jaksaa tehdä duunia ja olla vähän ilkeitä kentällä, koska silloin kaverilla ei kestä pää ja peli hajoaa. Sitten käydään tekemässä kauden avausmaali, ja se riittää, kun omissa pidetään nolla, Tainio uskoo.

Jippo on aloittanut kautensa kahdella maalittomalla tasapelillä, kotona VJS:ää ja vieraissa Kiffeniä vastaan. Joukkue on puolustanut hyvin ja jättänyt vastustajat vähille maalipaikoille, mutta hyökkäyspelaaminen on hieman yskinyt maalipaikkojen luonnin ja viimeistelyn osalta.

– Nälkää joukkueella riittää kahden tasurin myötä. Meidän täytyy parantaa hyökkäyspään ratkaisuja, että voidaan avata maalitili. Nolla päästettyä maalia kertoo siitä, että osataan puolustaa, ja siitä jatketaan lauantaina. Joukkueessa on positiivinen ja luottavainen fiilis siitä, että lauantaina raavitaan avausvoitto. Kiva päästä pelaamaan taas kotiyleisön eteen. Sarja-avauksessa Rantakylän hallissa oli hyvä pöhinä, siirretään se myös Mehtimäelle, Tainio toivoo.

Hyökkäyksessä on ollut miesvajausta Jere Kähkösen jouduttua leikkaukseen, joka pitää hänet sivussa kokoonpanosta parin kuukauden ajan. Hyökkääjäpulaan saadaan mainio apu muutaman vuoden tauon jälkeen Jippoon palaavan Toni Tahvanaisen muodossa, mutta ”Tahvis” ei kuitenkaan pelaa vielä tässä ottelussa. Heidän lisäkseen varmasti poissa ovat Markus Swahne sekä edellisessä ottelussa vakavasti loukkaantunut Teemu Hallikainen, joka lienee loppukauden sivussa. Viime ottelusta puuttuneen Risto Kahelinin pelaaminen on epävarmaa.

 

JIPPO – Klubi 04 lauantaina 18.5. klo 17.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput 8/6 €, ennakkoon euron halvemmalla täältä tai Jet Set Barista. Jipon ja FC Hertan juniorit, alle 7-vuotiaat ja yli 75-vuotiaat vapaa pääsy. JIPPO-kioski palvelee.