Viime viikolla jo kolmannen peräkkäisen tasapelinsä pelannut Jippo joutuu lauantaina todelliseen testiin, kun kauden kolmella voitolla avannut, sarjakärjessä yksinään patsasteleva Mikkelin Palloilijat saapuu Mehtimäelle.

MP on Jipolle tuttu vastustaja vuosien varrelta. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa 2000-luvulla yhteensä 14 kertaa Ykkösessä, Kakkosessa ja Cupeissa. Jippo on historiatilastoissa edellä kahdeksalla voitolla MP:n viittä vastaan. Tasan on pelattu vain kerran, Ykkösessä 2006. Viime kaudella Jippo kaatoi MP:n kotonaan 2-0 Teemu Hallikaisen ja Miko Mäkirinteen maaleilla, mutta Mikkelissä Mäkirinteen 0-1-maalin jälkeen MP karkasi toisella jaksolla 3-1-voittoon. Joukkueet kohtasivat viimeksi tammikuussa Rantakylän Liikuntahallissa pelatussa Kakkosen Cupin ottelussa, jossa tehokkaasti viimeistellyt Jippo otti komean 3-1-voiton Aleksi Nissisen kahdella ja Miika Vainikaisen yhdellä maalilla.

MP aloitti sarjakautensa voittamalla kotonaan NJS:n 2-0, jota seurasivat 1-2-vierasvoitto FC Viikingeistä ja 4-0-kotivoitto FC Kiffenistä. Mikkeliläiset johtavat siten sarjaa puhtaalla pelillä maalieron ollessa komea 8-1. Joukkueeseen vuosien tauon jälkeen palannut arvaamaton brassihyökkääjä Denis on iskenyt kaksi maalia, kuten myös toinen brassitaituri Lucas Dos Santos. MP:n rungon muodostavat kovat ulkomaalaisvahvistukset, joihin lukeutuvat myös kolmas brassi, keskikenttäpelaaja Filipe Mello, sekä kamerunilaistoppari Vincent Bikana ja tämän maanmies, maalivahti Sammy Ndjock. Joukkueeseen yksilötaitoa tuovat myös mm. Ykkösen joukkueista Mikkeliin siirtyneet KuPS-taustaiset Reetu Räsänen, Joonas Nissinen ja Antti-Ville Räisänen. MP:tä valmentaa Janne Wilkman.

Jipon kauden alku on ollut erikoinen, sillä kolmessa ottelussa ei ole nähty vielä ainuttakaan maalia kumpaankaan päähän. Viime ottelussa Klubi 04:ää vastaan joensuulaispuolustus joutui tähän asti kovimmille taitavien helsinkiläisten pyörityksessä, mutta vastustaja jäi lopulta varsin aseettomaksi Jipon puolustaessa rautaisesti. Jipolla oli omat paikkansa etenkin vaarallisten erikoistilanteiden muodossa, mutta kauden ensimmäinen maali jäi vielä odottamaan itseään.

– Klubi 04 -matsissa saatiin jälleen pääosin pidettyä vastustaja pois hyviltä maalintekopaikoilta, mutta viimeinen silaus jäi hyökkäyspäässä tällä kertaa saavuttamatta. Nyt ei muu auta, kuin kääntää katseet jo seuraavaan otteluun mikkeliläisiä vastaan. Tiivis ja hyvä puolustaminen on hyvä säilyttää myös MP:tä vastaan, mutta samalla terävöittää koko joukkueen hyökkäyspeliä, näkee tähän saakka maalinsa koskemattomana pitänyt Jippo-veskari Jirko Sorsa.

Sorsalla on selkeä käsitys MP:n vahvuuksista, joiden ansiosta joukkuetta on pidetty ehkä jopa suurimpana nousijasuosikkina Kakkosen A-lohkossa.

– MP:n taitavat yksilöt ovat heidän aseensa hyökkäyspäässä. Heidät pimentämällä uskon, että tulemme pelin voittamaan, mikäli omassa hyökkäyspäässä saamme kuparisen rikki. Usko maalitilin aukeamiseen on kova, on se niin lähellä jo nyt ollut!

Jipon kokoonpanosta puuttuvat lauantaina edellisen ottelun tapaan pitkäaikaispotilaat Teemu Hallikainen ja Jere Kähkönen, armeijassa pitkälle kesään oleva Markus Swahne sekä Risto Kahelin. Hyökkäyspäässä nähtäneen kuitenkin kaivattu vahvistus, kun hiljattain sopimuksen tehnyt Toni Tahvanainen tekee odotetun paluun Jippo-paitaan.

 

JIPPO – MP lauantaina 25.5. klo 17.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput 8/6 €, ennakkoon euron halvemmalla täältä tai Jet Set Barista. Jipon ja FC Hertan juniorit, alle 7-vuotiaat ja yli 75-vuotiaat vapaa pääsy. JIPPO-kioski palvelee.