Jipon ensimmäisen ottelutapahtumakyselyn raportti on saatu valmiiksi. Jipon kotiotteluissa kaudella 2017 käynneille suunnatussa tutkimuksessa pyrittiin muun muassa selvittämään ottelutapahtuman kohderyhmä, arvioimaan ottelutapahtumajärjestämisen osa-alueiden onnistumista ja merkittävyyttä sekä yhteistyökumppanuuksien vaikuttavuutta katsojiin. Päätavoitteena oli saada katsojien ääni ja mielipiteet kuuluville, jotta ottelutapahtumaa voidaan kehittää jatkossa katsojat huomioiden. Vastauksia kyselyyn tuli yhteensä 112 kappaletta.
Seuran ottelutapahtumakävijä kaudella 2017 oli yleisimmin joensuulainen työssä käyvä keski-iän jommalta kummalta puolen oleva mies. Kotiotteluissa katsojat käyvät yleensä useamman kaverin tai perheen kanssa. Ottelutapahtumassa katsojille on erityisen merkittävää kotijoukkueen suorittaminen, pelin taso, katsomo-olosuhteet ja tunnelma. Näistä Jippo onnistui katsojien mielestä erityisesti kolmessa ensin mainitussa. Tutkimuksen perusteella katsojien ottelutapahtumakokemuksen kannalta seuran tulee pyrkiä parantamaan erityisesti myyntikioskin kokonaisvaltaista toimintaa ja ottelutapahtumien yleistä tunnelmaa kokonaisuudessaan. Huomioitavaa on kuitenkin monien vastaajista erikseen mainitsema tyytyväisyys kauden viimeisen kotiottelun tunnelmaan!
Vastaajat antoivat myös mielipiteensä moneen ottelutapahtumajärjestämisen osa-alueeseen liittyvään kysymykseen. Peliajoista viikonloppuna selkeästi suosituin päivä oli lauantai. Viikolla ottelupäivällä ei ollut niin suurta merkitystä, kunhan ottelut alkavat klo 18.30. Enemmistö katsojista toivoi Jipon jatkavan kotiotteluitaan kahdessa paikassa: alkukauden ottelut tiivistunnelmaisella Mehtimäen tekonurmella ja kesän myötä siirtyminen isommalle Keskuskentälle. Ottelutapahtuman perusmusiikkina toimii parhaiten suomipop. Ottelutapahtuman kioskituotevalikoimaan halutaan kyllä laajennusta, mutta yksittäisistä tuotteista selkeästi halutuin on kuitenkin perinteinen ottelumakkara. Enemmistö vastaajista toivoi myös kotiottelutapahtumaan anniskelualuetta.
Jipon puheenjohtaja Jorma Karttunen on mielissään kyselyn tuloksista.
– Ensinnäkin hienoa että ihmiset ovat vastanneet runsain joukoin kyselyyn, sillä se kertoo että seuran kehittäminen on monelle tärkeää. Kyselyn vastaukset antavatkin meille hyvät lähtökohdat kehittää ottelutapahtumia katsojien näkökulmasta, mutta tekijöitä on auttamatta vielä liian vähän. Seurassa on kuitenkin nyt hyvä draivi päällä ja tavoitteena onkin saada lisää henkilöitä toiminnan kehittämiseksi, jotta voimme toteuttaa muun muassa juuri näitä katsojien toiveita ottelutapahtuman parantamiseksi. Toiveissa onkin että mahdollisimman moni seuran omakseen kokeva liittyy omien mahdollisuuksien mukaan seuran vapaaehtoistoimintaan, jotta voimme yhdessä tehdä seurasta ja ottelutapahtumista entistä parempia!
Jos ja kun haluat olla mukana kehittämässä Jipon ottelutapahtumia ja/tai muuta seuratoimintaa kaudella 2018, ilmottaudu vapaaehtoiseksi tästä linkistä.
 
Kyselyn arvontaan osallistui 87 ihmistä ja tällä kertaa arvonnan voittajia ovat seuraavat henkilöt:
Jipon kausikortti kaudelle 2018: Vesa Ala-Aho
Dolly-lahjakortti: Henrik Mustonen
Dolly-lahjakortti: Ritva Kähkönen
Seuran vapaavalintainen fanituote (pipo, lippis tai huivi): Markku Suhonen
Seuran vapaavalintainen fanituote (pipo, lippis tai huivi): Anne-Mari Utriainen
 
Onnea voittajille ja kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!
HUOM. Jos tilasit kyselyn yhteydessä tai joskus aiemmin Jipon uutiskirjeen etkä ole saanut vielä yhtään kirjettä, tarkistathan ettei lähettämämme viestit ole menneet roskapostikansioosi. Jos näin on jostain syystä käynyt, merkkaa uutiskirje pois roskapostikansiosta painamalla ”tämä ei ole roskapostia” -painiketta. Jos Jipon lähettämiä viestejä ei näy roskapostikansiossakaan, tilaa uutiskirje uudelleen seuran kotisivuilta.