fbpx

Jippo ja Joensuun Palloseura mittelivät paremmuudestaan eilen keskiviikkona kostealla Joensuun Keskuskentällä. Alkuminuuttien tasaisempien vaiheiden jälkeen Jippo murskasi JoPS:n peräti 8-0, eikä ollut missään vaiheessa ottelussa vaikeuksissa. Jipon maaleista kaksi mieheen tekivät Miko Mäkirinne, Zakaria Abahassine ja Jere Kähkönen. Kertaalleen maalin makuun pääsivät Aleksi Nissinen ja Topi Sormunen. Ottelua oli saapunut seuraamaan 143 katsojaa.
Ensimmäisen jakson alku, niin kuin koko ottelukin, oli Jipon hallintaa. JoPS sai ottelun ainoan paikkansa pelin ollessa vielä maalittomassa tasatilanteessa, kun joensuulaisen jalkapallon ikivihreä hyökkääjä Raino Harinen laukoi pallon rangaistusalueen rajalta niukasti ohi takanurkan. Tämän jälkeen Jops ei enää ottelun aikana päässyt tilanteiden muodossa Jipon maalille, vaan Jippo vyöritti peliä jatkuvasti kohti vastustajan maalia. Jipon ensimmäinen maali syntyi 6 minuutin pelin kohdalla, kun Mäkirinne pääsi sijoittamaan rangaistusalueen sisältä pallon ohi JoPS:n maalilla pelanneen Mikko Sokkasen. Toinen maali syntyi ajassa 33 minuuttia, kun vahvan ottelun oikealla laidalla pelannut Nelson Appiah tarjoili haastonsa jälkeen nappikeskityksen etutolpalle, josta Abahassine jatkoi pallon päällään yläriman kautta sisään. Näissä lukemissa mentiin monista maalipaikoista huolimatta tauolle.
Toinen jakso eteni suhteellisen kauan maaleitta, vaikka Jippo hyökkäsikin käytännössä koko jakson. 70 minuutin kohdalla kentälle vaihdettu Jere Kähkönen teki  Jipon kaksi seuraavaa maalia ajassa 75 ja 78 minuuttia. Molemmat maalit olivat sijoituksia maalivahdin käsien kautta taka-alakulmaan. Ajassa 79 minuuttia Mäkirinne survoi Elias Palpatziksen laukoman paluupallon lähietäisyydeltä maaliin. Abahassine sai illan toisen osumansa ajassa 83 minuuttia, kun hänen sijoituksensa lipsahti märällä kelillä maalivahdin käsien kautta juuri ja juuri maaliviivan toiselle puolelle. Vaihdosta sisään tullut Nissinen laukoi 88 minuutin kohdalla hyvän kääntymisensä jälkeen liukastuessaankin pallon rangaistusalueen rajalta maalia kohti, ja pallo löysi kuin löysikin tiensä JoPS:n maalivahdin arviointivirheen seurauksena maaliin. Viimeinen maali nähtiin kulman jälkitilanteessa, jossa Topi Sormunen oli jäänyt maalille ja hän merkkautti puskulla itselleen kauden ensimmäisen osumansa viimeistellen Jipon voittolukemat 8-0.
Ottelun loppunumerot olivat todella rumat, mutta pitää ottaa huomioon ottelun olleen vain 2-0 vielä 20 minuuttia ennen ottelun loppua. Ottelun lopussa JoPS yksinkertaisesti romahti ja Jippo pääsi viimeistään siinä vaiheessa näyttämään joukkueiden välisen tasoeron. Tasoero näkyi etenkin kuntopuolella, jossa Jippo oli selkeästi paikallisvastustajaansa edellä. Tämä ottelu oli Jipolle erittäin tärkeä, sillä olihan joukkue hävinnyt kaksi edellistä otteluaan. Kasvojen pesu siis suoritettiin onnistuneesti ja joukkue pääsee jatkamaan sarjakärjessä kohti härkäviikkonsa viimeistä ottelua ensi lauantaina. Tällöin vastassa on vieraskentällä Jyväskylän Seudun Pallo.
Avaus:
Henkilön JIPPO Joensuu kuva.
Vaihdot:
64′ Aapo Makkonen -> Teemu Hallikainen
70′ Erkka Sjöblom -> Jere Kähkönen
85′ Miko Mäkirinne -> Aleksi Nissinen
85′ Aapi Helvelahti -> Tuomo Tolonen
85′ Nelson Appiah -> Markus Swahne