Kakkosen runkosarja päättyy lauantaina, jolloin edessä on täysi ottelukierros. Sarjakakkosena edelleen majaileva Jippo päättää runkosarjan vieraskentällä Helsingissä, jossa joukkue kohtaa sarjataulukossa viidentenä olevan FC Viikingit.

Viikinkien kausi on ollut varsin monivaiheinen. Kahdella tappiolla kautensa avannut joukkue sai toukokuussa koneensa käyntiin ja eteni kesäkuussa jopa viiden ottelun voittoputkessa, taistellen juhannuksen aikoihin kärkisijoista. Keskikesällä voittokulku vaihtui tasapeliputkeen ja elokuussa tappioihin. Syyskuussa ”Viikkarit” palasi pitkästä aikaa voittokantaan kaatamalla MiPK:n kotonaan 1-0, jota seurasi kuitenkin kotitappio Klubi 04:lle maalein 1-2. Viime kierroksella joukkue kaatoi putoamista vastaan pyristelleen FC Kiffenin vakuuttavasti 0-3, jonka myötä vuosaarelaiset säilyttivät mahdollisuutensa edetä sarjassa neljän joukkoon eli loppusarjaan. Tämä tosin vaatisi Viikinkien voiton myötä myös joko JäPS:n tai Klubi 04:n kompastumista omassa ottelussaan.

Viikinkien paras maalintekijä tämän kauden Kakkosessa on ollut seitsemän maalia iskenyt hyökkääjä Cheikh Toure, jota on peesannut kolmesti osunut laituri Nemanja Biga.

Jippo pelasi viime lauantaina MiPK:iä vastaan jo kauden yhdeksännen maalittoman tasapelin. Kaikkiaan ottelu oli Jipolle kahdestoista, jossa oma maali on pysynyt puhtaana. Jokaisessa näistäkin otteluista Jipon tolppien välissä on ollut sama mies, Jirko Sorsa.

– Omalta osaltani kausi on mennyt hyvin. Ennen kauden alkua asetettiin valmennusryhmän kanssa yhdeksi tavoitteeksi saavuttaa enemmän nollapelejä kuin viime kaudella (7), ja se saavutettiin jo aikaisessa vaiheessa. Kehitystä on tullut tasaisesti koko kauden ajan. Meidän joukkueen takana maalivahtina on ollut kiva olla, koska joukkuepuolustus on toiminut hyvin. Olen oppinut kauden edetessä paljon uutta, mistä on kiittäminen koko valmennusryhmää, perkaa Sorsa kuluvaa kautta omasta näkökulmastaan.

Kauden yhdeksäs maaliton tasapeli tarkoitti samalla kuitenkin nousuhaaveiden lopullista kariutumista, sillä pitkään sarjakärjessä porskuttanut Mikkelin Palloilijat otti jälleen varman voiton ja kasvatti piste-eron saavuttamattomaan 13 pisteeseen.

– Nousun karkaaminen syö miestä. Henkilökohtaisesti ehdoton ykköstavoitteeni ennen kauden alkua oli, että Ykköseen mennään. Jos saisin valita vaikka 20 nollapeliä vai nousu, niin valitsisin totta kai nousun kymmenen kertaa kymmenestä, Sorsa toteaa.

Jipon ja Viikinkien keskinäiset kohtaamiset ovat vuodesta toiseen tupanneet olemaan tasaisia vääntöjä, riippumatta joukkueiden vireestä ottelun alla, tai sarjasta, jossa pelataan. Viime kaudella molemmat voittivat oman kotiottelunsa yhden maalin erolla. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Joensuussa päättyi pistejakoon. Miko Mäkirinne vei Jipon johtoon rangaistuspotkumaalilla, mutta Ayuub Abdi tasoitti loppulukemiksi 1-1.

– Ottelu ei tule olemaan helppo, sillä Viikingit on aina ollut jotenkin vaikea vastus. Voitto takaisi meille hyvät lähtökohdat loppusarjaan: saisimme pelata kaksi ottelua omalla kotikentällä, ja saavuttaisimme hienosti kakkossijan runkosarjassa. Lopullinen sijoitus selviää jatkopelien jälkeen, mutta uskon ja toivon, että se kakkostila sieltä irtoaa. Mikään muu ei merkitse lopuissa otteluissa kuin voitto, Jirko Sorsa paaluttaa.

Jipon sairaslista ei ole kasvanut edellisen ottelun jälkeen, eli kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaisloukkaantuneet.

Päävalmentaja Jussi Leppälahti on toistaiseksi poissa joukkueen toiminnasta perhepiirissä tapahtuneen menetyksen takia. Tämän johdosta Jippo käyttää lauantain ottelussa mustia surunauhoja.

 

FC Viikingit – JIPPO lauantaina 5.10. klo 14.00 Vuosaaren urheilukentällä

 

Kuva: Marko Pennanen