Jipon Edustusjoukkue vietti viikonlopun Imatralla osallistuen Aviasport Areenalla pelattuun Aviasport-talviturnaukseen. Jippo osallistui Kakkosen joukkueiden sarjaan, jossa jokainen joukkue pelasi kahden päivän aikana yhteensä kolme ottelua (2x35min). Muut kolme joukkuetta olivat PEPO Lappeenranta, Joutsenon Kultsu FC sekä Mikkelin Pallo-Kissat. Leirin tarkoituksena oli saada joukkueelle kovia pelejä Kakkosen joukkueita vastaan sekä hitsautua yhtenäisemmäksi ryhmäksi yhteisen viikonlopun aikana.
Lauantain matkustamisen ja Imatran Kylpylään majoittumisen jälkeen oli ohjelmassa hallille siirtyminen ja valmistautuminen ensimmäiseen otteluun. Vastassa oli jo ennakkoon vahvaksi tiedetty PEPO. Peli päättyi Lappeenrantalaisten hallinnan, mutta vähän maalipaikkoja sisältäneen ottelun päätteeksi PEPO:lle lukemin 2-0(0-0).
– Saimme alun vaikeuksien jälkeen jalat ja myös ajoittain pallon liikkeelle. Paikoille ei juurikaan päästy, mutta pelissä oli paljon hyvää. Asenteellisesti olimme valmiita ja valmius säilyi läpi ottelun. Suhteellisen ehjä peli meiltä, mutta vastustaja rokotti meidän omista virheistä, totesi keskikentän keskellä täydet minuutit pelannut Sauli Kettunen.
Pelin jälkeisen kahden tunnin tauon joukkue käytti käytännössä loppu- ja alkuverrytellen. Toisessa pelissä vastaan asettui turnauksen järjestäjäseura Kultsu FC, joka oli myös pelannut jo yhden ottelua ennen Jipon kohtaamista. Ottelu oli Jipon osalta askel eteenpäin ja punapaidat hallitsivatkin kenttätapahtumia käytännössä läpi ottelun. Ottelu päättyi kolmen viehelletyn rangaistuspotkun jälkeen Jipolle maalein 2-4(1-1). Ottelussa nähtiin myös kenties turnauksen komein maali, kun Aapo Makkosen kaukaa lähtenyt upea keskitys tavoitti loppujen lopuksi kolme maalia ottelussa viimeistelleen Elias Tolvasen, joka tykitti pallon suoraan ilmasta voimalla takayläkulmaan.
– Saatiin pallollinen peli toimimaan hyvin, löytyi hyviä välejä pelata kymppipaikalle sekä myös suoraan hyökkäykseen. Oli mukava pelata futista ja tulos oli sen mukainen. Myös omat onnistumiset tekivät todella hyvää, etenkin volleymaaliaan makustellut Tolvanen myhäili.
Pelin jälkeen siirryttiin ruokailun kautta kylpylän aaltoihin, jonne myös päivän rasitukset ja ruhjeet pyrittiin jättämään. Kylpemisen jälkeen oli vielä vuorossa joukkueen iltapalaveri, jossa käytiin läpi taktisia asioita tulevaa kautta koskien. Palaveri sisälsi myös huonejaoilla käydyn tietokilpailun, jonka voittajajoukkueeksi selviytyi Zakaria Abahassisen kipparoima huone nro 441.
Kylpylä
Aapi Helvelahti, Elias Tolvanen ja Aapo Makkonen laittamassa palautumista käyntiin.
Visa
Tietovisan palkinnot lämmittivät voittajajoukkuetta.
Sunnuntai alkoi aamulenkillä ja aamupalalla jo hyvissä ajoin, sillä ensimmäinen peli MiPK:iä vastaan käynnistyi klo 10.30. Joukkueen käytettävissä olivat kaikki pelaajat lieviä vammoja kokeneita Topi Sormusta ja Jere Kähköstä lukuunottamatta. Turnauksen kolmas ja viimeinen ottelu oli pelillisesti Jipon paras ja Kultsu-pelin kaltainen hyvä pallollinen pelaaminen sai jatkoa. Ainoastaan ottelun lopputulos 1-1(1-0) jätti punapaidoille paljon hampaankoloon.
– Pelattiin yllättäen vielä väsyneenä turnauksen paras pelimme. Huolellista tekemistä molempiin suuntiin, harmi ettei saatu palloa verkkoon useampaa kertaa ja vastustaja kipusi vielä rinnalle. Ainostaan ottelun lopussa vastustaja pääsi meidän väsymisen myötä hallitsemaan hetken peliä. Kokonaisuutena pelattiin kuitenkin hyvä matsi vahvalla itseluottamuksella, kommentoi Jipon maalin viimeistellyt Abahassine.
Viikonloppu ajoi kokonaisuutena hyvin asiansa, sillä pelit olivat juuri sopivan tasoisia mittareita tämän hetken Jipolle. Turnauksen noususuhdanteinen suorittaminen lämmitti niin valmennuksen kuin pelaajistonkin mieltä. Jippo ottaa turnauksesta mukaan kaiken positiivisen, joka voisi tässä tapauksessa tarkoittaa joukkueen pelin edistymistä ja henkilökohtaisia onnistumisia. Myös tuloksellisesti turnauksen hopeasija voidaan katsoa onnistumiseksi.
JIPPO Edustus Imatralla:
Paavo Jarva (mv), Oskari Ikonen (mv), Tuomo Tolonen, Aapi Helvelahti, Topi Sormunen, Antti Åke, Nelson Appiah, Sauli Kettunen, Miko Mäkirinne, Aapo Makkonen, Timo Voutilainen, Markus Swahne, Jere Kähkönen, Aleksi Nissinen, Joona Pussinen, Eias Tolvanen ja Zakaria Abahassine.