fbpx

B-junioreiden 1. Divisioona
Tervarit-j/yj – Jippo 2-3 (1-2)
Jippo matkusti lauantaina Ouluun, jossa vastaan asettui tappioitta sarjan aloittanut Tervarit-j/yj. Ottelu päättyi Jipon 2-3 (1-2) vierasvoittoon, kun Konsta Kokko laukoi Jipon 2-3 voittomaalin ottelun 74. minuutilla.
Ottelun ensimmäiset minuutit olivat hienoista Tervareiden hallintaa, mutta maalipaikoille asti joukkue ei päässyt. Jipon puolustus pelaaminen oli ottelussa kokonaisuudessaan tämän kauden parasta. Tervareiden omanpuolen syöttörallien jälkeen pallo päätyi poikkeuksetta jippolaisten jalkoihin keskialueella. Riistojen jälkeen Jippo hyödynsin vastustaja heikon kenttätasapainon ja pääsi hyökkäämään useasti ylivoimalla vastustajan maalia kohti. Ensimmäisen kerran Jippo heilutti Tervareiden maaliverkkoa ottelun 16. minuutilla. Riisto keskialueella ja nopea pelin kääntäminen eteenpäin, jonka jälkeen pallo pelattiin Aleksi Nissiselle, joka pääsi puolittaiseen läpi ajoon ja pommitti pallon voimalla maaliin. Tervarit tulivat kuitenkin ottelussa tasoihin, kun kaukaa lähtenyt laukaus pomppasi Jippo maalissa pelanneen Joel Kempaksen eteen , josta Tervareiden pelaaja kävi siirtämässä pallon maaliin 22. Minuutin kohdalla. Tervareiden tasoituksesta ei kuitenkaan mennyt kuin neljä minuuttia ja Jippo siirtyi jälleen johtoon. Riisto keskialueella, jonka jälkeen peli käännettiin jälleen nopeasti eteenpäin. Aleksi Nissisen kovan laukauksen maalivahti vielä torjui, mutta pallo ajautui suoraan Niko Niemeläisen jalkaan, jolla oli helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin. Ensimmäisellä puoliajalla ei enää enempää maaleja nähty, vaikka Jippo loikin vielä tukun hyviä maalipaikkoja.
Toinen puoliaika olikin sitten Tervareiden pallonhallintaa, tosin pallonhallinta tapahtui 90% Tervareiden oman 16-alueen edessä ja välillä näytti, että joukkue ei halua hyökätä ollenkaan. Jipon puolustus pelaaminen passivoitui ensimmäiseen puoliaikaan nähden huomattavasti eikä joukkue enää pystynyt luomaan maalipaikkoja riistojen jälkeen yhtä tehokkaasti. Tervarit tulivat ottelussa tasoihin 68. Minuutin kohdalla. Ensimmäinen suoraviivaisempi hyökkäys laidan kautta, josta pallo toimitettiin matalana maalin eteen ja lopulta maaliin asti.Jippo siirtyi kuitenkin vielä kerran johtoon ottelussa. Vahvasti vaihdosta tulleet Roni Takapuro sekä Eerik Eronen järjestelivät yhdessä Tommi Rautiaisen kanssa Konsta Kokolle pallon 16- alueen sisään, josta Konsta laittoi pallon varmasti maaliin ottelun 74. minuutilla. Tähän katkesi Tervareiden selkäranka ja jippo kontrolloi peliä viimeiset minuutit. Pilli soi ja pisteet matkasivat näin Jipon mukana Joensuuhuun.
Jipon joukkueessa oli ottelussa monia onnistujia. Ensimmäisen 1. Divisioona ottelun pelannut Daniel Harakka pelasi todella vahvan ottelun pohjalla yhdessä Tommi Rautiaisen kanssa. Lisäksi laitapakkeina uurastaneet Arttu Hyttinen ja Eelis Korhonen onnistuivat hyvin. Puolustus suuntaa ottelu oli parasta Jippoa koko kaudella. Oma pallollinen peli jättää vielä kuitenkin hieman toivomisen varaa etenkin syöttöjen laadun osalta, lisäksi pitemmät pallonhallinta jaksot pelin sisällä antaisivat joukkueelle myös hengähdystaukoja ottelun aikana.
Seuraavana viikonloppuna joukkue pääsee kovaan testiin, kun Perjantaina matkustetaan Rovaniemelle jossa vastaan asettuu Lauantaina sarjaa johtava Rops. Ropsin maaliero kolmen pelin jälkeen on hurja 17-3.