Nousujuna on startannut laiturilta jo aikaa sitten, mutta Nousujunassa oli tilaa, hyppäsin mukaan –juttusarjamme on ollut pienellä tauolla. Lyödäänpä lisää vettä myllyyn esittelemällä Jipon oma kasvatti, vuonna 2000 syntynyt Aleksi Nissinen. Toimitus uskaltaa väittää Nissisen jääneen mieleen kaikille niille, jotka ovat tällä kaudella Jipon edustuksen pelejä katselleet. Kertaisitko oman jalkapallourasi tähän saakka.
– Jippo on ollut seurani koko urani ajan. Valmentajiani ovat olleet junnuvuosina pääasiassa Mikko Määttänen ja Jouni Lehtimäki. B-junioreissa viime kaudella Hannu Kraft ja tällä kaudella Ville Naumanen. Nuorempana pelasin piirisarjoja omanikäisissä sekä vuotta vanhemmissa. Ennen B-junioreita pelasin Puolen Suomen Liigaa Jipossa sekä JIPPO/KuPS -yhdistelmäjoukkueessa. B-junioreissa olen pelannut Ykköstä ja tänä kautena Kakkostakin. Viimekaudella debytoin miesten Kolmosessa, kertaa Nissinen omia joukkueitaan.

Nissinen joutuu nopeutensa ansiosta usein rikkeiden kohteeksi, niin myös tässä tilanteessa.


Jippo aloitti meneillään olevan kautensa vapun jälkeen Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa tuskien taipaleella paikallisvastustaja SC Riverballia vastaan. Pelikello näytti ja täyttä aikaa, mutta tulostaulu enteili nihkeää kauden aloitusta 0-0 –tasapelin muodossa. Toisella jaksolla kentälle vaihdettu Nissinen oli kuitenkin toista mieltä. Aivan viimeisillä lisäajan sekunneilla Nelson Appiah keskitti pallon oikealta laidalta rangaistusalueelle, josta Nissinen iski syöksypuskulla pallon maaliin ja Jipon kausi lähti kuin lähtikin voitolla käyntiin. Miltä tämä tahtomaali tuntui?
– Peli oli meille hankala. Ei meinattu saada omaa peliä kulkemaan, mutta onneksi saatiin se vielä käännettyä voitoksi. Se maali kyllä tuntui mahtavalta. En todellakaan olisi ennen peliä uskonut että saisin ratkaista derbyn lisäajalla. Voi olla, etten samanlaista tule hetkeen kokemaan, makustelee Nissinen erittäin tärkeää maaliaan.
Pelin jälkeen muutamat joukkueen kokeneet pelaajat naureskelivat pukukopissa, kun Nissinen yritti imeä hymyä kasvoiltaan. Hymy ei ole vieläkään hyytynyt, sillä Nissinen on pelaamassa vahvaa kautta tähän saakka vielä vaihtopelaajan roolissaan. Ominaisuuksiltaan Nissinen sopii erinomaisesti juoksemaan väsyneitä puolustajia vastaan. Mutta mitkä ovat omasta mielestäsi parhaat ominaisuutesi pelaajana, ja milloin näitä ominaisuuksia saadaan ihastella myös ottelun alusta saakka Jipon avauskokoonpanossa?
– Vahvuudet ovat varmaankin juoksuvoima, taistelutahto ja maalinteko. Heikkoudeksi voin sanoa 1v1 -tilanteiden puolustamisen sekä pelin rauhoittamisen, sillä välillä tulee höyryttyä vähän liikaakin. Mutta tottakai haluan ja aion parantaa itseäni kaikilla osa-alueilla. Vedän joka treenin täysillä ja yritän aina näyttää parasta osaamistani. Avauksen paikka tulee nöyrällä työllä ja näytöillä treeneissä sekä peleissä. Toivottavasti minunkin kohdalla mahdollisimman pian, arvioi Nissinen omaa tekemistään.
Jippo on ollut tällä kaudella virallisissa otteluissaan vain kaksi kertaa tappioasemassa, joista jälkimmäinen oli edellinen ottelu Kymin Palloilijoita vastaan. Ensimmäinen näistä oli ottelu Varkaudessa Warkaus JK:ta vastaan. Ottelu oli kotijoukkueelle 1-0, mutta Jippo käänsi ottelun 1-2 –voitokseen Nissisen tultua kentälle toisella jaksolla. Jipon faniryhmästä entisen Jippo-kapteenin Tuomas Korpelan suusta kuului Nissisen keltaisen kortin arvoisen kovan taklauksen jälkeen huuto ”Aleksi Nissinen – Karjalan miehiä”. Myös Jipon juniorivalmentajien suusta kuullut lauseet enteilevät sinun potentiaalille ja asenteelle olevan käyttöä ylemmillä sarjatasoilla. Mitkä ovat tavoitteesi ovat jalkapalloilijana?

Hyökkääjän pelitaidot, puolustajan taisteluasenne.


– Tavoitteena minulla on ollut aina kehittyä pelaajana niin hyväksi kuin mahdollista. Sen eteen teen kovasti duunia ja toivottavasti sillä pääsee vielä pitkälle, kommentoi Nissinen nöyrästi.
Joukkueen sisällä sinua on alettu kutsua internetin syövereistä kaivetulla lempinimellä ”Nisupulla”. Kun Nissinen tulee kentälle, niin luvassa on aina Nisupullaa. Mitä katsojat saavat, kun ne haluavat Nisupullaa?
– Mielestäni Nisupulla on hyvä lempinimi ja jollain lailla kuvastaa minua. Kavereitten kesken se symboloi ainakin hieman ”pyöreähköä” olemustani kentällä ja sen ulkopuolella. Kun pääsen kentälle, on katsojille luvassa ainakin kovaa höyryämistä ja taistelua aivan loppuun asti! Toivottavasti myös maalejakin, naureskelee itse Nisupulla omaa lempinimeään.
Loppuun vielä terveiset tällä kaudella kunnioitettavasti Edustuksen tukena olleille Jipon faneille.
– Toivoisin mahdollisimman monen tulevan katsomaan pelejä, sillä teistä saa paljon lisää voimaa ja fiilistä kentälle. Olette tähän mennessä olleet hyvin mukana joten jatkakaa samaan malliin, toivoo Nissinen vielä fanien suuntaan.

 
Aleksi Nissinen
– syntynyt vuonna 2000 Joensuussa
– asunut koko ikänsä Joensuussa perheensä kanssa
– opiskelee Joensuun Yhteiskoulun Lukiossa, menee syksyllä 2017 toiselle luokalle
– tavoitteet jalkapalloilijana: kehittyä pelaajana niin hyväksi kuin mahdollista
Joukkueet
2016- JIPPO Joensuu / JIPPO-B
2015 JIPPO/KuPS -yhdistelmäjoukkue (Puolen Suomen Liiga)
2007-2014 JIPPO-juniorit
2006 JIPPO-junioreiden järjestämä PKO-liiga