JIPPO on tehnyt päätöksen pelata tulevan kesän kotiottelunsa yhtä ottelua lukuun ottamatta Mehtimäen tekonurmella. Päätöksen takana ovat katsojien kannattajakyselyssä antamat mielipiteet Mehtimäestä yleisöystävällisempänä paikkana seurata jalkapalloa. Kotiotteluiden pelaamiseen Mehtimäellä vaikuttaa myös se, että Joensuun Keskuskenttä menee loppukesästä remonttiin, eikä siellä olisi voinut pelata loppukesän otteluita. Aikaisemmin vain alkukausi on pelattu Mehtimäen tekonurmella, jonka jälkeen kesäkuun alussa on siirrytty Keskuskentälle.

– Tämä on mielestäni hyvä asia meidän ottelutapahtumien kannalta. Katsojat ja kannattajat ovat antaneet selkeän mielipiteensä siitä, että Mehtimäellä on parempi seurata otteluita kuin Keskuskentällä. Pelaajana olen aistinut saman asian, sillä Mehtimäen otteluissa yleisö on tiiviimpänä lähellä kenttää. Niin pelaajat kuin katsojatkin pääsevät paremmin ottelufiilikseen ja vuorovaikuttamaan keskenään, kommentoi Jipon toiminnanjohtaja ja pelaaja Timo Tahvanainen.

Mehtimäen yleisökapasiteetti on istumapaikkojen osalta kiinteässä katsomossa n. 300, mutta viime kesänä lisäkatsomot nostivat kapasiteettia sadalla istumapaikalla. Näiden paikkojen lisäksi osa katsojista on seisonut kentän ympärillä olevilla penkoilla, joilta on päässyt myös lähelle kenttää. Tulevan kesän lisäkatsomoiden tilannetta selvitellään parhaillaan ja istumapaikkoja pyritään lisäämään. Mehtimäen kotiotteluiden lisäksi kesäkuussa pelataan Karjalan Herruudesta Lappeenrannan PEPO:a vastaan Keskuskentällä. Tämän ottelun ympärille luodaan uusi tapahtuma nimeltä Karjalaiset Futisfestarit.

– Viime kauden alun otteluista saamamme palaute osoitti, että ihmiset viihtyivät Mehtimäen tapahtumissa. Se on meille tärkeää ja sitä kunnioitetaan. Yhden ottelun viemme kuitenkin Keskuskentälle, sillä järjestämme 16. kesäkuuta ensimmäistä kertaa tapahtuman nimeltä Karjalaiset Futisfestarit. Tämän tapahtuman ideana on koota koko jalkapalloileva Pohjois-Karjala koko päivän mittaiseen tapahtumaan, jossa on paljon oheistoimintaa. Esiotteluna pelataan Kolmosen paikallisottelu Lehmon Pallon ja SC Riverballin välillä, päivän päättää iltaottelu Karjalan herruudesta Jipon ja PEPO:n välillä. Tavoittelemme Jipon uutta yleisöennätystä, sekä uudenlaista jalkapallopäivää kaikille Pohjois-Karjalaisille jalkapallon ystäville, kommentoi Tahvanainen.

Karjalaisista Futisfestareista tulee lisäinfoa kevään aikana. Jipon päävalmentaja Jussi Leppälahti ottaa Mehtimäen tekonurmen kotiottelupyhättönä innokkain mielin vastaan.

– Mehtimäki tuntuu kodilta. En malta odottaa ensimmäistä kotiotteluamme ja sitä, kun Mehtimäki täyttyy JIPPO-yhteisöstä. Olemme jo harjoitelleet siellä, tunnemme kentän ja tunnemme sen ympäristön. Loistava homma, että saamme siitä ikioman uuden kodin kaudeksi 2019! Koti ei ole kuitenkaan koti, ilman oikeita ihmisiä ja perhettämme. Meidän perheemme on kannattajat, koko seurayhteisö. Tarvitsemme hyviin matseihimme perhettämme, muistuttaa Leppälahti JIPPO-perhettä, kommentoi Leppälahti.

KAUSI ALKAA KOHTA, OSTA KAUSIKORTTISI TÄÄLTÄ JA HYPPÄÄ MUKAAN JIPPO-PERHEESEEN! Jipon osalta Kakkosen A-lohkon kausi alkaa kotiottelulla Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan, ottelu pelataan la 4.5. klo 17 Mehtimäen tekonurmella.

Kuva: Marko Pennanen