JIPPO pelasi kauden 13. ottelunsa eilen lauantaina Vaajakosken liikuntapuistossa FC Vaajakoskea vastaan. Vaikeaksi tiedetty ottelu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen lopulta JIPPOn helpottavaan vierasvoittoon lukemin 0-1 (0-1). JIPPOn maalin viimeisteli Nuutti Tykkyläinen. Yleisöä 249.

Ottelun ensimmäisen vartin aikana FCV painoi hieman päälle saaden mm. useita kulmapotkuja, mutta JIPPO puolusti ne erinomaisesti. Ensimmäinen maalipaikka tuli kuitenkin JIPPOlle, kun Topi Pasi pääsi puskemaan takatolpalta kulmapotkusta, pusku yli. Kotijoukkueen Valtteri Lohi pääsi laukomaan vastahyökkäyksen päätteeksi napakasti, mutta Jirko Sorsa selvitti kulmaksi. Myös Niko Lohi pääsi kokeilemaan vastapalloon, mutta laukaus boksin ulkopuolelta kovaa yli. Reilun vartin pelin jälkeen Timo Tahvanaisen ovela nosto linjan taakse vapautti Risto Kahelinin jo kiertämään maalivahti Ville Viljalan, mutta Kahelin ei saanut vetoa aikaiseksi. Tästä muutama minuutti ja hienon hyökkäyksen päätteeksi Santeri Saarenkunnakselle avautui vetopaikka boksin rajalta, mutta veto epäonnistui ja kiersi ohi etukulman. Hetki tästä ja Timo Tahvanainen pääsi puskemaan vapaasti kulmapotkusta taka-alueelta, mutta pusku yläriman kautta yli maalin. Ajassa 34 minuuttia JIPPO sai viimein pallon maaliin. Maalipotkusta saakka rakennettu loistava hyökkäys päättyi siihen, että Kahelin voitti oman miehensä oikealla keskittäen pallon jälleen kerran taka-alueelle. Siellä päivystänyt Nuutti Tykkyläinen pääsi sijoittamaan oikealla jalallaan pallon suoraan ilmasta varmasti maalin takakulmaan. Heti maalin jälkeen JIPPO oli uinahtaa, kun tuulennopea Peetu Lintinen karkasi vasemmalta puolittain läpi laukoen pallon niukasti ohi maalin etukulman sivuverkkoon. Tämän tilanteen jälkeen ensimmäisellä jaksolla ei enää maalipaikkoja nähty. JIPPOn jakso.

Maalin johto puoliajalla aiheutti JIPPOn peliin taktisia muutoksia, jonka seurauksena pallonhallinta annettiin suosiolla kotijoukkueelle keskittyen kopissa sovittuihin asioihin. Jakson alussa ei tapahtunut maalipaikkojen suhteen juuri mitään mainitsemisen arvoista. FCV teki triplavaihdon, jonka jälkeen tapahtui ottelun kulun kannalta erittäin mielenkiintoinen tapahtumaketju. Kotijoukkueen Saku Leppänen syötti vaihdosta sisään tulleen Toni Järvisen läpiajoon ja hän sijoitti pallon tarkasti etuyläkulmaan. FCV juhli jo maalia, kun samaan aikaan JIPPO kävi keskustelua tuomariston kanssa. Järvinen oli syöttöhetkellä paitsioasemassa, mutta kysymys oli siitä, osuiko JIPPOn toppari Antti Åke jalalla palloon vai ei. Tuomaristo tulkitsi, ettei kosketusta ollut, jonka seurauksena maali hylättiin paitsiona ja ottelu jatkui edelleen JIPPOn maalin johdossa. Ajassa 82 minuuttia JIPPO oli ratkaista ottelun lopullisesti, kun Tykkyläinen pääsi FCV:n alakerran haparoinnin jälkeen yksin läpi, mutta Viljala torjui sijoituksen taka-alakulmasta. Seuraavasta hyökkäyksestä taas FCV oli rangaista: Aleksi Kaakisen nappikeskitys löysi maalille nousseen Saku Leppäsen vitosen viivalta, mutta hieman voimattomaksi jäänyt ohjaus päätyi Sorsan syliin. Maalipaikkoja ei enää ottelun lopun aikana nähty – kova voitto JIPPOlle!

Ottelussa nähtiin kaksi aika erilaista puoliaikaa. Ensimmäisellä jaksolla peli oli avoimempaa molempien joukkueiden hyökätessä, joskin JIPPO teki sen astetta vaarallisemmin. Toisella jaksolla JIPPO vetäytyi ja FCV hakkasi päätään JIPPOn puolustusmuuriin onnistumatta murtaa sitä. Kaksikko Risto Kahelin ja Nuutti Tykkyläinen ratkaisivat lähes identtisillä maaleilla kaksi FCV vierasottelua. JIPPOn Kakkosen tämän kauden lähilohkopelit JJK:ta, KuFua ja FCV:tä vastaan on nyt pelattu. Yhteensä 9 ottelua sarjan kovimmassa lähilohkossa, josta saldona luvalla sanoen komeat 20/27 pistettä. Tällä kaudella JIPPO pelaa vielä neljä sarjaottelua, joissa jokaisessa on valtava panos JIPPOn pelatessa noususta Ykköseen. Näistä otteluista kolme (GBK, OLS, Kemi City FC) pelataan kotona, kun taas vieraissa kohdataan Vaasan FC Kiisto.

MUTTA seuraava ottelu on yksittäinen kliimaksi, kun KAKKOSEN CUPIN FINAALISSA kohdataan viikon päästä lauantaina 3.10. Kaarinan Pojat (KaaPo). Ottelu pelataan Mehtimäen tekonurmella klo 12, lisää tapahtumasta tulossa someen pian. Lippuja voit ostaa tähän tapahtumaan hintaan 8/5e JIPPOn nettikaupasta. JIPPOlle seurahistorian ensimmäinen Cup-pokaali?

Avaus: Sorsa; Tahvanainen, Pasi, Åke, Tainio; Tykkyläinen, Je. Hiltunen, Saarenkunnas (71´ Lahnalakso), Kahelin (84´ Nazimov); Kähkönen 71´ Turunen), Jo. Hiltunen (90+2´ Vainikainen)

Vaihdossa: Kaikkonen (mv), S. Kettunen, T. Tolonen