fbpx

Jippo pelasi tänään lauantaina kauden kolmannen harjoitusottelunsa Kajaanin Pallohallissa. Vastassa ollut Kajaanin Haka kaatui loppujen lopuksi lukemin 2-3 (0-2). Jipolta maalinteossa onnistuivat kahteen otteeseen Irakli Sirbiladze ja kertaalleen Miko Mäkirinne.
Ottelu alkoi tasaisesti, mutta Jippo otti loppujen lopuksi jakson haltuunsa pitäen palloa ajoittain mallikkaasti. Ensimmäinen maali nähtiin noin 10 minuutin kohdalla, kun sivurajaheiton jäätyä pomppimaan vastustajan rangaistusalueelle pääsi Sirbiladze viimeistelemään lähietäisyydeltä Jipon johtoon. Tämän jälkeen Miko Mäkirinne pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta tällä kertaa ei maalia. Myös Teemu Hallikainen oli lähellä lisätä johtoa hieman kauempaa lähteneellä kudillaan, mutta veto suuntautui vain hieman ohi oikean takakulman. Mäkirinne vei Jipon kahden maalin johtoon 20 minuutin pelin kohdalla, kun Zakaria Abahassine ja Sirbiladze järjestelivät takatolpalle vapaan paikan viimeistellä pallon maaliin. Myös Haka pääsi ottelussa hyökkäämään, mutta Jipon maalilla pelannut Paavo Jarva joutui käytännössä vain kertaalleen kunnon torjuntatöihin. Keskikentällä vahvan ottelun pelannut Tommi Tainio pyöritti Sauli Kettusen kanssa Jipon peliä ensimmäisen jakson aikana mallikkaasti.
Tauon jälkeen oli tavoitteena lähteä vielä paremmalla ilmeellä heti ensimmäisestä pillin vihellyksestä, mutta toisin kävi. Haka laittoi pallon maaliin ensimmäisestä hyökkäyksestään, kun oikealta laidalta lähtenyt keskitys leijaili suoraan maalin takayläkulmaan. Jipon otteet olivat maalin jälkeen edelleen hakusessa ja Haka pääsi ottelussa nopeasti tasoihin. Oikealta lähtenyt keskitys tavoitti takatolpalta kotijoukkueen hyökkääjän, joka puski pallon taidokkaasti takakulmaan. Jippo paransi otteitaan sekavan jakson alun jälkeen pallonhallinnan ollessa pääasiassa punapaidoilla. Vaihdosta sisään tulleet Miika Vainikainen ja Abdirahman Moalin pääsivät molemmat kokeilemaan muutamaan kertaan, mutta laukauksien tiellä olivat maalin tolpat ja vastustajan maalivahti. Jipon voittomaali tuli vapaapotkusta, kun Vainikainen löysi takatolpalta Sirbiladzen pään. Sirbi voitti totutusti pääpallon ja nosti pallon yli maalivahdin maaliverkkoihin. Ottelu päättyi näihin lukemiin ja Jipon tavoitteena ollut voitto matkaa parhaillaan bussissa kohti Joensuuta.
Ottelu pelattiin Kajaanin Pallohallissa hyvissä olosuhteissa, joka mahdollisti Jipon osalta ajoittain hyvää työskentelyä pallon kanssa. Maalipaikkoja oli useaan lisäosumaan, mutta kolme tehtyä maalia riitti tällä kertaa voittoon. Ottelun miinuspuolia olivat luonnollisesti toisen jakson alku ja sen kaksi maalia omiin, sekä useat helpot syöttövirheet. Jippo jää tämän voiton myötä viiden päivän mittaiselle treenitauolle ja lataa akkunsa kohti seuraavia tapahtumia.
Avaus: Jarva; T. Kettunen, Helvelahti (20´ Naakka), Åke; Hallikainen (70´ Moalin), S. Kettunen (55´ Vainikainen), Tainio (55´ Santeri Saarenkunnas), Kähkönen (70´ Appiah); Mäkirinne (75´ Nissinen); Abahassine, Sirbiladze. Vaihdossa: Sorsa