Ote juttusarjan osasta 11, ”Pieni faniryhmä periferiasta”, kirjoittanut Pietari Akujärvi.

Rosoisuus, rämäpäisyys ja röyhkeys ovat aina olleet osa Rednecksiä – alkuaikoina vielä nykyistä korostuneemmin. Vastustajan pelaajia yritetään kuumentaa välillä hyvän maun rajoilla liikkuvilla huudoilla ja pelisuorituksia kommentoidaan joskus groteskeinkin sanakääntein.
Vaikka Rednecksin käyttämä kieli on karskia, lähentelevät kaikkein parhaiten onnistuneet huudot jo kansanrunoutta. Huonoimpina hetkinä sitten kannattajaryhmän kielenkäyttö saa Juha Vuorisenkin vaikuttamaan Dostojevskilta. Useat Rednecksin jäsenet toteavatkin, että nolouden sietäminen on yksi kannattajakatsomossa viihtymisen perusedellytyksistä.
Rednecksin lievästi itseironinen nimi on peräisin vuoden 2010 loppupuolelta, jolloin TPV:n oman joukkueensa 0-3 -kotitappiosta katkeroituneet kannattajat nimesivät Futisforumilla JIPPOn kannattajat ehdottomasti junttimaisimmaksi Tampereella vierailleeksi faniryhmäksi. Vaikka itseironiaa monesti korostetaankin, ei nimi olisi niin osuva, ellei siinä olisi ripaus totuuttakin. Eräs edellä mainitussa ottelussa paikalla ollut Rednecksin jäsen kertoi minulle tittelin olleen aivan ansaittu.
Kannattajaryhmän perustamisen aikaan JIPPO oli Ykkösen köyhin seura, joka taisteli lähtökohtaisesti putoamista vastaan ja lähti yleensä peleihin altavastaajana. Materiaali ja taitotaso eivät vetäneet vertoja parhaille joukkueille, joten JIPPO luotti yleensä tiukkaan puolustukseen ja vastaiskuihin. Kateelliset haukkuivat bussiksi. Lähtökohtina olivat kova asenne, periksiantamattomuus ja jokaisen tilanteen vieminen loppuun. Sama henki tarttui myös kannattajiin. Rednecksille jokainen JIPPOn voitto Ykkösessä oli hieno hetki ja joukkueen tekemisestä sai olla ylpeä silloinkin, kun voittoa ei tullut.

Koko jutun voit lukea ostamalla artikkelin yksinään, tai koko julkaisusarjan kerrallaan!

Voit tilata joko yksittäisen artikkelin tai koko juttusarjan kerralla. Koko juttusarjan tilaajille Elmo-digilehden huhti- ja toukokuun numeron luettavaksi kaupan päälle (ovh yht. 27,90€), seuratukihinnalla ostavien kesken arvotaan lisäksi 2x JIPPO VIP-kausikorttia (ovh 160€/kpl). Seuratukihinnalla yksittäisen artikkelin tilaajalle nyt huhtikuun Elmo-digilehti (ovh 13,90€) kaupan päälle. Yksittäisen artikkelin hinta on 2,90€.

Seuratukihinnalla koko sarjan ostavien kesken arvotaan lisäksi 2x JIPPO VIP-kausikorttia (ovh 160€/kpl).

Tästä tilaamaan: https://holvi.com/shop/jippojoensuu/section/miksi-jippo-merkitsee-juttusarja/

Juttusarjan aiemmat osat ovat myös ostettavissa samaisesta nettikaupasta ylläolevasta linkistä!
Juttusarjan osa 1. ”Kun jalkapallo pysähtyi” luettavissa ilmaiseksi tästä linkistä.