JIPPOn upea kausi saa päätöksensä lauantaina, kun joukkue kohtaa kotonaan Mehtimäellä Oulun Luistinseuran. Varsinaista panosta kotijoukkueella ei ottelussa ole, sillä lohkovoitto ja sitä myötä sarjanousu Ykköseen varmistuivat viime sunnuntaina 0-3-vierasvoitolla Vaasan Kiistosta. Joukkue sai alkuviikon vapaata harjoituksista, joten nousua on päästy juhlimaan antaumuksella.

– Nousujuhlat ovat sujuneet riemukkaasti. Hienoa, että laitettiin homma pakettiin Vaasassa, niin ollaan voitu kokea viikon hurmos! Nousu itsessään ei merkitse hirveästi minulle henkilökohtaisesti, mutta kaikki se, mitä sen taustalla on, merkitsee. Valmennustiimimme työmoraali, pelaajien sitoutuminen harjoitteluun, joukkueemme henkinen kasvu ja seurayhteisön iloiset ilmeet – ne asiat merkitsevät minulle kaikkea, päävalmentaja Jussi Leppälahti suitsuttaa.

JIPPO on voittanut viisi sarjaottelua putkeen, mutta löysäilyyn ei lauantaina ole varaa, mikäli putkea halutaan jatkaa. JIPPO pääsi varmistamaan nousun jo sunnuntaina Vaasassa osin sen ansiosta, että OLS jätti viikkoa aiemmin niin ikään viiden voiton putkessa porskuttaneen JS Herculeksen maalittomaan tasapeliin.

– OLS on nuori, taitava ja hyvin organisoitu joukkue. Meidän pitää jälleen valmistautua hyvin ja tulla peliin intensiivisesti, jos haluamme pisteitä. Peli, kilpaileminen ja voittaminen kiinnostaa meitä, vaikka sarjanousu onkin selvä. Haluamme päättää kauden kolmeen pisteeseen, Leppälahti vakuuttaa.

Nousu ratkesi toisella puolella Suomea 50 katsojan edessä, mutta lauantaina joensuulaisella jalkapalloyleisöllä on mahdollisuus päästä kannustamaan joukkue vielä kerran tällä kaudella voittoon, ja samalla juhlistamaan nousua yhdessä joukkueen kanssa.

– Kirjoitin kesällä joensuulaiselle futiskansalle avoimen kirjeen, jossa sanoin, että kaikki, mikä kentällä tapahtuu, on meidän yhteistä aikaansaannosta. Voitot, tappiot, onnistumiset, epäonnistumiset. Miten yleisömme kannustaa meitä, miten lipunmyyjät hoitavat lipunmyynnin, miten kukin seuran palanen hoitaa oman ruutunsa – siitä keitoksesta syntyy joko voittava tai häviävä soppa. Me olemme me, hyvinä ja huonoina hetkinä. Nyt lauantaina Mehtimäellä on ihan helvetin hieno ja onnellinen hetki, joten jättäkää maalliset murheet ja stressit kotiin ja juhlitaan yhdessä meidän upeaa kauttamme!, Leppälahti jatkaa.

– Haluan terveisikseni kaikille JIPPO-mielisille lainata Juha Tapion Paremmat päivät-kappaletta, joka kuvaa lauantain fiiliksiämme erinomaisesti:
”Jätä valkoiset helmesi kaulaan,
Laita päälle sun mekkosi uus.
Meidän toiveidemme ja tekojemme takana
Jossain on tulevaisuus.
Ja mä tahdon sun kanssasi sinne,
Mutta mennään ensin kaupunkiin.
Mun taskut täynnä on velkaa,
Mutta huomenna tiedät,
Että tänään tanssittiin.
Ja paremmat päivät,
Paremmat päivät,
Paremmat päivät alkaneet on.”

 

AC Oulun farmijoukkueella on vielä panosta

 

Vuonna 1880 perustettu Oulun Luistinseura on Suomen vanhin palloiluseura, jonka jalkapallojaosto on perustettu vuonna 1941. Lukuisia maajoukkue- ja liigapelaajia kasvattaneen jalkapallo-OLS:n historia on värikäs nimivaihdoksineen kaikkineen, mutta seura on toiminut nykyisellä nimellään nyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1999. Parhaimmillaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kausina 1978, 1991, 2003 ja 2005 käynyt OLS:n edustusjoukkue nousi Kolmosesta Kakkoseen kaudeksi 2018. Joukkue sijoittui Kakkosen C-lohkossa 2018 kahdeksanneksi ja viime kaudella seitsemänneksi. OLS ja JIPPO eivät ole kohdanneet toisiaan aikaisemmin.

Kausi 2020 on sujunut OLS:n osalta hyvin samantapaisesti kuin edellisetkin, sillä joukkue on jälleen keikkunut kauden edetessä hieman putoamisviivan yläpuolella. Joukkueen sarjapaikka ei kuitenkaan ole turvattuna, sillä ennen viimeistä ottelukierrosta yhdeksäntenä sarjataulukossa majailevat oululaiset ovat pisteen edellä viimeisen säilyjän paikalla olevaa GBK:ta ja kaksi pistettä edellä putoamisviivan alapuolella olevaa VIFK:iä. OLS kaipaa siis kipeästi voittoa pitääkseen putoamispeikon varmasti takanaan.

OLS on tehnyt viime vuosina yhä tiiviimpää yhteistyötä Ykkösessä liiganousua tavoittelevan AC Oulun kanssa. Farmijoukkueena sen kokoonpano on elänyt isosti kauden aikana, mutta osa AC Oulu -lainoista on ollut OLS:n mukana koko kauden. Joukkueen paras maalintekijä on ollut viidesti verkkoa heiluttanut hyökkääjä Jyri Vääräniemi, jolle tulitukea on antanut neljällä maalillaan laituri Christian Bohui. Vain seitsemässä ottelussa kolme maalia tehnyt toisen polven jalkapalloilija Matias Juntunen siirtyi kesken kauden sarjaporrasta alemmas OTP:hen. OLS:n runkomiehiä parhaiden maalintekijöiden lisäksi ovat olleet maalivahti Juuso Särkelä, puolustajat Kaapo Kemilä ja Eemeli Tulppo sekä keskikenttäpelaajat Lasse Ikonen, Jere Kallinen ja Samuel Kurttila.

Joukkuetta on loppusyksyn otteluissa vahvistanut mielenkiintoinen AC Oulun sopimuspelaaja, 20-vuotias laitahyökkääjä Jusif Ali, joka debytoi pari vuotta sitten liigatasolla Ilveksessä, ja kävi sen jälkeen pyörähtämässä Dinamo Zagrebin junioreissa Kroatiassa sekä Pafos FC:n organisaatiossa Kyproksella. Puolustaja Aapo Kuivila on ollut OLS:n vakioavauskokoonpanossa tultuaan SJK:n organisaatiosta syksyksi lainalle, mutta on JIPPOa vastaan pelikiellossa saatuaan viime kierroksella punaisen kortin. OLS:ia valmentaa ensimmäistä kauttaan Antti Neuvonen.

 

Tiesitkö

 

Klo 14 alkava ottelu ei ole pelkkä ottelu, vaan juhlimme nousua monin eri tavoin kentällä ennen ja jälkeen ottelun. Ottelu on myös Seurakunnan Kummipeli.
Ohjelma:
12.45 Tapahtuma alkaa, portit auki, lipunmyynti ja kioski auki, Kirkonrotta-maskotti
13.45 Kansanedustaja Seppo Eskelinen & Joensuun kaupungin puhe
14.00 JIPPO – OLS (Oulu)
14.45 Puoliajalla Autotalo Hartikaisen kilpailu, lapsille futisrasteja
15.50 Ottelu päättyy
16.00 Pokaalin nosto ja muita juhlallisuuksia, haastatteluja, mahdollisuus yhteiskuviin ja nimikirjoituksiin
16.30 Tapahtuma päättyy

 

 

JIPPO – OLS lauantaina 7.11. klo 14.00 Mehtimäen tekonurmella

Liput tapahtumaan teemalla “maksa mitä haluat” (min. 1e), mitä JIPPO tästä kaudesta ansaitsee?! Lippuja myynnissä myös ennakkoon, niiden hinnat oman tahtotilan mukaan 2e-20e: https://holvi.com/shop/jippojoensuu/section/kausikortit-paasyliput/ Kausikorttilaiset sekä JIPPOn ja FC Hertan juniorit oman seuran seura-asu päällä vapaa pääsy!

HUOM!
Palloliiton virallisen ohjeistuksen mukaisesti kasvomaskin käyttö on edellytys sisäänpääsyyn ottelustadionille. Tämä koskee yleisön lisäksi myös ottelussa työskentelevää henkilökuntaa. Edellytys kasvomaskin käytöstä ei koske alle 15-vuotiaita. Maskia ei myöskään tule käyttää, jos terveydelliset syyt estävät maskin käytön.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Kuva: Väinö Leppänen