Kahdeksannella sarjakierroksella Jippo kohtaa tutun vastustajan, kun FC Vaajakoski saapuu lauantaina vieraaksi Joensuun keskuskentälle. Tällä vuosikymmenellä Kakkosen ja Kolmosen väliä sahannut jyväskyläläisjoukkue kamppaili viime kaudella Jipon kanssa Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen voitosta, mutta jäi lopulta kakkoseksi. Joukkue koki kuitenkin talven aikana sarjanousun täydennysmenettelyn kautta.
Viime kauden keskinäiset kohtaamiset Jipon ja FCV:n välillä olivat tasaisia. Joensuussa päädyttiin alkukesästä pistejakoon 1-1, Jipon maalista vastasi kapteeni Antti Åke. Loppukesästä Jippo otti niskalenkin päävastustajastaan Vaajakoskella, kun Jere Kähkönen ja Miko Mäkirinne toivat sadesäässä toisen jakson maaleillaan 0-2-voiton Joensuuhun.
Kabinettinousun jälkeen FCV:n pelaajarunko pysyi hyvin kasassa, mutta joukkue haali riveihinsä myös muutamia vahvistuksia, joista mainittakoon Kultsusta tulleet hyökkääjä Topi Järvinen ja keskikenttäpelaaja Niko Lohi. JJK:n organisaatiosta saapui useita nuoria pelaajia, joista varsinkin Panu Väliaho sekä Joona Rautamies ovat pelanneet isoja minuutteja alkukaudesta.
FCV aloitti kauden 2018 loistavasti jyräämällä ensimmäisissä otteluissaan JäPS:n ja LPS:n maanrakoon vieraissa 0-5 ja 0-6. Vaajakoskelaiset eivät päästäneet maaliakaan neljällä ensimmäisellä kierroksella. Sittemmin tahti on hieman tasoittunut, ja viime kierroksella FCV hävisi kotonaan PKKU:lle 0-1. Joukkue on kuitenkin tasaisessa sarjassa neljäntenä pisteen edellä Jippoa. FCV:n paras maalintekijä on tähän mennessä ollut Matias Kiesilä neljällä maalillaan, Topi Järvisen säestäessä kolmella ja Jarkko Kosusen kahdella osumallaan. Tolppien välissä Ville Viljala on torjunut useamman nollapelin.
Jippo on kerännyt seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan kymmenen pistettä, voittamalla otteluistaan kaksi ja pelaamalla neljästi tasan. Enemmänkin pisteitä olisi ollut saatavilla, mutta sarja on tasainen, eikä yksikään joukkue ole karannut saavuttamattoman kauas. FCV:tä vastaan lähdetään hakemaan paluuta voittojen teille. Jipolla on ollut alkukauden aikana loukkaantumisia, mutta huomisesta ottelusta on varmuudella poissa vain ensimmäisiä juoksuaskeliaan jalkaoperaation jälkeen jo ottanut Irakli Sirbiladze. Zakaria Abahassinen pelikunto ratkeaa vasta ottelun alla. Jipon puolustus on pelannut kokonaisuutena vahvan alkukauden. Puolustuslinjan vasemmalla laidalla pelannut Aapi Helvelahti janoaa takaisin voittojen tielle kotikentällä.
– Vastustaja on meille tuttu viime kaudelta ja myös talvella pelasimme heitä vastaan harjoitusottelun. Henkilökohtaisesti en ole ikinä hävinnyt Vaajakoskelle, ja siitä lähdetään ettei se tilanne muutu. Viime otteluissa maalinteko on tuottanut hieman tuskaa, mutta olemme silti pelanneet kelvollisella tasolla. Minulla on sellainen fiilis, että huomenna laitetaan jälleen verkot heilumaan ja palataan taas voittojen tielle. Itsellä on voiton lisäksi tavoitteena tehdä myös kauden ensimmäinen maalini, kommentoi Helvelahti.
 
JIPPO – FCV lauantaina 9.6. klo 17.00 Joensuun keskuskentällä
Liput portilta 8/6 €. JIPPO-kioski palvelee.