Jipon kausi puolivälissä – yhteenvetoa

Kuva: Marko Pennanen.

Jippo viettää tällä hetkellä viimeistä päivää ansaitusta kesätauostaan, joka on kestoltaan 9 päivää. Harjoitukset jakuvat huomenna sunnuntaina. Tauko on aika tarkalleen kauden puolivälissä, joten on aika tehdä pientä yhteenvetoa ensimmäisestä puolikkaasta.

Jippo aloitti viralliset ottelunsa huhtikuun loppupuolella kahdella Regions` Cupin pelillä, joissa vastassa olivat SC Riverball ja Toivalan Urheilijat (Nelonen). Kausi avattiin Cupin pelien myötä kahdella voitolla, joten joukkue pääsi hyvistä lähtökohdista vapun jälkeiseen Kolmosen sarja-avaukseen. Vastassa tässäkin pelissä oli paikallinen Riverball. Ottelu oli Jipolle hankala ja vasta lisäajan viimeisillä sekunneilla syntynyt Aleksi Nissisen maali toi Jipolle helpottavan voiton. Oli jo heti ottelun jälkeen selvää, että tämä kyseinen maali oli Jipolle äärimmäisen tärkeä niin kolmen pisteen, kuin joukkuehengen kehittymisenkin kannalta. Tästä voitosta energiaa saaneena Jippo voitti myös seuraavan kotipelinsä JPS:sää vastaan lukemin 3-0.

– Ensimmäisen pelin voitto vaikeuksien jälkeen oli etenkin henkisesti tärkeä joukkueelle. Voitossa hyvää oli myös se, että joukkue uskoi viimeiseen asti maalin tulevan. Halusimme voittaa ja sama on näkynyt muissakin peleissä. Joukkueen voitontahto on korkealla. Kevätkierroksen esityksissä ilahduttavaa on etenkin toisten puoliaikojen esitykset ja joukkueen sitoutuminen pitämään oma maali puhtaana. Meille on tehty sarjassa vain 4 maalia ja saman täytyy jatkua myös syyskierroksella. Lisäksi hienoa on nuorten pelaajien kuten Nissisen murtautuminen sarjan eliittiin, kommentoi joukkueen päävalmentaja Jouni Lehtimäki joukkueensa alkukautta.

Toukokuun 20. päivä matkattiin ensimmäiseen vieraspeliin FC Blackbirdiä vastaan Jyväskylään, jossa Jippo käänsi vaikean ottelun 2-3 -voitokseen. Tässä vierasottelussa oli mukava huomata joukkueen takana jo monen vuoden ajan seisonut kannattajaryhmä, mikä on vierasotteluissa tällä sarjatasolla harvinaisuus. Tästä ottelusta lähtien Jipon kannattajat eli JNS Rednecksit ovatkin olleet kunnioitettavasti läsnä jokaisessa koti- ja vierasottelussa.

– Kausihan on mennyt todella hyvin nousujunan puksutellessa raiteillaan, vaikka FCV-tasapeli kauneusvirheenä hieman kismittääkin. Kannattajaryhmän keskuudessa on oltu yksimielisen tyytyväisiä pelin ja tulosten kehittymiseen viime kaudesta, ja kehityksen toivotaan jatkuvan aina syksyn ratkaisupeleihin asti. Positiivinen vire on heijastunut kannatustoimintaankin, sillä keskuskentän ”seisomakatsomoon” ja sen tuntumaan on ilmaantunut useita uusia naamoja kauden mittaan. Melko pienihän meidän porukka edelleen on, ja kaikki kiinnostuneet ovat toki tervetulleita liittymään seuraan, vaikka eivät heti uskaltautuisikaan huutamaan tai laulamaan kurkku suorana muiden mukana, kommentoivat JNS Rednecks -kannattajaryhmän jäsenet.

Blackbird-voiton jälkeen vuorossa oli Regions` Cupissa Kurkimäen Kisa Mehtimäen tekonurmella, jossa Jippo joutui pelaamaan ilman keskisektorin tärkeitä Topi Sormusta ja Zakaria Abahassista. Ottelu päättyi hieman nihkeän esityksen jälkeen kuitenkin 3-1 -voittoon ja jatkopaikkaan Cupissa. Tämän voiton myötä Jippo oli voittanut kaikki kauden kuusi virallista otteluaan. Kesäkuu päästiin korkkaamaan ehkäpä tähän saakka kesän tasokkaimmalla Kolmosen ottelulla FC Vaajakoskea vastaan. Tämä kärkikamppailu houkutteli hyvän kelin ja Keskuskentän avauksen myötä paikalle noin 400 katsojaa. Ensimmäinen jakso oli Vaajakosken, mutta Jippo painoi päälle toisen puolikkaan, joten ottelun 1-1 -lopputulos lienee täysin oikeutettu. Ottelu katkaisi Jipon voittoputken, mutta tulos otettiin silti vastaan suhteellisen tyytyväisenä.

– Vaajakoski-ottelu oli meille pelaajille hieno kokemus. Kiersimme aiemmin samalla viikolla Jipon nuorimpia ikäluokkia läpi treeneissä ja näin saimme pääkatsomoon mukavasti läpi ottelun kannustaneita seuran omia junioreita. Kentällä tämä ottelu tuntui omiin kokemuksiin pohjautuen tempon puolesta Kolmosta kovemmalta, joten senkin puolesta ottelu jäi mieleen. Jokaisessa pelissä on temposta riippumatta kuitenkin jaossa aina samat kolme pistettä ja näistä pisteistä ollaan oltu tähän saakka joka kerta erittäin kiinnostuneita. Kaikista tärkein asia heti tauon päätyttyä on jatkaa harjoituskentällä siitä, mihin ennen taukoa jäätiin. Vain silloin meillä on mahdollisuudet jatkaa tuloksellisesti samaa linjaa kuin tähän saakka, kommentoi joukkueen kapteeni Antti Åke.

Vaajakoski-ottelun jälkeen oli vuorossa vieraspeli Varkaudessa. Warkaus JK oli hakenut ennen Jippo-ottelua jo kaksi tasapeliä sarjan kärkiporukoilta, joten tämä ottelu ennakoitiin kovaksi haasteeksi voiton suhteen. Sitä se olikin, sillä Jippo joutui ottelussa ensimmäistä kertaa tappioasemaan, mutta nousi kuitenkin ottelun loppuhetkillä niukkaan voittoon. WJK-voitto nosti Jipon myös ensimmäisen kerran hetkellisesti sarjakärkeen. Tämän jälkeen Jippo ei missään nimessä löysännyt kaasua, mutta tiedosti kolmen seuraavan kotipelin olevan lähtökohtaisesti pelejä, joissa oman tason pysyessä normaalina voiton todennäköisyys olisi melko suuri. Vastassa olivat ensin Kolmosessa Äänekosken Huima ja Savon Pallo, sekä viimeisenä Regions` Cupissa Kymin Palloilijat (Vitonen). Ennakko-odotukset toteutuivat kolmen voiton muodossa murskaavalla maalierolla 18-1. Viimeinen ottelu ennen tällä hetkellä meneillään olevaa taukoa pelattiin kaksi viikkoa sitten perjantaina Kurkimäen Kisaa vastaan vieraissa. Ottelu oli jälleen hyvän toisen jakson pelanneen Jipon heiniä selkein 0-4 -lukemin.

Kokonaisuutena alkukauteen voidaan olla tyytyväisiä, sillä 12:sta virallisesta ottelustaan Jippo on voittanut 11 ja pelannut yhden ottelun tasan (FC Vaajakoski). Kolmosessa Jippo keikkuu juuri tällä hetkellä pelin muita kärkijoukkueita vähemmän pelanneena pisteen turvin sarjan kärjessä. Jippo on tehnyt sarjassa 3 maalia / ottelu ja päästänyt 0,5 maalia / ottelu. Tehdyt maalit ovat verrattain ottelua kohden sarjan parhaat ja päästetyissä maaleissa vain kakkosena olevalla Vaajakoskella on niukasti parempi suhdeluku. Sarjassa Jippo on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana viisi kertaa. Regions` Cupissa Jippo on voittanut kaikki neljä otteluaan maalierolla 16-2 ja edennyt näiden voittojen myötä puolivälieriin (kahdeksan parhaan joukkoon). Puolivälierä pelataan viikon päästä lauantaina kotikentällä Kaarinan Poikia vastaan.

Sarjataulukkoon, Regions` Cupissa puolivälieriin selviytymiseen ja yleensäkin näihin tilastoihin nojaten Jipon loppukauden tavoitteita voi pitää kohtuullisen selkeinä, mutta jätetään niiden ääneen sanominen lukijan vastuulle. Ottelut jatkuvat Jipon osalta todellisella otteluruuhkalla, kun tulevana tiistaina 25.7. pelattavasta SC Riverball-ottelusta alkaen pelataan neljä ottelua vain 12:ssa päivässä. Näistä otteluista kolme ensimmäistä (Riverball, KaaPo ja JoPS) ovat Jipon kotiotteluita ja ne pelataan Joensuun Keskuskentällä. Ruuhkan viimeinen ottelu pelataan vieraissa Jyväskylän Seudun Palloa vastaan lauantaina 5. elokuuta.