Jippo taisteli sunnuntaina vierasvoiton Varkauden Keskuskentältä, jossa Warkaus JK kaatui lukemin 1-2 (1-0). Ottelu oli Jipolle todella vaikea, joten tulokseen voidaan todellakin olla tyytyväisiä. Warkaus JK meni ottelun ensimmäisellä jaksolla Robert Ruipon onnenkantamoisella johtoasemaan, mutta Jippo nousi toisella jaksolla Elias Tolvasen ja Zakaria Abahassinen maaleilla erittäin maistuvaan voittoon.
Ensimmäinen jakso alkoi Jipon osalta hyvin, sillä ennen WJK:n maalia Jippo loi useita tilanteita. Vahvan ottelun kärjessä pelannut Elias Tolvanen oli mukana järjestelemässä lähes kaikkia Jipon tilanteita. Vasemmalta laidalta Teemu Hallikainen löysi jakson alussa Tolvasen pään, mutta pusku niukasti ohi. Seuraavaksi Tolvanen tarjoili oikealta laidalta Erkka Sjöblomille hyvän paikan rangaistusalueen sisään, mutta Sjöblom sijoitti pallon ohi. Seuraavaksi Hallikainen keskitti Sjöblomille vapaan puskun takatolpalle, mutta pusku meni tälle kertaa ohi. Aapi Helvelahti vapautti Tolvasen rangaistusalueen sisään vetopaikkaan, mutta vastustajan maalivahti Jere Ylönen torjui pallon vaivoin kulmaksi. WJK:lle tuomittiin ajassa 21 minuuttia vapaapotku noin 40 metristä. Robert Ruipon olettavasti keskitykseksi tarkoittama pallo leijaili yllättäen yläriman kautta ohi Jipon maalivahti Paavo Jarvan. Tämän jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat hieman, mutta Miko Mäkirinne pääsi kerran kokeilemaan kulmasta täysin vapaasti oikean jalan sijoitustaan noin 7 metristä. Pallo niukasti ohi, joten tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 –johdossa.
Puoliajalla Jipon kopissa päätettiin parantaa pelin tasoa roimasti, mutta tulos oli kaikkea muuta. Toisen jakson ensimmäinen 10 minuuttia oli Jipon kauden huonointa tekemistä kaikin puolin. Keskuskentän huonokuntoinen nurmi antoi myös syöttöpeliin oman lisämausteensa. Ajassa 58 minuuttia Mäkirinne ja Hallikainen pelasivat lyhyen kulman, jonka seurauksena pallo päätyi rangaistusalueella  WJK-pelaajan käteen. Tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku, jonka Tolvanen sijoitti oikeaan alakulmaan. Tämän jälkeen otteet kentälle kovenivat ja mm. Jere Kähkösen liukuminen vastustajan maalivahtia kohti aiheutti kentälle kuumia tunteita. Tilanteen jälkeen WJK joutui vaihtamaan loukkaantuneen maalivahdin Tuomas Venäläiseen, joka pelasikin ottelun lopun erinomaisesti. Pelin seisoessa Jipon pelaajat löivät viisaat päänsä yhteen ja päättivät alkaa pelata palloa osittain kentästä ja pelin kangertelusta johtuen selkeämmin laitoihin ja linjan taakse. Jipon peli parantui tämän jälkeen hieman ja vaihdosta sisään hyvin, jälleen kerran, tullut Aleksi Nissinen painoi mallikkaasti hommia molempiin suuntiin. WJK sai pallon myös kertaalleen Jipon maaliin, mutta tilanteesta tuomittiin vapaapotku Jipolle, sillä maaliin potkaistu pallo oli jo Paavo Jarvan käsissä. Ajassa 83 minuuttia Teemu Hallikainen sai pallon vasempaan laitaan ja laittoi maalille kovan kierteisen pallon. Zakaria Abahassine oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja puski pallon ohi maalivahdin takanurkkaan vieden Jipon 1-2 –johtoon. Maalin jälkeen Jipolla oli vielä monta paikka naulata peli lopullisesti, mutta WJK sai myös erittäin vaarallisia erikoistilanteita, joissa haettiin selkeästi joukkueen vahvaa pääpelaajaa kapteeni Ville Rautiota. Ottelu päättyi WJK:n kolmeen peräkkäiseen kulmapotkuun, joiden aikana Jipon maalilla oli useamman kerran epämiellyttäviä hässäköitä.
Ottelu oli Jipolle vaikea, sillä joutuihan Jippo ottelussa tällä kaudella virallisissa peleissään ensimmäistä kertaa tappioasemaan. Epätasainen nurmi ei antanut Jipolle mahdollisuuksia pelata haluamaansa peliä, jota ehkä väkisinkin turhaan yritettiin. Jälleen kerran toisen jakson kenttätapahtumat käänsivät ottelun Jipolle, joten ainakin joukkueen kuntopohjaan voidaan olla tässä vaiheessa tyytyväisiä. Tulomatkalla Jippo osoitti myös suurta sydäntään, sillä tien varrelle jäänyt Joensuun Katajan yleisurheillijoiden bussi oli hyytynyt tienvarteen.  Lahdesta kotimatkalla olleet yleisurheilijat otettiin bussin kyytiin ja näin matkaa jatkettiin yhdessä. Jippo jatkaa otteluitaan tulevana lauantaina kotipelillä Äänekosken Huimaa vastaan.

Kuvia ottelusta (Marko Pennanen)

Avaus:
Henkilön JIPPO Joensuu kuva.
Vaihdot:
59′ Erkka Sjöblom -> Aleksi Nissinen