JIPPO ry:n pitkäaikainen johtokunnan jäsen ja puheenjohtaja sekä JIPPO-juniorit ry:n perustajajäsen Jaakko Hirvonen poistui joukostamme pitkäaikaisen sairauden murtamana sairaalassa 28.12.2018.

Jaakon kasvattajaseura jalkapallossa oli Niemisen Urheilijat, jossa ”Jaska” pelasi puolustuksen keskustassa tarkkaa ja tarvittaessa kovaotteistakin puolustuspeliä. Ehkä pelipaikan luonne kantoi tyylin myös JIPPO ry:n johtokunnassa 2006 – 2014 taloudesta vastuussa olevana jäsenenä. Noista vuosista ”Jaska” toimi seuran puheenjohtajana viimeiset viisi vuotta. Tarkkuuden ja kovien otteiden seurauksena JIPPO on edelleen pystyssä ja kohtuullisessa taloudellisessa kunnossa. JIPPO-juniorit perustettiin ”Jaskan” johdolla vuonna 2007. Seura on kasvanut Pohjois-Karjalan suurimmaksi jalkapalloseuraksi.

Juniorijalkapallo oli aina ”Jaskan” sydäntä lähellä. Monimuotoisen johtokuntatyön lisäksi hän kuljetti uutterasti ja aktiivisesti ensin poikaansa ja sen jälkeen tyttären poikaansa jalkapalloharjoituksiin. Myös heidän harrastusten kustantamiseen erilaisin tempauksin ja talkoin hän osallistui säännöllisesti.

Monet penkkiurheilureissut heitimme ”Jaskan” kanssa. Käytiin katsomassa mm. Katajaa Turkissa, Susijengiä Bilbaossa, pesäpalloa Tukholmassa ja futiksen EM-lopputurnausta Ranskassa sekä UCL finaalia Berliinissä. Kotimaan reissuja oli myös lukuisia. Hienoja muistoja on jokaiselta reissulta. Maailmaa ja maakunnan jalkapalloa parannettiin monessa kohden perinteisin keinoin. Viime kesän Venäjän MM-kisat jäivät ”Jaskalta” käymättä. Toki sinnekin oli liput varattuna. Luottopakin peruskunto ei vaan kisareissulle enää riittänyt.

Vaikeasta sairaudestaan huolimatta ”Jaska” oli aina positiivinen ja katsoi tulevaan. Hänen rakkautensa joensuulaiseen urheiluun ja erityisesti jalkapalloon oli syvä ja aito. Sitä unelmien päivää, että joku pohjoiskarjalainen seura pelaisi valtakunnan pääsarjassa ei ”Jaska” ehtinyt näkemään. Kun se joskus tapahtuu, muistakaamme silloin myös seuran ”keskustukimiestä”. Toiminnan kehittämisessä ei ”Jaskan” valamilla perustoilla ole ihan vähäinen arvo.

Lämmöllä Jaskaa muistaen, Jussi Väisänen


JIPPO kunnioittaa Jaakko Hirvosen muistoa sunnuntaina 13.1. Rantakylän Liikuntahallin avajaisissa hiljaisella hetkellä ennen ottelua. Joukkue pelaa ottelun surunauhat kädessä.