Jippo pelasi eilen sunnuntaina 1-1 (0-0) –tasapelin kotonaan FC Vaajakosken kanssa. Ottelu oli merkattu Jipon kalenteriin punaisella tussilla, sillä olihan vastassa ennakkoon yksi sarjan kovimmista joukkueista. Jipon maalin viimeisteli Antti Åke, kun taas vieraiden maali kirjattiin Aleksi Kaakisen nimiin.
Ensimmäinen jakso oli molempien joukkueiden osalta suhteellisen varovaista peliä, mutta jakson parhaat paikat loi vierasjoukkue. Ensimmäisen kerran FCV pääsi hätyyttelemään Jipon maalia 17 minuutin kohdalla, kun Toni Järvinen löi pitkän ristipallon vasemmalla laidalla kiitäneelle Peetu Lintiselle. Lintinen pääsi nokikkain Paavo Jarvan kanssa, mutta sijoitti pallon niukasti ohi takakulman. Sama mies kokeili kaukolaukauksellaan uudestaan 20 minuutin kohdalla, mutta tuloksena Jarvan venytyksen jälkeen vain kulmapotku. Seuraavan paikan loi Jippo vasemman laidan kautta, kun Aapi Helvelahti katkoi loistavasti pelaten Teemu Hallikaisen keskityspaikkaan. Hallikainen löysi takatolpalta Erkka Sjöblomin, mutta vieraiden maalilla loistavan ottelun pelannut Ville Viljala torjui Sjöblomin puskun. Ajassa 35 minuuttia FCV rakenteli hyökkäyksen vasemmalta laidalta, jonka seurauksena Arjan Goljahanpoor laittoi Jarvan tekemään todellisen huippupelastuksen.
Toinen jakso alkoi Jipolta jälleen kerran hyvin, sillä joukkue loi heti jakson alussa tukun hyviä hyökkäyksiä. Myös Toni Järvinen pääsi kerran kokeilemaan kaukolaukauksellaan, mutta Jarva venytti kätensä väliin yläriman alta. FCV:n maalivahti Viljala esitti omia taitojaan nappaamalla 50 minuutin pelin kohdalla tuplatorjunnan: ensin yritti Hallikainen ja paluupallosta Elias Tolvanen. Molemmat laukaukset tulivat rangaistusalueen sisältä. Ajassa 55 minuuttia Jippo siirtyi ottelussa johtoon oikealta tuomitun vapaapotkun seurauksena. Hallikainen lähetti maalille sisäänpäin kiertävän vapaapotkun, johon vapaaksi itsensä pelannut Antti Åke ehti ensimmäisenä. Åke puski pallon ohi palloa katkaisemaan tulleen Viljalan ja siirsi Jipon johtoon. Seuraava laadukas paikka nähtiin 57 minuutin kohdalla: jälleen Hallikaisen vapaapotku, jonka täysin vapaan ollut Topi Sormunen puski niukasti yli. Tämän jälkeen Miko Mäkirinne pelasi seinän kentälle vaihdetun Jere Kähkösen kanssa ja pääsi laukomaan 20 metristä, mutta laukaus niukasti ohi oikean alakulman. Lintinen välytti vielä kertaalleen vasenta jalkaansa kaukaa, mutta Jarvan käsien kautta pallo ylärimaan. Paluupalloon pääsi vielä vieraiden Matias Kiesilä, mutta Åke ja Jarva saivat vaivoin tilanteen kulmaksi. Vieraat tulivat kuitenkin lyhyen kulmapotkun seurauksena tasoihin ajassa 73 minuuttia. Goljahanpoorin laukaus pysähtyi Sormusen päähän, mutta pallo nousi korkeuksiin ja näytti leijailevan maalin yli. Pallo tippui kuitenkin maalia kohti ja tilanteen väärin arvioinut Jarva nyrkkeili pallon oman maalin kattoon. Ottelun lopun Jippo loi painetta FCV:n maalille, jonka aikana Tolvanen petasi hienon ensimmäisen kosketuksensa jälkeen Kähköselle vetopaikan 7 metriin. Laukaus leijaili yli, joten ottelu päättyi pistejakoon.
Jippo halusi luonnollisesti voittaa tämän ottelun, mutta FCV osoitti miksi heidät on ennakoitu lohkon kärkijoukkueiden kastiin. Ottelu oli kokonaisuudessaan Kolmosen tasolle laadukasta jalkapalloa ja molemmilla joukkueilla oli riittävä määrä maalipaikkoja ottelun voittamiseen. Myöskin ottelun tempo oli selkeästi kovempi, kuin muissa Jipon tämän kauden otteluissa. Yleisöä oli saapunut keskuskentälle vajaat 400, joten suuri kiitos kaikille teille. Jippo jatkaa otteluitaan tulevana sunnuntaina Varkaudessa, mutta sitä ennen huomenna tiistaina arvotaan Regions` Cupin seuraava vastustaja.
Avaus:
Henkilön JIPPO Joensuu kuva.
Vaihdot:
59′ Erkka Sjöblom -> Jere Kähkönen
77′ Aapo Makkonen -> Nelson Appiah
84′ Elias Tolvanen -> Aleksi Nissinen