Jipolla on lauantaina edessään kärkikamppailu, kun joensuulaisten vieraaksi Mehtimäen tekonurmelle saapuu sarjan ykköspaikkaa neljän kierroksen jälkeen pitävä Pohjois-Helsingin ylpeys Gnistan. Gnistan on perustettu 1924 ja se on pelannut vähintään Kakkosen tasolla nyt yhtäjaksoisesti yli kahden vuosikymmenen ajan. Viime kaudeksi se nousi pitkän tauon jälkeen Ykköseen, mutta heti ensimmäisenä syksynä sen kohtalona oli pudota takaisin alemmalle sarjaportaalle.
Kausi 2018 on alkanut joukkueelta pelillisesti erinomaisesti: neljästä ottelusta on tullut neljä voittoa maalierolla 12-3. Toisen kierroksen 3-1-voitto MiPK:stä otettiin kuitenkin kabinettien puolella pois Gnistanin peluutettua pelaajaa, jota ei ollut merkitty pöytäkirjaan. Viime kierroksella helsinkiläiset kaatoivat paikalliskamppailussa kotonaan LPS:n 4-1. Gnistanin ykköspyssynä kauden ensimmäisissä peleissä on toiminut jo neljä maalia viimeistellyt Teemu Pastila. Hyökkäyspään avainpelaajiin kuuluvat myös liukas kärkimies Aleksander Akbar sekä vikkelä laituri Gullit Zolameso. Keskikentällä peliä pyörittää Teimuraz Apriamashvili. Kovasta ja kokeneesta puolustusosastosta mainittakoon toppari Jani Kaukomaa sekä täksi kaudeksi joukkueeseen siirtynyt laitapuolustaja Vili Roivainen, joka pelasi Jipossa Ykköstä kaudella 2013. Gnistanin ykkösmaalivahdiksi on tällä kaudella noussut vasta 17-vuotias Aatu Hakala.
Jippo on aloittanut Gnistanin tavoin kautensa hyvin, sillä neljästä ensimmäisestä ottelusta saldona on yhteensä kahdeksan pistettä kahden kotivoiton ja kahden vierastasapelin myötä. Jippo on Gnistanin jälkeen sarjataulukossa jaetulla toisella sijalla yhdessä NJS:n, PEPO:n ja FCV:n kanssa. Jippo on viimeistellyt kauden aikana yhteensä kahdeksan osumaa, kun taas omissa verkko on heilunut siedettävät kolme kertaa. Jipon riveistä on onnistunut alkukauden aikana moni pelaaja, mutta tehojen valossa kolmen maalin Miko Mäkirinne lienee tässäkin ottelussa vaikea pideltävä vastustajan puolustukselle. Lisäksi vaihdosta lennokkaasti kerta toisensa jälkeen sisään tullut Aleksi Nissinen sekä Teemu Hallikainen ovat molemmat tehneet maalin ja syöttäneet yhden. Vaikeilla hetkillä Jipon maalilla loistavan alkukauden pelannut Jirko Sorsa on ollut mies paikallaan.
Jipolla on tästä kärkikamppailusta poissa varmuudella kokenut maalipyssy Irakli Sirbiladze, joka on alaraajavamman vuoksi sivussa vielä useita viikkoja. Sauli Kettusen pelaaminen on epävarmaa. Jipon helsinkiläistaustainen keskikenttäpelaaja Tommi Tainio odottaa kärkikamppailua innolla.

– Gnistan on entinen derby-vastustaja mulle, ja sytyttää kyllä henkilökohtaisesti kun Helsingistä tänne tulevat pelaamaan. Heillä on monia pelaajia, keitä vastaan olen pelannut aikasemmin, sekä Aleksander Akbar, jonka kanssa pelattiin pari kautta yhdessä KäPassa. Oma kauteni on tähän asti ollut melko perusvahvaa tekemistä. Vielä pystyy petraamaan, Tainio vakuuttaa.

– Ottelun aikana peli ei saa aaltoilla niin paljoa kuin viime otteluissa on aaltoillut. Meidän täytyy saada ehjä 90-minuuttinen, ja maalipaikoista täytyy laittaa paremmalla prosentilla pallot verkkoon, Tainio toteaa.
– Härkäviikko takana ja palautumiseen on panostettu, niin kaikki ovat kyllä varmasti valmiina taas lauantaina. Gnistan on tähän mennessä voittanut kaikki pelinsä, mutta me ollaan oltu vahva kotijoukkue. Niin ollaan lauantaina myös, ja laitetaan pojat takaisin Helsinkiin ilman pisteitä, Tainio uskoo.

 
JIPPO – Gnistan, lauantaina 19.5. klo 17.00 Mehtimäen tekonurmella
Liput portilta 8/6 €. JIPPO-kioski palvelee.