Jipolla on huomenna lauantaina edessään kauden toinen Helsingin-reissu. Oulunkylässä pelattavassa ottelussa vastaan asettuu sarjakakkonen Gnistan. Joukkueet kohtasivat toukokuussa Joensuussa, jolloin Gnistan oli lopulta parempi maalein 1-2. Ottelu oli kiihkeä ja tasokas ja jätti joensuulaisnäkökulmasta varaa jossitteluun. Huomenna Jipolla onkin viimein sauma hakea revanssia.
Gnistan on pelannut viime aikoina paljon tasaisia otteluita, joissa joukkueita on erottanut toisistaan korkeintaan yksi maali. Edellisen kotiottelunsa pari viikkoa sitten oulunkyläläiset hävisivät PKKU:lle 2-3, mutta viime kierroksella joukkue palasi voittokantaan kaatamalla LPS:n niukasti vieraissa 1-2. Näissä otteluissa kolme neljästä Gnistanin maalista viimeisteli joukkueen tuore japanilaisvahvistus Naoyuki Yamazaki, jonka kanssa Jippo saa olla huomenna tarkkana. Jippo-puolutustuksen on syytä varoa myös Gnistanin sisäisen maalipörssin kärjessä seitsemällä osumallaan olevaa hyökkääjä Teemu Pastilaa sekä viisi maalia viimeistellyttä Aleksander Akbaria, joka iski joukkueiden edellisessä kohtaamisessa voittomaalin hieman heppoisesti vihelletystä rangaistuspotkusta. Kun sarjaa on jäljellä kahdeksan kierrosta, taistelee Gnistan tiukasti nousukarsintoihin oikeuttavasta lohkovoittajan paikasta. Vastassa on siis varmasti nälkäinen joukkue.
Jipolla on menossa hieman heikompi vaihe kaudesta, ja joukkue on sarjassa seitsemäntenä vain kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Orastava tappioputki saatiin kuitenkin poikki viime kierroksella, kun kotiottelussa PKKU:ta vastaan päädyttiin 2-2-tasapeliin. Sarjan tasaisuuden myötä kolmossijallekin asti on vain neljän pisteen matka, joten muutaman paremman tuloksen myötä sarjataulukko näyttäisi taas täysin erilaiselta.
– Positiivisuuden kautta liikkeelle. Laitetaan rintaa kaarelle ja paiskitaan joukkueelle hommia, paaluttaa Sauli Kettunen.
Kettunen iski joukkueiden edellisessä kohtaamisessa aikuisuransa ensimmäisen maalin virallisessa ottelussa.
– Viimeksi gnistania vastaan oltiin hyvällä asenteella, vaikka tappio tulikin. Otetaan sama asenne nyt mukaan, Kettunen toteaa.
Jippo lähtee otteluun varamiehisenä, sillä poissa ovat Irakli Sirbiladze, Zakaria Abahassine, Nelson Appiah, sekä pelikieltoiset Tuomas Kettunen ja Aapi Helvelahti. Joukkue ei kuitenkaan lähde piiloutumaan poissaololistan taakse.
– Poissaoloista huolimatta 11 jätkää siellä on taas kentällä. Jokainen kantaa vastuuta joukkueesta. Vähemmän pelanneilla on lisäksi nyt hyvä mahdollisuus näyttää osaamistaan, Sauli Kettunen huomauttaa.
– Kentälle paljon puhetta, askeleita joukkueen eteen ja laitetaan pallo paikoista kylmästi reppuun, niin uskon että saavutetaan hyvä tulos, Kettunen päättää.
Ottelusta on tarjolla livelähetys, johon pääset käsiksi tilaamalla Jipon uutiskirjeen täältä.
 
Gnistan – JIPPO lauantaina 4.8. klo 17.00 Mustapekka Areenalla, Oulunkylän liikuntapuistossa