JIPPO viimeisteli tänään kuntoaan ennen ensi viikolla alkavaa Kolmosen kautta. Vierasottelu Kajaanin Hakaa vastaan sujui vahvasti JIPPO-hallinnassa, ja loppulukemat 3-0 kuvaavat hyvin ottelun tapahtumia. JIPPO:n maaleista vastasivat Teemu Hallikainen kahdesti ja Aapo Makkonen.
JIPPO avasi ottelun vahvasti, ja siirtyi jo varsin aikaisessa vaiheessa johtoon. Johannes Mononen vapautti Teemu Hallikaisen läpi vasemmalta, ja Hallikainen viimeisteli etuyläkulmaan ottelun avausmaalin. Lisää seurasi hetken kuluttua kulman jälkitilanteesta, kun Aapo Makkonen pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta. Varma oikean jalan sijoitus alakulmaan siirsi JIPPO:n kahden maalin johtoon.
Kokonaisuutena ensimmäinen jakso oli täysin JIPPO:n, ja paikkoja lisäosumiinkin oli useita. Haka ei kunnollisille maalipaikoille päässyt, vaan JIPPO:n puolustus hoiti harvat tilanteet tyylikkäästi.
Toiselle jaksolle ottelun kuva muuttui. Jostain syystä JIPPO:n pallollinen peli hajosi ja välimatkat kentällä kasvoivat. Niinpä Haka pääsi otteluun paremmin mukaan, ja loi painetta JIPPO-maalille. Heikosta pallollisesta pelistä huolimatta Haka saatiin pidettyä pois vaarallisimmilta paikoilta.
Lopullinen niitti ottelulle tuli noin vartti ennen loppua: vaihdosta kentälle tullut Pessi Suonpää haastoi vahvasti laidalla ja laittoi loistavan, matalan keskityksen maalille. Hallikainen pääsi keskitykseen ensimmäisenä ja ohjasi pallon takakulmaan. Ottelu myös päättyi näihin lukemiin.
JIPPO-valmentaja Jouni Lehtimäki oli tyytyväinen joukkueen otteisiin.
– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvää pallollista peliä, mutta toisella jaksolla se hieman levähti. Hyvää ottelussa oli myös oman pään erikoistilanteet, jotka hoidettiin tänään jämäkästi. Kokonaisuutena tämä oli hyvä päätös harjoitusottelukaudelle, tästä on hyvä lähteä sarjaan, Jone päättää.
Kolmonen käynnistyy JIPPO:n osalta ensi lauantaina klo 18 Mehtimäen tekonurmella. Vastaan avausotteluun saapuu JPS Jyväskylästä.

KajHa – JIPPO 0-3 (0-2)
Maalit: Teemu Hallikainen 2, Aapo Makkonen
JIPPO: Paavo Jarva (75. Johannes Närhi); Jere Simanainen (71. Jussi Tolonen), Aapi Helvelahti, Tuomas Kettunen, Tuomo Tolonen; Johannes Mononen; Teemu Hallikainen, Antti Kuosmanen (66. Tuukka Tiainen), Kristian Levy (61. Pessi Suonpää), Aapo Makkonen; Elias Tolvanen (46. Joona Pussinen)