fbpx

JIPPO lähtee lauantaina jälleen reissuun, kun se kohtaa Mikkelin jalkapallohallissa pelattavassa harjoitusottelussa paikallisen Ykkösen joukkueen MP:n. Ottelu vihelletään käyntiin jo klo 12.15, ja sitä voi seurata kotikatsomoista JIPPOn toteuttaman livestriimin kautta.

JIPPO pelasi kovan harjoitusottelun vieraissa myös viime viikonloppuna, kun se kohtasi Imatralla PEPOn. Joensuulaiset joutuivat äkkiä takaa-ajoasemiin, ja PEPO johti vartin kohdalla jo 2-0. JIPPO sai kuitenkin kasattua rivinsä, ja Toni Tahvanainen iski Aake Yletyisen loisteliaasta syötöstä kavennuksen. Eikä mennyt kauaa, kun Yletyinen pääsi itse maalintekoon Terrence Smithin vahvasta esityöstä. Lukemat kääntyivät ennen taukoa jo 2-3:een kun Smith oivalsi vastapuolen maalia vartioineen Jirko Sorsan olevan kaukana vastassa ja upotti roikkupallon Sorsan yli maaliin lähes puolesta kentästä. Toinen jakso oli tarkempaa pelaamista, ja PEPO teki viitisen minuuttia ennen loppua jakson ainoan maalin, kun Alex Oikkosen laukaus otti onnekkaan pompun JIPPO-puolustajasta. Näin ottelu päättyi 3-3-lukemiin.

– Alku oli meille aika vaikea, emme oikein meinanneet päästä peliin mukaan. Saimme kuitenkin alun jälkeen pelin toimimaan paremmin, ja iskimmekin aika nopeasti kolme maalia. Saimme myös pidettyä johdon hyvin pelin loppupuolelle asti, mutta sitten päästimme PEPOn vielä tasoihin. Ihan ok piirteitä pelissä, mutta vielä on petrattavaa, laiturina pelannut Aake Yletyinen toteaa.

JIPPO treenasi läpi talven tiiviisti tutulla porukalla, mutta helmikuun lopusta alkaen harjoituksissa on alkanut pyöriä uusia kasvoja. Seura on testannut miehistöönsä potentiaalisia vahvistuksia, ja kolme testimiestä oli mukana PEPO-ottelussa: japanilainen Junnosuke Watanabe pelasi keskikentällä täydet minuutit ja hyökkääjä Endrit Rrustemi sekä laituri Mohammed Bakkar tulivat vaihdosta sisään toisella jaksolla. Tuovatko uudet kokelaat sitten lisäbuustia joukkueen treeneihin?

– Kyllä se vähän lisävirtaa totta kai tuo treeneihin, kun pelipaikoista kilpaillaan, mutta ei sillä nyt mitään normaalia poikkeavaa vaikutusta arjen tekemiseen ole, Yletyinen näkee.

 

“Varmasti hyvä matsi tulossa”

 

Juha Pasojan valmentama Mikkelin Palloilijat on JIPPOlle tuttu vastustaja monelta kaudelta, mutta sen miehistö on muuttunut reippaanlaisesti sitten kauden 2021, jolloin joukkueet viimeksi pelasivat samassa sarjassa. Joukkueen ykkösmaalivahtina toimii JIPPO-kasvatti Aleksi Honka-Hallila ja topparina luutii kaudella 2021 JIPPOa edustanut Samuli Hölttä, joiden lisäksi mikkeliläisten takalinjojen luottomiehiin kuuluu toppari Väinö Vehkonen. Joukkueen avainpelaajia mainittujen puolustuspään pelaajien lisäksi jo viime kaudella olivat laituri Joslyn Luyeye-Lutumba sekä keskikenttäpelaaja Jan Heinonen.

MP on vahvistunut talven aikana peräti kolmella lainapelaajalla Veikkausliigan KTP:stä: lupaava keskikenttäpelaaja Niklas Leinonen, hiomaton nigerialainen timantti Tobi sekä kuusi maalia KTP:lle Ykkösessä viime kaudella tehnyt hyökkääjä Santeri Stenius edustavat tällä kaudella MP:tä. Lainamiesten ohella MP on hankkinut rosteriinsa mm. JIPPOn viime kauden vastustajista NJS:ssä pelanneen laitapuolustajan Benjamin Urgencin sekä KuPS Akatemiassa pelanneen laiturin Niklas Orjalan.

MP avasi kilpailullisen kautensa muiden Ykkösen joukkueiden tapaan jo tammi-helmikuussa Ykköscupin otteluilla. Cup ei kuitenkaan sujunut mikkeliläisiltä kovin mallikkaasti, sillä joukkue hävisi kaikki lohkovaiheen ottelunsa JäPS:iä, HIFK:iä sekä Gnistania vastaan murheellisella maalierolla 0-7. Ykköscup on kuitenkin perustettu sarjakauteen valmistavaksi turnaukseksi, jossa joukkueilta nähdään runsaasti kokeiluja ja testipelaajiakin, joten sen tuloksista on turha vetää liian pitkälle vedettyjä johtopäätöksiä joukkueiden todellisista voimasuhteista. Aake Yletyinen odottaakin JIPPOn kohtaavan tulevana lauantaina laadukkaan joukkueen tasokkaassa ottelussa.

– Hyvillä mielin kohti MP-ottelua. Varmasti hyvä matsi tulossa, ja pääsemme testaamaan taas omaa tasoamme hyvää joukkuetta vastaan.

 

 

 

 

MP – JIPPO lauantaina 18.3. klo 12.15 Mikkelin jalkapallohallissa

JIPPO toteuttaa ottelusta livestriimin. Katseluoikeus striimiin lähetetään ennen ottelun alkua JIPPOn kausikorttilaisille sähköpostitse, muut voivat ostaa sen viiden euron hintaan verkkokaupastamme.

 

Artikkelin kansikuva: Mikko Kalavainen